רווחי מקס הוכפלו - מספר הכרטיסים החוץ-בנקאיים גדל ב-13%
רווחי מקס הוכפלו - מספר הכרטיסים החוץ-בנקאיים גדל ב-13%
צמצום מסגרות האשראי בבנקים מפנה לקוחות לחלופת כרטיסי האשראי החוץ-בנקאיים; מקס סיימה את הרבעון השלישי עם רווח של 49 מיליון שקל; תיק האשראי הצרכני גדל ב-9% ל-5.8 מיליארד שקל
חברת כרטיסי האשראי מקס מדווחת על צמיחה של 19% בהכנסות בסיכום הרבעון השלישי, ל-374 מיליון שקל - זאת לעומת 314 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2020, שבחלקו כלל סגר (מול הגל השני של הקורונה).
ההכנסות ברבעון המדווח עברו גם את אלה שנרשמו ברבעון השלישי של 2019, ועמדו על 352 מיליון שקל - עלייה של 6% בשנתיים.
בתחילת השנה, כחלק מהוראות ועדת שטרום לצמצום הריכוזיות בענף האשראי, החלו הבנקים הגדולים לצמצם את מסגרות האשראי בעו"ש (יעד של 45% עד ל-2024) - מהלך שאמור לצמצם ב-20 מיליארד שקל את האשראי הבנקאי, ולהוביל את הלקוחות המעוניינים בחלופה להנפקת כרטיסי אשראי חוץ-בנקאיים דוגמת מקס.
תיק האשראי הצרכני (לקוחות פרטיים) של מקס עמד בתום הרבעון על 5.8 מיליארד שקל, עלייה של 9% מתחילת השנה (בחודש אוקטובר התיק עבר לראשונה את רף ה-6 מיליארד שקל). תיק האשראי העסקי עלה ל-446 מיליון שקל, עלייה בשיעור דומה מתחילת השנה. מתוך 2.9 מיליון הכרטיסים התקפים של מקס, 1.1 מיליון הם חוץ-בנקאיים - עלייה של 13% בהשוואה לרבעון המקביל.
בשורה התחתונה, הרווח הנקי ברבעון השלישי עמד על 49 מיליון שקל, עלייה של יותר מפי שניים בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2020. ברבעון השלישי בשנה שעברה עמד הרווח על 21 מיליון שקל, וברבעון השלישי של 2019 על 27 מיליון שקל.
שיתוף הפעולה העיקרי של מקס, בהובלת המנכ"ל רון פאינרו, נעשה עד כה מול קבוצת פוקס - שתי החברות האריכו את החוזה להנפקת כרטיס ללקוחות החברה עד שנת 2033. "אנו גדלים דרמטית בענף הכרטיסים החוץ-בנקאיים. בענף הזה צריך לדעת לחפש את השותפים הנכונים, ולכן בחרנו להאריך את ההסכם עם פוקס. בנוסף מועדונים חזקים כמו אשמורת והוט נמצאים בשוק היום, נפגשנו איתם, ואנחנו מתכוננים להליך המכרזי. אם המחיר יהיה כלכלי, אנחנו נהיה שם", הסביר פאינרו.
מקס נרכשה (71%) בידי קרן ורבורג פינקוס מידי בנק לאומי וקבוצת עזריאלי בעסקה שהושלמה בפברואר 2019 תמורת 2.5 מיליארד שקל. היום מחזיקות בחברה גם כלל ביטוח (10%) ומנורה מבטחים (10%) לצד אלייד השקעות (5%). מאז הרכישה של מקס על ידי ורבורג פינקוס צמחו הכנסות החברה בקצב שנתי של 3%.
לפני כמה שבועות התנהל משא ומתן בין משפחת שינדמן, בעלי ביטוח ישיר, לבין בעלי מקס בניסיון למזג את החברות. במקס העריכו שניתן להטמיע את פעילות הרכב של ביטוח ישיר לתוך מקס. המשא ומתן נפל ככל הנראה בשל אי הסכמה על שווי מקס.