מנהלי ביו דבש מוותרים על שדרוג שכרם, אחרי שהודיעו על פיטורי מחצית מהעובדים
מנהלי ביו דבש מוותרים על שדרוג שכרם, אחרי שהודיעו על פיטורי מחצית מהעובדים
עלות השכר השנתי הקבוע של אופיר דבש, מנכ"ל יצרנית הדבש המלאכותי, צפויה להגיע ל-780 אלף שקל במקום 960 אלף שקל; עלות שכרה של אחותו, סמנכ"לית חטיבת המחקר והפיתוח, ד"ר אפרת דבש ריזנפלד, צפויה להגיע ל-564 אלף שקל במקום 780 אלף שקל; האחים עדיין זכאים לתגמול הוני ולאפשרות לקבל מענקים
שלושה שבועות לאחר ההודעה על פיטורי מחצית מהעובדים, הודיעו מנכ"ל ביו דבש, אופיר דבש, ואחותו, סמנכ"לית חטיבת המחקר והפיתוח, ד"ר אפרת דבש ריזנפלד, כי הם מוותרים על שדרוג שכרם הקבוע שאושר ביוני (עבור אופיר דבש) ובמאי (עבור ד"ר אפרת דבש ריזנפלד) האחרונים.
שכרו הקבוע של דבש היה אמור לעלות, החל ממשכורת ינואר השנה, ב-22% ל-55 אלף שקל ברוטו בחודש, ושכרה של דבש ריזנפלד היה אמור לעלות באותו המועד ב-29% ל-45 אלף שקל ברוטו בחודש. כעת שניהם יסתפקו בתנאי השכר הקודמים שלהם, 45 אלף שקל ו-35 אלף שקל ברוטו בחודש בהתאמה עבור 90% משרה. השניים נימקו את ההחלטה "לאור המצב במשק ומרצון להתחשב בצרכי החברה ובעובדה שהדירקטוריון החליט על מיקוד בתהליך ייצור הדבש המתורבת", שבגינו הוחלט על מהלך הפיטורים.
עלות שכרו השנתי הקבוע של דבש צפויה להגיע לאור זאת ל-780 אלף שקל במקום 960 אלף שקל שהיה אמור לקבל בהתאם לשדרוג השכר, ועלות שכרה של דבש ריזנפלד צפויה להגיע ל-564 אלף שקל, חלף כ-780 אלף שקל שהייתה אמורה לקבל בהתאם לשדרוג.
כחלק מתנאי התגמול שלו ששודרגו כאמור ביוני האחרון, בנוסף על שכרו החודשי, דבש יהיה זכאי למענק שנתי בגובה של עד 6 משכורות חודשיות שמותנה בעמידתה של החברה ביעדים שונים לפי החלטת הדירקטוריון, ולתגמול הוני של כ-300 אלף יחידות מניה חסומות שיבשילו באופן הדרגתי במהלך 1-3 שנים וששווין הכלכלי הוערך במקור ב-2.4 מיליון שקל (אך מאז ירד מחיר המניה, שלפיו שווין הוערך, מ-8 שקל למניה למעט יותר מ-2 שקל למניה).
ב-2021 הגיעה עלות שכרו הכוללת ל-1.3 מיליון שקל, מכיוון שבנוסף על משכורתו הקבועה (שהועלתה החל מסוף מאי באותה השנה מ-25 אלף שקל ברוטו ל-45 אלף שקל), הוא קיבל מענק בגובה של 4.5 משכורות חודשיות שעלותו הגיעה ל-211 אלף שקל, ותגמול הוני שעלותו הגיעה ל-327 אלף שקל מתוקף כ-40 אלף אופציות וכ-40 אלף יחידות מניה חסומות שקיבל בסוף אותה השנה. עלות והרכב התגמולים שקיבל ב-2022 טרם פורסמו.
ריזנפלד דבש הפכה זכאית ביוני האחרון (בנוסף לשכרה הקבוע ששודרג חודש קודם לכן) לתגמול הוני של 143 אלף יחידות מניה חסומות, בתנאי מימוש דומים לאלו של המנכ"ל, וששווין הוערך, נכון למאי האחרון ב-1.1 מיליון שקל (וכאמור, מאז ירד מחיר המניה, שלפיו הוערך השווי מ-8 שקל למניה למעט יותר מ-2 שקל למניה). כשלפי תנאי ההעסקה שלה היא זכאית גם למענק משתנה בהתאם לעמידה ביעדים לפי החלטת הדירקטוריון.
ב-2021 היא קיבלה, בנוסף על שכרה הקבוע בעלות של 511 אלף שקל, גם מענק בגובה של 3 משכורות חודשיות ועלות של 114 אלף שקל, ותגמול הוני של 31 אלף אופציות ו-31 אלף יחידות מניה חסומות בעלות של 258 אלף שקל. בהתאם לכך הגיעה עלות העסקתה בשנה זו ל-883 אלף שקל. עלות והרכב התגמולים שקיבלה ב-2022 טרם פורסמו.
הוויתור של דבש ושל ריזנפלד דבש נוגע לשדרוג השכר החודשי שלהם ולא לתנאי התגמול הנוספים - התגמול ההוני שקיבלו והאפשרות לקבל מענק. נציין בהקשר זה כי השניים קיבלו ב-2021 מענקים בשווי של 4.5 ו-3 משכורות חודשיות בהתאמה שאושרו על ידי החברה בזמן שלא היו לה הכנסות ולדוחותיה הכספיים הוצמדה הערת עסק חי.
ההודעה על ויתור שדרוג השכר לוותה בזינוק של 22% בשווי מנית ביו דבש כשלמחרת היא ירדה ב-8%. החברה נסחרת כיום לפי שווי של 40 מיליון שקל, לאחר שאיבדה 80% משוויה בשנה החולפת. מדד ת"א טק-עלית שבו היא נכללת ירד באותה התקופה ב-27%.