בלעדיהאמריקאים פורשים מהמירוץ: שופרסל בדרך לאחים אמיר
בלעדי
האמריקאים פורשים מהמירוץ: שופרסל בדרך לאחים אמיר
רוב הגופים המוסדיים שמחזיקים בשופרסל תומכים בהצעת האחים אמיר, שתוקפה פוקע היום, לאחר שהקבוצה האמריקאית בהובלת מייקל אלפרט ואנדרו ספודק לא הסכימה לשפר את הצעתה באופן משמעותי
האחים שלומי ויוסי אמיר מתקרבים לשליטה בשופרסל. לכלכליסט נודע כי הקבוצה האמריקאית בהובלת מייקל אלפרט ואנדרו ספודק לא הסכימה לשפר את הצעתה במידה שנדרשה בידי המוסדיים, והיא ככל הנראה בדרך החוצה מההתמודדות על רכישת השליטה בקבוצת הקמעונאות.
המרוץ לרכישת שופרסל מתנהל על רקע צניחת המניה שלה, והצורך ב"מושיע" שיחלץ אותה מהבור שאליו היא נקלעה. מאז שהרשת הפכה לחברה ללא גרעין שליטה ב-2018 איבדה מניית שופרסל כ-45%. עובדה זו הובילה את המוסדיים למסקנה כי מודל החברה ללא גרעין שליטה בשופרסל נכשל.
ארבעה או חמישה מבין ששת הגופים המוסדיים שמחזיקים במניות שופרסל תומכים בהצעת האחים אמיר לרכישת השליטה בחברה (24.9%) לפי שווי של 6 מיליארד שקל. הפניקס, שיזמה את העסקה עם הקבוצה האמריקאית, החליטה גם היא לתמוך בהצעת האחים אמיר. היום פוקע תוקף ההצעה של האחים אמיר.
ההצעה השלישית, של דלק ישראל וצביקה ויליגר, הוגשה באיחור, ורוב המוסדיים נוטים לאשר הבוקר את מכירת נתח של כ-40% מאחזקותיהם בשופרסל לאחים אמיר, מייסדי רשת פרשמרקט.
הקבוצה האמריקאית כיוונה לשווי שנמוך מ-6 מיליארד שקל. הגופים המוסדיים שמחזיקים בשופרסל הבהירו לה שכיוון שמדובר בקבוצה לא מוכרת וחסרת ניסיון בשוק הישראלי, לא תתקבל הצעה שתשקף שווי של פחות מ-6.5 מיליארד שקל לשופרסל.
בשיחות אינטנסיביות לתוך הלילה החליטו אלפרט וספודק, שקיימו פגישות עם מוסדיים אתמול, לא להעלות את השווי ולהישאר עם ההצעה המקורית, לפי שווי של 6.1 מיליארד שקל לחברה.
ההצעה של האחים אמיר נוקבת אמנם בשווי של 6 מיליארד שקל, אך הם גם מפצים את פז ב-100 מיליון שקל על סעיף אי התחרות. כמחצית מהסכום מגיעה למוסדיים בדיבידנד שתחלק פז כך שמדובר אפקטיבית בשווי של 6.2 מיליארד שקל שיקבלו המוסדיים.
הראל היא הגוף המוסדי האחרון שעדיין מתנדנד ולא החליט, לאחר שהפניקס החליטה לתמוך בהצעתם של האחים אמיר.
ההודעה של הפניקס משמעותית כיוון שהיא נחשבת למובילה בכל הנוגע לשופרסל ולפעולות שנעשו סביב השליטה בחברה בשנים האחרונות.