סגור

בלעדי
אביב נדל"ן מקדמת שוב הנפקה לפי שווי של 1.2 מיליארד שקל

בסיבוב הקודם המוסדיים הסכימו להעניק שווי של 900 מיליון שקל לחברת הבנייה של משפחת אביב, אך בעליה סירבו להתפשר. כעת אביב נדל"ן מתכננת לגייס 300 מיליון שקל על בסיס הדו"חות השנתיים של 2021

כחצי שנה אחרי שהקפיאה את ניסיון ההנפקה שלה, אביב נדל"ן מקדמת שוב את הנפקתה בבורסת תל אביב. ל"כלכליסט" נודע כי חברת הבנייה מכוונת להנפקה על בסיס דו"חותיה לסיכום שנת 2021, עד מאי הקרוב.
הכוונה של החברה היא לגייס 300 מיליון שקל לפי שווי של 1.2 מיליארד שקל לפני הכסף, אותו השווי שבו ביקשה להנפיק בשנה שעברה. ההנפקה ההיא, שכבר היתה בשלבים מתקדמים של הכנה, בוטלה בשל התקררות שניכרה בשוק ההנפקות ולאחר שהגופים המוסדיים הסכימו להעניק לחברה שווי של 900-860 מיליון שקל ובעליה סירבו להתפשר.
2 צפייה בגלריה
דפנה הרלב ו דורון אביב בעלי קבוצת הנדל"ן אביב
דפנה הרלב ו דורון אביב בעלי קבוצת הנדל"ן אביב
בעלי החברה דפנה הרלב ודורון אביב
(צילום: אוראל כהן)
החברה קיבלה לאחרונה מהמשקיעים המוסדיים אינדיקציות חיוביות לגבי השווי המבוקש בהנפקה. הרוח הגבית נוצרה, בין היתר, לאור רווחי שיערוך שהציגה החברה, אבל גם נוכח שינוי בפרספקטיבה לגבי חברות נדל"ן מקומיות. שינוי זה בא לידי ביטוי בעיקר בשווי העצום שניתן לחברת אקרו נדל"ן, שתנפיק בשבוע הבא לפי שווי של 3.4 מיליארד שקל לפני הכסף. אוריון חיתום תוביל את ההנפקה של אביב נדל"ן ואת התשקיף מכין משרד עו"ד שמעונוב.
האחים דורון אביב ודפנה הרלב, בעלי החברה המשמשים כיו"ר וכמנכ"לית בהתאמה, מובילים את המהלך להפיכתה לציבורית. לפי מצגת של החברה מאוגוסט האחרון, שהוצגה לקראת הניסיון הקודם, עמד הונה העצמי על 426 מיליון שקל, אולם מספר זה עלה משמעותית מאז, לאור שיערוכים בדו"חות השנתיים לגבי חלק מהקרקעות והפרויקטים של החברה.
פעילות החברה במצגת נחלקה לשניים: נדל"ן יזמי והחלק הקטן יותר בפעילות החברה, נדל"ן מניב. בגזרת הנדל"ן היזמי הציגה אביב 2,257 יחידות דיור לשיווק ו־4,130 יחידות דיור לבנייה. הפרויקטים שהציגה החברה ממוקמים בתל לטוינסקי ברמת גן, סמוך לביה"ח שיבא, ופרויקט של מתחם התחדשות עירונית ברחוב ההסתדרות בגבעתיים.
החברה מקימה 173 יח"ד ברחוב ויסוצקי וכן 266 יח"ד במעוז אביב שבתל אביב, 64 יח"ד ברחוב אחימאיר ברמת אביב ו־254 יח"ד במתחם משרד החוץ בירושלים. מלאי הדירות של החברה עמד באוגוסט על 783 מיליון שקל, והאשראי השוטף מהבנקים הסתכם ב־488 מיליון שקל.
אביב היא אחת מחברות הבנייה הוותיקות בארץ, ובשנת 1963 ייסד אותה משה אביב, אביהם של צמד האחים. אביב והרלב מחזיקים בחלקים שווים במניות החברה ועלות שכרם השנתית עומדת על 7.5 מיליון שקל יחד. הפרויקטים המוכרים ביותר של החברה כוללים את מגדל משה אביב הממוקם בצומת עלית ברמת גן, וכן בניין רוטשילד 22 בתל אביב.
אביב נדל"ן סיכמה את שנת 2020 עם עלייה של 115% בהכנסותיה לכ־170 מיליון שקל לעומת השנה שקדמה לה. אולם, החברה ספגה שחיקה של כ־60% ברווח הנקי, שהסתכם בכ־11 מיליון שקל. ברבעון הראשון של 2021 הכנסות החברה קפצו פי 3 ל־55 מיליון שקל, ובשורת הרווח נרשם רווח שולי של 100 אלף שקל.
מלבד האחזקה באביב נדל"ן, מחזיקה משפחת אביב בשליטה בשתי חברות בורסאיות נוספות: בלנדר, הפועלת בתחום הפינטק תוך התמקדות באשראי צרכני והלוואות בין אנשים. החברה הגיעה לבורסה לפני כשנה והיא נסחרת בשווי של 160 מיליון שקל נכון לאתמול; גם בחברה זו מכהן אביב כיו"ר הדירקטוריון.
בנוסף המשפחה מחזיקה בחברת אביב ארלון, העוסקת בנדל"ן מניב בחו"ל. זו פועלת בתחום הנדל"ן המסחרי בארה"ב ובסרביה ורשמה הפסדים של עשרות מיליוני שקלים בשנים האחרונות. שווי השוק של אביב ארלון עמד אתמול על 77 מיליון שקל.מגדל משה אביב ברמת גן, שהיה המגדל הכי גבוה בארץ עד 2016

2 צפייה בגלריה
מגדל משה אביב רמת גן
מגדל משה אביב רמת גן
מגדל משה אביב רמת גן
(גבי קסלר)

פעילותנדל"ן יזמי ונדל"ן מניבשנת הקמה1963בעליםהאחים היו"ר דורון אביב והמנכ"לית דפנה הרלב, עלות שכרם השנתית יחד 7.5 מיליון שקל מלאי דירות נכון לאוגוסט 783
מיליון שקלפרויקטי דגלמגדל משה אביב, בניין רוטשילד 22

עוד משהו: משה אביב נכנס לעסקי הבנייה כשעבד כטייח