בלעדירון־טל התפטר מתפקידו כמנכ"ל מגדל אחזקות רגע לפני שפוטר
בלעדי
רון־טל התפטר מתפקידו כמנכ"ל מגדל אחזקות רגע לפני שפוטר
יו"ר מגדל ביטוח ויתר על ניסיון לזכות בתמיכת הדירקטוריון והעדיף להתפטר, ככל הנראה כדי לפייס את בעל השליטה, שכבר הפקיר אותו נטול הגנה מול תביעות. ללא רשות שוק ההון, שלא רשאית להתערב בחברה־האם, נראה שלא נותרה לו ממש ברירה
יפתח רון־טל התפטר מתפקיד מנכ"ל מגדל אחזקות והודיע לבעל השליטה על כוונתו לסיים את התפקיד בסוף החודש. אלא שרון־טל התפטר ביום חמישי, כך נודע ל"כלכליסט", לאחר ששלמה אליהו כבר החליט לזמן אותו לשימוע לפני פיטוריו מהתפקיד, והדבר נודע לרון-טל. אליהו אף זימן ישיבת דירקטוריון להשבוע, אבל לא פירט את סדר יומה.
בפני רון־טל עמדו שתי ברירות: להיאבק בהחלטה ואולי אף לזכות בתמיכת דירקטוריון מגדל אחזקות, שאינה מובטחת, או להתפטר מיוזמתו. הוא החליט להתפטר, ככל הנראה מתוך הפגנת רצון טוב כלפי אליהו וניסיון להפשיר את היחסים ביניהם, ועוד בטרם יצא הזימון הפורמלי לשימוע.
אליהו רצה שרון־טל יתפטר מיידית, כוונות שנחשפו ב"כלכליסט" כאשר הוביל החלטה באסיפה של החברה לפני כשלושה שבועות שלא לאשר לרון־טל שיפוי בתפקיד. שיפוי זה מגן על בעל תפקיד ומבטיח כי החברה תעמוד מאחוריו במקרה של תביעה משפטית. רון־טל חתם על הדו"חות הכספיים לרבעון השלישי ללא שיפוי, אבל להמשיך כך היה יוצר סיכון עבורו, לאחר שרשות ני"ע, שלה כפופה מגדל אחזקות, החליטה שלא להתערב.
שכרו של רון־טל מגיע משני מקורות: חלק הארי, 90%, מגיע ממגדל ביטוח, שבה הוא משמש כיו"ר, ו־10% ממגדל אחזקות החברה־האם, שבה שימש כמנכ"ל. באותה אסיפה הוביל אליהו החלטה נוספת, שלא לאשר את חלקה של מגדל אחזקות בשכרו של רון־טל, שהוא 10% מעלות שכרו, כלומר 340 אלף שקל; אולם את השכר יקבל רון־טל ממגדל ביטוח.
אליהו ספג מכה ביום רביעי האחרון, לאחר שיוזמתו להדיח ארבעה דירקטורים מטעמו נבלמה חלקית על ידי רשות שוק ההון והעומד בראשה משה ברקת. זו הודיעה לחברה כי שני דירקטורים מבין הארבעה, חיים רמון ועוזי מוסקוביץ, ימשיכו בתפקידם עד יוני 2022, ורק אז יאושר מינוי שני דירקטורים חדשים שאליהו מבקש למנות במקומם, אבי דותן ושי בסון. זאת כדי לשמור על היציבות הניהולית של החברה.
אליהו כבר הודיע לפני כחודש לרון־טל על ההדחה הצפויה. במגדל מספרים כי אליהו אמר לו: "הייתי מדיח אותך גם מתפקיד יו"ר מגדל ביטוח, אבל אני לא יכול"
בין אליהו ורון־טל ניצת עימות חריף על זהותו של המנכ"ל הבא של חברת הביטוח, לאחר עזיבתו של רן עוז. אליהו ביקש למנות לתפקיד את רונן אגסי והפעיל את כל כובד משקלו לשם כך. רון־טל צידד בידין ענתבי, חבר הנהלת בנק הפועלים, אבל דירקטוריון מגדל ביטוח בראשותו סירב להבטיח את מינויו. בסופו של דבר הוביל רון־טל את הדירקטוריון לבחירה בשגיא יוגב, בתמיכת אליהו לאחר שהמועמד שלו הסיר את מועמדותו. רון־טל שלח מסר של פיוס לאליהו שלפיו "ימשיך לסייע לחברה בתפקיד יו"ר מגדל ביטוח וישתף פעולה עם בעל השליטה, ככל שיידרש ועל פי דין". אף על פי כן, מאז קיים נתק מסוים בין אליהו ורון־טל, והיחסים ביניהם קורקטיים ומתמקדים רק בנושאים הכרחיים לדיאלוג.
אליהו כבר הודיע לפני כחודש לרון־טל על ההדחה הצפויה. רון־טל, ששימש כיו"ר חברת החשמל לפני שהגיע למגדל ביוזמת אליהו, ביקש מבעל השליטה להמתין חודש־חודשיים ולראות אם הדברים מסתדרים. אליהו מסרב וטוען כי רון־טל "הכניס פוליטיקה למגדל". במגדל מספרים כי אליהו אמר לרון־טל: "הייתי מדיח אותך גם מתפקיד יו"ר מגדל ביטוח, אבל אני לא יכול". חוסר יכולת זה נובע מהמעורבות של ברקת בחברה ומדרישתו לשמור על יציבותה נוכח תחלופה גדולה של מנכ"לים ויו"רים מאז רכש אליהו את השליטה ב־2012. רון־טל לא היה מוכן להתפטר בסמיכות גדולה מדי למינוי המנכ"ל, וטען כי אינו מבין מה אליהו רוצה ממנו וכי בסך הכל הוביל הליך תקין למינוי מנכ"ל.
רשות ני"ע, שהחברה־האם מגדל אחזקות היא תחת פיקוחה, לא תתערב בעימות. ברקת לא יכול להתערב בחברת האחזקות, ומשכך הדחתו של רון־טל היא כמעט עובדה מוגמרת.
כיו"ר מגדל אחזקות משמש אליהו ותפקיד המנכ"ל בחברה הוא שולי יחסית לעומת תפקידו של רון־טל כיו"ר מגדל ביטוח. לאורך שנים מילא אותו בדרך כלל יו"ר או מנכ"ל מגדל ביטוח, אבל אליהו צפוי למנות לתפקיד גורם חדש, קרוב אליו יותר ביחס למינויים האחרונים. ההערכות הן שהמועמדים הם יוסי בן ברוך, סמנכ"ל הכספים הנוכחי של מגדל ביטוח, או איזי כהן, מנכ"ל מגדל וכלל ביטוח לשעבר.
בפני אליהו עומדת החלטה מהותית נוספת: אם למנות את דותן ובסון כבר עכשיו או בעוד חצי שנה. אם יחליט שהמינוי ייכנס לתוקף רק עוד חצי שנה, ובינתיים ימשיכו רמון ומוסקוביץ בתפקידם, יצטרך דירקטוריון מגדל אחזקות לשנות את ההחלטה שקיבל בישיבה האחרונה, שלפיה בסון ודותן ייכנסו לתפקיד בד בבד עם עזיבתם של רמון ומוסקוביץ. במידה וימתין לסוף יוני 2022, לא יהיה צורך בשינוי ההחלטה.
בחברה מצפים לראות כיצד יגיב אליהו להתפטרות של רון־טל ואם ייכנס להפסקת אש בת חצי שנה לפחות כדי לאפשר למגדל להתנהל. גורמים בחברה העריכו כי לא צפוי שקט וכי בחירתו הקרובה של מנהל השקעות ראשי לחברה, במקום גיא פישר, שהודיע בספטמבר על עזיבה, תהיה החזית הבאה בין אליהו לדירקטוריון. ארז מגדלי, מנהל תחום השקעות לא־סחירות, מונה למ"מ מנהל ההשקעות.