סגור
מימין דוד פורר ו דודו זבידה
מימין: דוד פורר, בעל המניות הגדול במבנה, והמנכ"ל היוצא דודו זבידה (צילומים: ענר גרין תומר לוי)

בלעדי
עם עוד כמה חודשי הסתגלות: זבידה יעזוב את מבנה

דודו זבידה הגיע להבנות עם דירקטוריון חברת הנדל"ן ויעזוב את מבנה לאחר תשע שנים כמנכ"ל. הוא יקבל עוד מספר חודשי הסתגלות ויישאר יועץ לחברה לפרק זמן מסוים

לאחר תשע שנים בתפקיד המנכ"ל, דודו זבידה ייפרד בימים הקרובים מחברת הנדל"ן המניב מבנה באופן סופי, כך נודע ל"כלכליסט". זאת לאחר שהגיע להסכמות עקרוניות עם דירקטוריון החברה בנוגע לפיצויים שיקבל. בראש הדירקטוריון עומד טל פורר, בנו של דוד פורר, בעל המניות הגדול במבנה (18.6%), שנסחרת ללא גרעין שליטה.
לפי ההסכמות העקרוניות, זבידה יקבל עוד מספר חודשי הסתגלות, מעבר ל־2ם החודשים שלהם הוא זכאי לפי החוזה המקורי, וכן ישמש כיועץ לחברה לפרק זמן מסוים. המגעים בין הצדדים הגיעו לישורת האחרונה אמש, והם צפויים להסתיים היום.
ההסכמות בין הדירקטוריון למנכ"ל מגיעות בסופו של משא ומתן אינטנסיבי. בתחילת החודש הנוכחי חשף "כלכליסט" שהדירקטוריון מבקש להראות למנכ"ל המוערך זבידה את הדרך החוצה ממבנה. זאת על רקע דרישת שכר מופרזת לשיטתו. דרישות השכר של זבידה, כפי שפורשו עבור דירקטוריון מבנה על ידי פירמת רואי החשבון KPMG, הסתכמו בשכר בעלות של 120 מיליון שקל לארבע שנים.
להידרדרות במערכת היחסים בין המנכ"ל לדירקטוריון תרמה גם עסקה שגיבש זבידה לרכישת דסק"ש, בעלת השליטה בסלקום ובשרשור בחברת הנדל"ן המניב גב־ים. בדירקטוריון ראו בעסקה ככזו שהתרקמה מאחורי גבם.
לאחר שהמשא ומתן על חבילת השכר הפך למשא ומתן על תנאי העזיבה שלו, זבידה גם העלה דרישות שונות ביחס לאופציות ולמניות שברשותו. הוא שאף לכך שמבנה תרכוש ממנו את המניות שלו, ששויין כ־40 מיליון שקל, ואת האופציות שלו, בפרמיה על מחיר השוק. אולם בסופו של דבר הוא נאלץ להתפשר ביחס לחבילת הפיצוי שאיתה יעזוב את מבנה. עם זאת, בוצעה פשרה גם מצד מבנה שהלכה לקראת המנכ"ל הוותיק בנושא.
זבידה, רואה חשבון בהשכלתו ובעברו המקצועי, , נחשב למנכ"ל מוערך ומי שיש לזקוף לזכותו את המהפך שעברה מבנה. עד 2015 מבנה, שאז נקראה כלכלית ירושלים, הייתה בשליטת אליעזר פישמן ואז היא יצאה מידו במסגרת הליך פשיטת הרגל שעבר. נושי כלכלית ירושלים, בראשות בנק לאומי, לא רצו לתמוך פיננסית בחברה, וזבידה הוביל מהלך בזק של גיוס הון בהיקף אדיר, שאיפשר לחברה לשנות את פניה, וגם הפך אותה לכזו שאין בה עוד גרעין שליטה.
בגיוסים האלו השתתפו גם פורר, הבעלים של מפיצת התרופות נאו־פארם, וכן חברת הנדל"ן סאמיט שבשליטת זוהר לוי. לוי מכר את המניות ברווח, ופורר, שמרווח על הנייר בצורה משמעותית, ממשיך להחזיק בהן. כיום מבנה היא אחת מחברות הנדל"ן המניב הגדולות בישראל. שווי השוק שלה עומד על 7.3 מיליארד שקל, ההון העצמי שלה עומד על 7.7 מיליארד שקל, ותיק הנדל"ן שלה עומד על 13 מיליארד שקל.