סגור
בני ברון בעל השליטה ב אינרום
בני ברון

ניר עוז ונירים נגד בני ברון: "מינוי הדירקטורים שהציע לאינרום עלול לפגוע בחברה"

ברון רכש 21.3% ממניות אינרום בספטמבר - ומבקש למנות ארבעה דירקטורים, בהם בתו והוא עצמו; שני הקיבוצים, המחזיקים יחד ב-11.6% מהחברה, מתנגדים למינויים:  "יקנו לברון שליטה אפקטיבית על החברה חרף העובדה כי הוא מחזיק רק בכחמישית ממניותיה"

ניר עוז ונירים יוצאים נגד ההשתלטות של בני ברון על חברת אינרום. ניר עוז נכסים ואחזקות ותעשיות נירים, שבבעלות שני הקיבוצים, המחזיקות יחד ב-11.6% מאינרום, שלחו מכתב עמדה לקראת האסיפה השנתית של החברה, בו הן מביעות התנגדות למינוי ארבעה דירקטורים מטעם ברון, לאחר שהאחרון העמיד אותם לבחירת בעלי המניות.
ברון רכש 21.3% ממניות אינרום בספטמבר מתוך כוונה להשתלט על החברה, בדומה להשתלטות של האחים אמיר על שופרסל. באסיפת בעלי המניות הבאה, המתוכננת ל-14 בנובמבר, ביקש ברון להעמיד לבחירה ארבעה דירקטורים חדשים - את עצמו, את ספיר ברון בתו, ובנוסף את סמי בקלש וחן חיים כץ כדירקטורים בלתי תלויים. בנוסף מבקש ברון לשנות את התקנון כדי לאפשר לו להרחיב את הדירקטוריון ולהוסיף דירקטורים.
על פי עמדת הקיבוצים, "מינוי ארבעת הדירקטורים שמציע ברון, יחד עם תיקון תקנון החברה באופן שיאפשר לדירקטוריון (שמחצית מחבריו יהיו מומלצים של ברון) למנות דירקטורים נוספים, יביאו הלכה למעשה לכך שמחצית או יותר מהדירקטורים יהיו מומלצים של ברון באופן שיקנה לו שליטה אפקטיבית על החברה חרף העובדה כי הוא מחזיק רק בכחמישית מהון המניות וזכויות ההצבעה בחברה". על פי הקיבוץ, מדובר בתוצאה שעלולה לפגוע בחברה ושאין לה תקדים בשוק ההון הישראלי.
עוד טוענים הקיבוצים כי ברון נמצא בניגוד אינטרסים מאחר שהוא מחזיק בחברה לייבוא מלט, בעוד אינרום מחזיקה בחברות שונות בתחום הבנייה, בהן איטונג. לכן, לדבריהם, על ברון לבוא בדין ודברים עם החברה "כדי לבחון את הצורך בהשמת הסדרי ניגודי עניינים מתאימים ואף החלת הסדרי תיחום פעילות עליו ועל הקרובים לו", טרם בחירת דירקטורים מטעמו.
לפי נציגי הקיבוצים, כץ ובקלש אינם בעלי ניסיון עם חברות ציבוריות בגודל של אינרום, שנסחרת בשווי 1.9 מיליארד שקל באחוזת בית ואף נכללת במדד תל אביב 125. כמו כן, לדבריהם, לא ראוי כי יציע את בתו לתפקיד.
אינרום עוסקת בייצור, מכירה ושיווק של מגוון מוצרים ופתרונות לשווקי הבנייה והשיפוצים, והיא מחזיקה בכמה חברות בנות - איטונג, כרמית מיסטר פיקס, נירלט ו־SP מוצרי אינסטלציה.