הקיפאון בשוק ההנפקות הוריד את הרווח של פועלים IBI ב-58%
הקיפאון בשוק ההנפקות הוריד את הרווח של פועלים IBI ב-58%
הרווח הנקי של חברת החיתום הסתכם ברבעון ב-3.3 מיליון שקל, זאת לעומת רווח של 7.7 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הכנסות החברה הסתכמו ב-11.1 מיליון שקל ברבעון השלישי של השנה, לעומת 22.6 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2021
הקיפאון בשוק ההנפקות ברבעון השלישי של השנה פגע באופן משמעותי ברווחי פועלים IBI. חברת החיתום פרסמה אמש (ב') את הדוח הכספי שלה לרבעון השלישי של השנה והציגה רווח נקי של 3.3 מיליון שקל, לעומת רווח של 7.7 מיליון ברבעון המקביל אשתקד, ירידה של 58%.
לפי נתוני החברה, אחת מחברות החיתום הגדולות בישראל והיחידה בענף שמניותיה נסחרות בבורסה, היא לא היתה מעורבת בשום הנפקה מובטחת חיתום, שהיא הנפקה מהסוג המכניס ביותר, ברבעון השלישי של השנה. בהתאם, הכנסות החברה הסתכמו ב-11.1 מיליון שקל ברבעון השלישי של השנה, לעומת 22.6 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2021. בפועלים IBI צופים כי המומנטום השלילי צפוי להימשך אל תוך 2023 כל עוד הבנקים המרכזיים ימשיכו להילחם באינפלציה והחששות ממיתון עולמי יתגברו.
הנקודה החיובית בדוח של פועלים IBI, אותה מוביל המנכ"ל ירון מוזס, נוגעת לגיוסי החוב שנעשו דרך החברה. על פי נתוני החברה, ברבעון השלישי גויס חוב דרך אג"ח בהיקף של 24.2 מיליארד שקל במסגרת של 56 הצעות לציבור ו-27 הנפקות פרטיות. מדובר בעלייה של 20% בגיוס הרבעוני לעומת גיוס של 19.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. בתשעת החודשים הראשונים של 2022 הסתכמו גיוסי החוב ב-64 מיליארד שקל, לעומת 42 מיליארד בתקופה המקבילה.
על פי החברה, בניגוד לענף גיוסי ההון, ענף גיוסי החוב לא נפגע עדיין בבורסה, וזאת למרות עליית הריבית ועליית התשואה בחלק מהאג"חים בדירוגים נמוכים. מקור גיוסי החוב השנה מגיע בעיקר מהסקטור הפיננסי, בדגש על הבנקים הגדולים. בפועלים IBI מסבירים כי הבנקים הגדילו את החוב שלהם על מנת לתמוך בפעילות האשראי שחילקו לענף הנדל"ן, מהלך שתמך כאמור בהכנסות חברת החיתום.