בלעדיאגסי קרוב למינוי למנכ"ל מגדל: "אם לא יסיר מועמדותו הוא ייבחר"
בלעדי
אגסי קרוב למינוי למנכ"ל מגדל: "אם לא יסיר מועמדותו הוא ייבחר"
היו"ר יפתח רון־טל, שמתנגד למינוי רונן אגסי, אמר בישיבה שלשום כי הוא לא האיש המתאים לניהול מגדל, אולם רמז כי יוכל לחיות איתו. הישיבה הופסקה אחרי 4 שעות וחידושה תלוי ברון־טל, שמנסה לגייס שלושה דירקטורים לתמיכה במועמד שלו
התפתחות משמעותית בדיונים לבחירת מנכ"ל לחברת הביטוח מגדל. הדרך למינויו של רונן אגסי, ראש החטיבה העיסקית בבנק לאומי, סלולה עתה, ולמעשה רק אם הוא עצמו יודיע פומבית על הסרת מועמדותו, ימונה מועמד אחר לתפקיד.
בכך צפוי להגיע לסיומו עימות מתוקשר בין שלמה אליהו, בעל השליטה בחברת הביטוח, ליפתח רון־טל, שמונה לפני יותר מחודשיים לתפקיד היו"ר. הראשון דחף למינוי אגסי, בעוד זה האחרון תמך במועמדות של ידין ענתבי, מנהל חטיבת שווקים פיננסים ובנקאות בינלאומית בבנק הפועלים.
שלשום, ערב החג, נערכה ישיבת דירקטוריון מגדל ביטוח, שאמורה לבחור את המנכ"ל. בפני הדירקטוריון, בראשות רון־טל, הובאו שלושה שמות, השלישי הוא שגיא יוגב, שהיה מועמד לתפקיד מנכ"ל הראל, לא נבחר ופרש. אלא שעיקר הדיון היה סביב הדרך לגשר על הפער בין אליהו לבין רון־טל.
רון־טל והדירקטורים הזמינו את אליהו לישיבה וקיוו שיגיע כדי להציג את עמדתו, אולם הוא נעדר. חברי הדירקטוריון סבורים כי כבעל השליטה יש לאליהו זכות מלאה להציג את עמדתו; גם רשות שוק ההון בראשות משה ברקת סבורה כך, וקיבלה בהבנה את הרצון של אליהו להשפיע על בחירת המנכ"ל, אם כי הבחירה הפורמלית היא של הדירקטוריון.
רון־טל עצמו תקף קשות את מועמדותו של אגסי ואת יחסי האנוש שלו, ואמר כי "הוא לא האדם להוביל את מגדל בעת הזו", וכי "ענתבי הוא מי שיכול להביא להרגעת הרוחות בחברה". אולם, לקראת סוף הישיבה רמז רון־טל: "אוכל לחיות עם אגסי". זו היתה התפתחות משמעותית עבור הדירקטורים, שחששו כי רון־טל יתפטר אם אגסי ייבחר.
בישיבה נכחה גם ההד־האנטרית ענת שלף, שנבחרה לייעץ לוועדת האיתור. שלף ודירקטורים שתומכים בענתבי טענו כי הרקורד שלו כמי שכיהן תחת ארבעה שרי אוצר ושלושה מנכ"לים בבנק הפועלים, והיכולת שלו להתמודד עם רגולציה, הם בדיוק מה שמגדל צריכה עכשיו. אליהו פנה לפני כמה חודשים לענתבי והציע לו את תפקיד היו"ר, אבל זה השיב כי מוקדם עבורו לכהן כיו"ר והוא שואף לתפקידים של מנכ"ל.
בישיבה הבהירו הדירקטורים לרון טל כי ההחלטה בידיו, והוא החליט לסיים אותה ארבע שעות אחרי שהחלה, ולהמשיך אותה במועד שלא נקבע עדיין.
רון טל עדיין מקווה ככל הנראה שהלחץ מכיוון דירקטוריון והנהלת בנק לאומי על אגסי יעשה את שלו וזה יודיע על הסרת מועמדותו למגדל. הלחץ הזה, יחד עם היכולת של רון־טל לדחות לשבוע הבא את המשך הישיבה, הוא הדבר היחיד שמפריד בין אגסי למינוי. הדרך החידה שלא ייבחר היא הסרת המועמדת שלו בעצמו בהצהרה פומבית. הניסיון של רון־טל למשוך זמן זוכה לביקורת, בטענה כי עליו להתמודד ולהכריע בעניין.
אגסי מצידו לא שחרר הצהרה כזו, אף שהבהיר לדירקטוריון לאומי ולמנכ"ל חנן פרידמן כי איננו מועמד וכי השיב בשלילה להצעה מאליהו. ברם, אגסי אמנם לא הופיע בפני ועדת האיתור, שכוללת את רון־טל, הדירקטורית הבלתי תלויה רונית בודו וגבי פיקר. אבל בסוף השבוע, אחרי שהוועדה סיכמה את עבודתה, ואחרי שאליהו הפעיל עליו לחץ אדיר, הוא הופיע בפני ועדת האיתור.
להופעה הזו היתה משמעותית. דירקטורים יתקשו לבחור במי שלא הופיע לועדת האיתור, אבל ברגע שהמועמד הופיע, המחסום הטכני לבחירתו הוסר. מה גם ששישה מהדירקטורים מכהנים כנציגיו של אליהו ועומדים לבחירה מחודשת בנובמבר, מה שמהווה סוג של שוט עבורם מצד בעל השליטה ליישר עימו קו.
רון־טל אמר שיחדש את הישיבה אחרי שינסה לגשר על הפערים מול אליהו. נראה שהוא מפנים שגם יו"ר, בטח אם הוא מונה רק לאחרונה, לא יכול לעמוד מול רצונו של בעל השליטה בבחירת מנכ"ל. בטח לא כשהמועמד מוכר, מנהל מוערך ובכיר בגוף פיננסי מהגדולים בישראל. רון־טל מנסה לגייס שלושה דירקטורים שיצביעו בעד המועמד שלו, כשיחד עמו נוצר בלוק של ארבעה דירקטורים מתוך שמונה, שיהוו בלוק מול אליהו ואגסי; במקרה כזה הקול שלו כיו"ר עשוי להיות מכריע.
אליהו ינסה להוביל לכינוס הדירקטוריון היום או מחר כדי להקל על הבחירה של אגסי, שכל יום שעובר מעמיד אותו בפני חשיפה ללחץ גובר מצד לאומי. התהליך מבחינת הבנק הוא די בעייתי, שכן המנכ"ל פרידמן וגם היו"ר סאמר חאג' יחיא אמרו לדירקטוריון כי אגסי הודיע כי אינו מועמד לניהול למגדל ואין לו כוונה לעזוב לטובת חברת הביטוח. השקיפות סביב הסוגיה צפויה לעלות בישיבת הדירקטוריון הקרובה של לאומי.
אליהו הוא אחד הלקוחות הגדולים של לאומי במגזר העסקי, ולמעשה הוא לקוח של החטיבה שאגסי עומד בראשה, על כל המורכבויות שהנושא יוצר.