סגור
גיל אגמון מנכל חברת דלק רכב
גיל אגמון יו"ר ורידיס, בעל השליטה בחברת דלק רכב - אחת מבעלות השליטה בורידיס (צילום: עמית שעל)

החקירה נגד ורידיס: המשרד להגנת הסביבה שוקל לשלול מהחברה מענקים

ורידיס, חברה לטיפול בפסולת, הכירה במענקים בגובה 34 מיליון שקל שהובטחו לה, אך במשרד מסרו לה כי לאור החקירה שבה היא חשודה נשקלת זכאותה. בעקבות זאת, הודיעה החברה כי תשבש את פעילות מפעלי המיון שלה, צעד שעלול להשפיע על שוק הפסולת בישראל. בדצמבר עוכבו 6 מעורבים בורידיס בחשד להלבנת הון

חברת ורידיס דיווחה הבוקר לבורסה כי המשרד להגנת הסביבה שוקל לשלול מהחברה כספי מענקים בשל החקירה נגדה.
ורידיס ביקשה לאחרונה מהמשרד להגנת הסביבה לקבל התחייבות למענקי תפעול עבור מפעלי המיון של החברה – מפעל המיון rdf בחירייה בגין השנים 2023-2025 וכן מפעל המיון בעפולה בגין השנים 2023-6/2029.
השבוע השיב המשרד לחברה כי לאור החקירה נגד החברה, נשקלת זכאות החברה לתמיכה ואף נשקלת האפשרות להזמין את החברה לשימוע, טרם קבלת החלטה סופית בעניין בתיאום עם המשטרה והפרקליטות.
בחודש דצמבר המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה ומחוז חוף ימ"ר של משטרת ישראל פשטו על משרדי ורידיס בהרצליה, אתר טובלן ואתר קומפוסט משואה אשר בבקעת הירדן השייכים לחברת ורידיס. הם עיכבו לחקירה מיידית 6 מעורבים בחשד לעבירות רישוי עסקים, מרמה והלבנת הון.
בהמשך אף נערך חיפוש בביתו של גיל אגמון, בעל השליטה בחברה. על פי החשד, חברת ורידיס הטמינה לכאורה פסולת מרשויות המרכז שהייתה מיועדת לטיפול במתקן קומפוסט משואה, תוך הסתרת מידע מהמשרד להגנת הסביבה והימנעות מתשלום היטל הטמנה. כך, יצרה לעצמה ורידיס לפי החשדות רווח על חשבון הציבור והסביבה. המשטרה הירוקה וימ״ר חוף במשטרת ישראל אף חוקרים חשדות לעבירות מרמה והלבנות הון בורידיס.
בורידיס טוענים כי החברה עומדת בתנאי הקול הקורא וזכאית למענקים, ותפעל לשמור על זכויותיה. בדוחותיה הכספיים כפי שפורסמו בחודש ספטמבר האחרון, החברה כבר הכירה בהכנסות ממענקים תפעוליים בגין הקול הקורא של המשרד להגנת הסביבה, בסך של כ-34 מיליוני שקלים.
לאור תשובת המשרד להגנת הסביבה, ורידיס הודיעה כי החל מהיום, מפעלי המיון של החברה יפסיקו להעביר חומר אורגני ממוין לאתר הטיפול וישלחו חומר אורגני ממוין ישירות להטמנה. אתר הטיפול יפסיק לקלוט חומר אורגני מכלל מפעלי המיון בישראל, ויפסיק את פעילותו לאחר סיום הטיפול בחומר האורגני הקיים היום באתר. לצעד של ורידיס עלולה להיות השפעה על שוק הפסולת בישראל, שכן מפעלי המיון יאלצו למצוא פתרון אחר לפסולת האורגנית.
שווי השוק של ורידיס הוא 2.6 מיליארד שקל, המניה יורדת ב-10% מתחילת השנה, ונופלת ב-29% ב-12 החודשים האחרונים. החברה טרם פרסמה את תוצאות הרבעון הרביעי של 2023. ברבעון השלישי הכניסה החברה 1.87 מיליארד שקל ורשמה הפסד של 20 מיליון שקל. מתחילת 2023 ועד סוף הרבעון השלישי הפסידה 56 מיליון שקל.
מחברת ורידיס נמסר בתגובה כי "הקמת מפעלי המיון נעשתה תוך הסתמכות על המענקים שהובטחו לגופים שלקחו על עצמם את המשימה היקרה והמורכבת של ההשקעה במפעלי מיון והפעלתם. לצערנו, אין אפשרות להצעיד את ישראל קדימה בתחום זה בתנאים של חוסר ודאות, כאשר המשרד מערים פתאום קשיים על קבלת המענקים וגם בעבר כאשר הועברו מענקים, זה נעשה באיחור ובתהליך מייגע ומתמשך. ורידיס עומדת על כך שהיא עמדה ועומדת בתנאים לקבלת המענקים והיא תפעל לשמירה על זכויותיה".