סגור

כסף כן גדל על העצים: בירמן מכרה יותר וצמחה ב־52%

שדרוג הבתים בקורונה הגדיל את המכירות של חברת העץ, והרווח הגולמי קפץ בשיעור חד של 73%. גם הכנסות המתחרה אברבוך טיפסו ב־40%

כל ילד שצפה בפינוקיו התמים פוגש בשמשון ויובב המדרבנים אותו להטמין כסף באדמה כדי שיצמח עץ כסף, יודע שכסף לא גדל על העצים. אבל זה לא אומר שאי אפשר לעשות כסף מעצים. ויעידו על כך הדו"חות הכספיים האחרונים של החברות המייבאות ומשווקות לוחות ומוצרי עץ.
הביטוי המובהק ביותר לשיפור בתוצאות של חברות העץ ניכר בבירמן עצים ופרזול שבשליטת משפחת בירמן (80%). בירמן הציגה במחצית הראשונה צמיחה של 52% בהכנסות, שהסתכמו ב־184.4 מיליון שקל, בהשוואה לכ־121 מיליון שקל בתקופה המקבילה.
הצמיחה מיוחסת בראש ובראשונה לעלייה בכמויות הנמכרות, שהושפעו משינויי צריכה בארץ נוכח הקורונה. הציבור הגדיל באופן ניכר השקעות בשיפור המרחב הביתי, לרבות בריהוט. זאת בעוד באפריל־מאי 2020 ספגה החברה ירידות משמעותיות בהיקפי הפעילות בשל הסגר בישראל.
הרווח הגולמי של בירמן טיפס בשיעור חד של 73% והסתכם ב־67.1 מיליון שקל בהשוואה ל־38.8 מיליון שקל אשתקד, והרווחיות הגולמית עלתה מ־32% ל־36.4%. בבירמן מציינים שהשיפור התמקד בגזרת לוחות העץ, לאור עליית מחירים של יצרני הלוחות בחו"ל ושיפור בתנאים מסחריים בשוק המקומי במחצית הראשונה. בירמן רשמה במחצית זו רווח נקי של 23.1 מיליון שקל, זינוק של 421% בהשוואה לזו המקבילה, עם 4.4 מיליון שקל.
בירמן לא לבד על העץ. שותפה למסיבה גם אברבוך, שהכנסותיה צמחו ב־40% ורווחיותה הגולמית עלתה מ־29.7% ל־38.1% במחצית הראשונה. החברה ציינה בדו"חות שהעלייה בשיעור הרווח הגולמי נובעת מעליית המחירים, וכי "ניצלה מלאי קיים שעלותו עדיין נמוכה".
מה העלה את מחירי העץ? במחצית הראשונה התייקרה הובלת הסחורות כתוצאה מהשלכות הקורונה, ובראשן בעיות בהובלה הימית. מכאן נגזרו עלייה בעלות המלאי הנרכש, וגלגול עלויות לצרכן.
מניית בירמן הגיבה לפרסום התוצאות בקפיצה של 14% והשלימה זינוק של 99% מתחילת השנה. המניה בשיא ושווי החברה עומד על 225 מיליון שקל. מניית אברבוך הוסיפה 86% מתחילת השנה ושווי החברה היום 236 מיליון שקל.