סגור

פולירם מגייסת 100 מיליון שקל כדי לממן רכישת מפעל חדש: "לא אוהבים להיות ממונפים"

חברת תעשיות הפלסטיק יוצא לגיוס גדול באמצעות הנפקת מניות למוסדיים. המטרה: לרכוש חברה במערב אירופה, שעימה היא מקיימת מו"מ מתקדם. במקביל מתכוונת החברה להרחיב את הייצור בארה"ב

פולירם תעשיות פלסטיק יוצאת לגיוס בהיקף של כ-100 מיליון שקל באמצעות הנפקת מניות למוסדיים, כך הודיעה היום (א') לבורסה. בכוונת החברה לממן באמצעות הגיוס רכישה של חברה במערב אירופה שפועלת בתחום התרכובים התרמופלסטיים, ושעימה היא מקיימת משא ומתן מתקדם שצפוי להבשיל לעסקה כבר במהלך השבועות הקרובים.
בנובמבר האחרון פולירם הודיעה כי המו"מ לרכישת החברה בסכום של כ-25 מיליון יורו מהווה חלק ממימוש האסטרטגיה שלה לרכישת חברות חדשות בעולם. לצד ההידברות לקידום העסקה, החברה מתכוונת להמשיך במהלך השנה הקרובה בהשקעותיה להרחבת הייצור שהיא מקיימת בארה"ב. לחברה פעילות גם בסין ובבריטניה, שבה היא רכשה בספטמבר 2019 חברה בתחום מחזור הפלסטיק בסכום של 1.5 מיליון יורו.
1 צפייה בגלריה
ישי דוידי ברקע מפעל פולירם במושב רם און
ישי דוידי ברקע מפעל פולירם במושב רם און
מייסד פימי ישי דוידי, על רקע רקע מפעל פולירם במושב רם און
(צילום: אוראל כהן, זהר שחר)
העסקה המתהווה צפויה להרחיב את פעילות חטיבת התרכובים התרמופלסטיים ההנדסיים (EP) של החברה, שמשמשת בעיקר את תעשיות הרכב, ההשקיה והולכת המים ומהווה 56% מהמכירות של פולירם.
פולירם נסחרת בבורסה בתל אביב מאז דצמבר 2020, לפי שווי של 1.7 מיליארד שקל. ביום חמישי הקרוב המניה שלה צפויה להתחיל להיסחר במדדי ת"א 90 ות"א 125.
את תשעת החודשים הראשונים של 2021 פולירם סיכמה עם מכירות בהיקף של 680 מיליון שקל, לאחר שרשמה צמיחה של 42% ביחס לתקופה המקבילה ב-2020. את עיקר הגידול במכירות החברה מייחסת לפעילותה מול תעשיות הרכב בעולם. הרווח הנקי בתשעת החודשים של 2021 הסתכם בכ-87 מיליון שקל, עלייה של 82% ביחס לתקופה המקבילה ב-2020.
לקראת סוף 2020 פולירם השלימה את הנפקת המניות הראשונה שלה לציבור, לפי שווי של מיליארד שקל. קרן פימי של ישי דוידי שהחזיקה ב-65% ממניות פולירם מאז 2015 מכרה באותה הנפקה 30% מהמניות בסכום של 260 מיליון שקל והמושב רם און שבחבל התענך שממנו פועלת פולירם מכר כ-10% ממניותיו בתמורה לכ-86 מיליון שקל. אחרי דילול, פימי מחזיקה ב-35% מפולירם, המושב רם און מחזיק ב-25% מהחברה והשאר בידי הציבור.
ב-2021 החברה חילקה 70 מיליון שקל כדיבידנד לבעלי המניות, סכום המשקף תשואת דיבידנד שנתית של 5.7%.