סגור
מגזין השקעות 10.5.17 אסדת קידוח לווייתן
מאגר לווייתן שבו שותפה ניומד (צילום: אלעד גרשגורן)

כתף קרה: 39% מבעלי המניות בקפריקורן הבריטית מתנגדים למיזוג עם ניו־מד אנרג'י

על פי דיווחים בכלי תקשורת זרים, בית ההשקעות האקטיביסטי פאליסר קפיטל (7%) פועל לשינוי הרכב הדירקטוריון ולמינוי מנכ"ל מצרי. אישור המיזוג מחייב רוב של יותר מ־50% מבעלי המניות

חלק גדול מבעלי המניות של חברת הגז והנפט הבריטית קפריקורן (Capricorn), שמתכננת להתמזג עם ניו־מד אנרג'י הישראלית (לשעבר דלק קידוחים) שבשליטת יצחק תשובה, הודיעו על כוונתם להתנגד לעסקת המיזוג המתוכננת לרבעון הראשון של 2023.
בראש המתנגדים עומד בית ההשקעות האקטיביסטי פאליסר קפיטל (Palliser Capital), המחזיק ב־7% מקפריקורן, שהחל בהדרגה לצרף יותר משקיעים לעמדתו. כיום, לטענת פאליסר בכמה דיווחים בכלי תקשורת זרים, 39% מהמשקיעים בקפריקורן מתנגדים לעסקה - בהם, לטענתו, נמצאים ארבעת בעלי המניות הגדולים (28% ביחד) בקפריקורן.
כדי שהמיזוג יאושר באסיפה נדרשת הסכמה של יותר מ־50% מבעלי המניות בקפריקורן, שמחזיקה בנכסי נפט וגז טבעי בכמה מדינות בעולם, בעיקר במצרים, שכבר הביעו התנגדות בעבר לעסקת מיזוג של קפריקורן עם חברת טולואו הבריטית. למעשה, העסקה עם ניו־מד באה להחליף את העסקה שנפלה.
המשקיעים שמתנגדים לעסקה דורשים לכנס אסיפה כללית ולהחליף 7 בעלי תפקיד בכירים, בהם חברי דירקטוריון והמנכ"ל סימון תומסון. מעבר למכתב הגלוי המתאר את ההתנגדות לעסקה, ומכתבים דומים מבתי השקעות נוספים שחתומים על דאגתם מההנהלה הנוכחית של החברה, הלכו בפאליסר כמה צעדים קדימה. בית ההשקעות הקים אתר בשם ReformCapricorn.com המביע את הדאגה מהנהלת קפריקורן. כמו כן, בשבוע שעבר הוציאו בפאליסר מצגת הכוללת את המועמדים שלהם לדירקטוריון קפריקורן, בהם הישאם מקאווי המצרי (Hesham Mekawi) שכיהן כמנהל אזור צפון אפריקה בחברת BP.
לפני כחודשיים דיווחו החברות ניו־מד אנרג'י וקפריקורן על מיזוג מתוכנן שלאחריו בעלי המניות בקפריקורן יקבלו כ־10% ממניות החברה הממוזגת, בעוד ניו־מד אנרג'י תתחיל להיסחר בבורסה בלונדון. בנוסף, בעלי המניות בקפריקורן יקבלו מהעסקה דיבידנד של 620 מיליון ליש"ט על פי שווי מניה של 271 סנט־ליש"ט.
בעת ההודעה על המיזוג, נסחרה קפריקורן בבורסה בלונדון בשווי של 815 מיליון ליש"ט, בדומה לשווייה כיום. ניו־מד אנרג'י שבשליטת קבוצת דלק נסחרת כיום בשווי של 9.2 מיליארד שקל לעומת שווי של 10.5 מיליארד שקל בסוף ספטמבר האחרון כשהודיעו על המיזוג.
לטענת פאליסר, העסקה אינה משקפת את השווי האמיתי של קפריקורן, שכן הביקוש למאגרי גז טבעי שאינו מרוסיה זינק לאחר תחילת המלחמה באוקראינה. כמו כן טוענים בפאליסר שהדירקטוריון לא הציב אלטרנטיבות למשקיעים במקרה שהעסקה עם ניו־מד תיכשל. לטענתם, ניתן לבצע מהלכים בקפריקורן שיובילו לשווי מניה של 400 סנט־ליש"ט. כמו כן, לטענתם, הדיבידנד שיחולק בעסקה צריך להיות של 700 מיליון ליש"ט.
על פי דיווח ברויטרס, בשל התנגדות המשקיעים קפריקורן תידרש לקיים אסיפה הכללית עם דרישות המשקיעים להחלפת ההנהלה עד ל־30 בינואר 2023. עדיין לא ברור האם וכיצד תוכל ההתנגדות לעכב את המכירה שתוכננה לרבעון הראשון של 2023.
בקפריקורן לא הגיבו לפניות גופי תקשורת זרים ביחס לעסקה אם אכן המהלך להחלפת הבכירים יצלח, אך טענו שהעסקה היא לטובת בעלי המניות. מניו־מד אנרג'י נמסר: "לא חל שינוי בתנאי העסקה שסוכמו במכתב הכוונות שנחתם לפני שלושה חודשים, ואין כל כוונה לבצע שינוי בהמשך. מטעמים מובנים אנו לא מתייחסים לתהליכים פנימיים בקפריקורן".