תביעה נגד דידי: הסתירה מהמשקיעים שיחות מוקדמות עם הרגולטורים מסין
תביעה נגד דידי: הסתירה מהמשקיעים שיחות מוקדמות עם הרגולטורים מסין
שתי תביעות הוגשו בארצות הברית נגד ענקית שיתופי הנסיעות, לאחר שהחלטת הרגולטור בסין לחסום את האפליקציה הפילה ב-20% את שווי המניה. התובעים טוענים כי החברה ניהלה עוד לפני ההנפקה דיונים מול גורמים רשמיים בסין על בעיות באבטחת המידע שלה
דידי גלובל, ענקית שיתופי הנסיעות הסינית, נתבעת על ידי בעלי המניות שלה בארצות הברית, זאת בעקבות המהלכים נגדה מצד הממשלה הסינית, שהובילו לצניחה במחיר המניה, כך לפי דיווח באתר BBC.
שתי תביעות הוגשו נגד החברה שבוע לאחר ההנפקה שלה בבורסת ניו יורק. שווי השוק של דידי בארצות הברית צנח ביותר מ-20% מאז הורו הרגלטורים בסין לחנויות האפליקציות להסיר את האפליקציה. זאת בשל הטענה של רגולטור אבטחת הסייבר בסין כי האפליקציה אוספת באופן לא חוקי מידע אישי של משתמשים.
התביעות הוגשו ביום שלישי בבתי המשפט הפדרליים בניו יורק ובלוס אנג'לס, והטענה המרכזית היא שדידי לא חשפה את השיחות המתמשכות שהיא קיימה עם הרשויות בסין בנוגע לחוקי אבטחת הסייבר במדינה.
הנאשמים המצוינים בתביעות כוללים את מנכ"ל דידי וויל וי צ'נג, בכירים נוספים ודירקטורים בחברה וכן את החתמים הראשיים של ההנפקה: גולדמן זאקס, מורגן סטנלי וג'יי.פי מורגן.
רגולטור הסייבר של סין (CAC) הודיע ב-2 ביולי על פתיחת חקירה נגד דידי, זאת ימים ספורים לאחר ההנפקה הציבורית הראשונה (IPO) של דידי בניו יורק. יומיים לאחר מכן הורו הרגולטורים לחנויות האפליקציה להסיר את האפליקציה של דידי מהפלטפורמות שלהן. לפי הדיווחים, הרגולטורים אף ביקשו מהחברה לדחות את ההנפקה בשלושה חודשים בשל החקירה.
מדידי נמסר בתגובה כי הם יפעלו "לתקן את הבעיות". החברה, שמשווי השוק שלה נמחקו בסביבות 15 מיליארד דולר ביום שלישי לבדו, עמדה מאחורי ההנפקה הציבורית השנייה בגודלה אי פעם בארצות הברית לחברה סינית. לפי בלומברג, החברה גייסה בהנפקה 4.4 מיליארד דולר.
דידי נוסדה ב-2012 וזוכה לפופולריות גבוהה בעיקר בסין. בכל יום מאורגנות בממוצע 20 מיליון נסיעות דרך האפליקציה.