סגור

צחי ארבוב מצ'פר את שותפיו לגרעין השליטה באקרו נדל"ן

ארבוב ירכוש את מניותיו של אילן קפון ב־66 מיליון שקל. שותף אחר לגרעין השליטה יקבל אופציות בשוווי 5 מיליון שקל, ושותף נוסף יכהן כיועץ ב־80% משרה תמורת 600 אלף שקל בשנה

שלושה משותפיו של צחי ארבוב בגרעין השליטה של יזמית הנדל"ן אקרו זכו לשיפור בתנאיהם. אילן קפון, אחד השותפים לייסוד החברה, זכה לאקזיט של 66 מיליון שקל, כשהיו"ר ארבוב והמנכ"ל זיו יעקובי ירכשו את מניותיו. חבר נוסף בגרעין השליטה, אמיר מלאך, שממשיך למלא תפקיד בחברה, זכה לשדרוג בתנאי התגמול שלו בדמות אופציות בשווי של 5 מיליון שקל. וחבר שלישי, שמוליק סימן טוב, יעבור לכהן כיועץ במשרה חלקית בתמורה ל־592 אלף שקל בשנה.
אקרו עוסקת בנדל"ן יזמי בעיקר באזורי הביקוש בגוש דן, ונסחרת כיום לפי שווי של 2.1 מיליארד שקל. בעל השליטה הוא ארבוב שמחזיק ב־25.4% ממניות החברה. ארבוב מחזיק ב־50.8% מזכויות ההצבעה מתוקף הסכם עם בעלי מניות נוספים שהעבירו לו ייפוי כוח להצבעה, בהם קפון, מלאך וסימן טוב.
בסוף השבוע הודיע ארבוב על רכישה של 2.1 מיליון ממניות אקרו (3.7%) שהוחזקו על ידי קפון, במהלך משותף עם המנכ"ל יעקובי, בתמורה ל־66 מיליון שקל. מחיר הרכישה, 31 שקל למניה, הנמוך ב־15% ממחיר המניה לפני הדיווח (36.57 שקל), נקבע לפי מחירה הממוצע ב־90 הימים שקדמו למימוש העסקה, בהתאם לנוסחה שנקבעה בהסכם בעלי המניות שעליו חתמו הצדדים בעבר. ארבוב עתיד לרכוש 3% מהמניות ולהעלות את החזקותיו בחברה ל־28.4% ויעקובי ירכוש את 0.7% הנותרים ויעלה להחזקה של 5.6%. התמורה עתידה להיות משולמת לקפון בארבעה תשלומים שנתיים שווים. בעקבות העסקה חדל קפון מלהיות חלק מגרעין השליטה בחברה. הוא ימשיך להחזיק ב־0.1% ממניות אקרו וארבוב יוסיף לשמש כמיופה כוח מכוחן. קפון כיהן עד לסוף 2022 כדירקטור בחברה, ואף כסמנכ"ל מיתוג ושיווק ובהמשך כיועץ בתחום, ובשנת 2022 הגיעה עלות התגמולים שלו ל־907 אלף שקל.
בנוסף לקפון זכו שני חברים נוספים בגרעין השליטה, השותפים עם ארבוב בהסכם ההצבעה, להטבות בתנאיהם. דירקטוריון אקרו אישר הקצאה של 381 אלף אופציות בשווי של 5 מיליון שקל לאמיר מלאך, המכהן כסמנכ"ל ההנדסה של אקרו ועתיד להתמנות לתפקיד המשנה למנכ"ל. האופציות יהיו ניתנות למימוש עד לתום 5.5 שנים מהקצאתן בתמורה למחיר של 35.59 שקל למניה, שהוא פחות ממחצית ממחיר המימוש המינימלי שנקבע במדיניות התגמול של החברה — 76.89 שקל למניה. על מנת לאשר זאת מעוניינת אקרו לתקן את מדיניות התגמול.
עלות התגמולים השנתית של מלאך עתידה להגיע בעקבות ההקצאה ל־3.4 מיליון שקל, מהם 1.4 מיליון שקל עלות השכר הקבוע, עד למיליון שקל עלות המענק השנתי וכמיליון שקל כתשלום מבוסס מניות. בשנת 2022 מלאך קיבל תגמולים בעלות של 8.8 מיליון שקל, מהם 1.5 מיליון שקל עלות השכר הקבוע ו־7.3 מיליון שקל כתשלום מבוסס מניות בגין אופציות שקיבל בעבר.
בנוסף אישר הדירקטוריון את תנאי העסקתו של שמוליק סימן טוב, שבחודש יוני סיים לכהן כסמנכ"ל הכספים של אקרו ועתיד להעניק לה שירותים כיועץ כתחום כוח אדם ושכר וכעוזר לארבוב. עלות שכרו השנתית תגיע ל־592 אלף שקל, שהם 47.7 אלף שקל לחודש. הוא יקבל זאת עבור משרה של 80% ובזמן שבאקרו מועסקים 66 עובדים בלבד. בשנת 2022, שבה כיהן כמנכ"ל הכספים בחברה, קיבל סימן טוב תגמולים בעלות של 4.2 מיליון שקל, מהם 1.5 מיליון שקל עלות שכר קבוע ו־2.7 מיליון שקל כתשלום מבוסס מניות בגין אופציות שקיבל בעבר.
ההחלטה הסופית על אישור תנאי התגמול של מלאך וסימן טוב עוברת לאסיפת בעלי המניות של אקרו שתתכנס בתחילת אוגוסט. לאישור ההחלטה נדרש רוב מיוחד מקרב בעלי מניות המיעוט בחברה (37.25%). המחזיקה העיקרית במניות המיעוט היא חברת הביטוח הפניקס עם 17.7% מהמניות, כך שאישור התנאים תלוי במידה רבה באופן הצבעתה.
מלאך וסימן טוב מחזיקים כיום כל אחד 0.6% ממניות אקרו בשווי של 12.8 מיליון שקל. מאז ההנפקה הם קיבלו דיבידנד של כחצי מיליון שקל כל אחד, וקפון קיבל כ־3.2 מיליון שקל.
אקרו הונפקה למסחר בתל אביב בפברואר 2022 לפי שווי של 3.5 מיליארד שקל וגייסה מהציבור 500 מיליון שקל ומאז איבדה כמחצית משוויה. ב־12 החודשים האחרונים המניה ירדה ב־33%, כפול מהירידה שנרשמה במדד ת"א נדל"ן שבו היא כלולה.