הרווח הנקי של קבוצת שירותי הבריאות נובולוג צנח ב-97%
הרווח הנקי של קבוצת שירותי הבריאות נובולוג צנח ב-97%
הפרשות לירידת ערך של חברות שנרכשו ע"י נובולוג, לצד עלייה בהוצאות התפעוליות ברבעון השלישי - פגעו ברווח הנקי שצלל ל-300 אלף שקל; מתחילת השנה איבדה המניה 50% מערכה בת"א; וברבעון הנוכחי, בחברה ציינו כי חלה עלייה בהפצת תרופות ואספקת ציוד רפואי בהשפעת המלחמה
מניית נובולוג נפלה היום (שני) במסחר בתל אביב ב-13% לאחר פרסום תוצאותיה לרבעון השלישי. קבוצת שירותי הבריאות רשמה הכנסות של 421 מיליון שקל תוך עלייה של 9% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. זו נובעת מעלייה בהיקפי הפעילות, בעיקר בחטיבת הלוגיסטיקה – גוף הפעילות העיקרי שלה (86% מההכנסות), כמו גם מהטמעת תוצאותיהן של שתי חברות שרכשה: Gsap שמספקת שירותי ניהול פרויקטים, ייעוץ וליווי לחברות בתחום הרפואי ושאת השליטה בה (60%) רכשה ביולי שעבר בתמורה ל-33 מיליון שקל, ופרונטו שמפעילה מעבדות לאבחון וביצוע בדיקות גנטיות ואת השליטה בה (75%) היא רכשה בספטמבר שעבר בתמורה ל-10 מיליון שקל.
אולם הטמעת תוצאות החברות הובילה גם לעלייה בהוצאות התפעוליות, ובשילוב הפרשה לירידת ערכה של Gsap בהיקף של 10 מיליון שקל (בשל ירידה בתחזית תזרימי המזומנים מפעילותה בחמש השנים הקרובות), רשמה נובולוג צניחה של 86% ברווח התפעולי מ-18.2 מיליון שקל ברבעון המקביל ל-2.5 מיליון שקל. בעקבותיה צנח גם הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות מ-10 מיליון שקל ל-300 אלף שקל בלבד (ירידה של 97%). בנטרול ההפרשה לירידת הערך, ה-Adjusted EBITDA (רווח לפני מימון, פחת, הפחתות ומסים והוצאות שאינן קשורות לפעילות העסקית וכאלה חד פעמיות ואחרות) ירד ב-23% ל-25 מיליון שקל.
בסיכום תשעת החודשים הראשונים של השנה עלו הכנסותיה של נובולוג ב-11% ביחס לתקופה המקבילה עד לסך של 1.25 מיליארד שקל, כשלאור העלייה בהוצאות התפעוליות (כולל בהפעלת מרלו"ג חדש) וההפרשה לירידת הערך הרווח התפעולי ירד ב-30% ל-40 מיליון שקל. הפחתת ערך נוספת, של 22 מיליון שקל משוויה של מדפלקס הגרמניה (משווי של 30.5 מיליון שקל בסוף 2022 ל-8.4 מיליון שקל בסוף ספטמבר), הובילה לכך שהרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות של נובולוג במהלך ינואר - ספטמבר עומד על 1.5 מיליון שקל לעומת 34 מיליון בתקופה המקבילה. כשבנטרול ההפרשה לירידת הערך, ה-Adjusted EBITDA עומד על 91 מיליון שקל, תוך ירידה של 9% מהתקופה המקבילה.
מדפלקס פועלת בגרמניה ומספקת לאנשי רפואה פלטפורה דיגיטלית מאובטחת לתקשורת עם מטופליהם. נובולוג רכשה במרץ 2021 20% ממניותיה ובהמשך העלתה את החזקתה בה ל-24% בהשקעה של 30.5 מיליון שקל. שנתיים מאוחר יותר רשמה הפרשה לירידת ערך ההחזקה בסכום שך 23 מיליון שקל. במאי האחרון הוסכם על השקעה נוספת שלה של 750 אלף יורו, ולאחר צירוף משקיעים נוספים החזקתה דוללה ל-18%.
רכישת ההחזקה במדפלקס בוצעה כחלק מניסיונה של נובולוג לפתח את פעילות חטיבת הדיגיטל שלה שעוסקת בהנגשת מידע רפואי וכלים טכנולוגיים בזירה הדיגיטלית כולל שירותי זימון תורים, ניהול יומנים וניהול מפגשי טלה-רפואה. עיקר פעילותה של החטיבה היה בישראל, ורכישת ההחזקה במדפלקס נועדה לאפשר חדירה לשוק הבריאות בגרמניה. אולם הירידה בביקושים לשירותי רפואה דיגיטליים לאחר ההתאוששות מהקורונה הובילה את מדפלקס לקשיים.
נובולוג פועלת באמצעות שלוש חטיבות. חטיבת הלוגיסטיקה היא כאמור העיקרית בהן (360 מיליון שקל הכנסות ברבעון, 86% מההכנסות הרבעוניות) והיא עוסקת בעיקר באחסון והפצת תרופות, לצד מתן שירותי לוגיסטיקה לניסויים קליניים, ועיקור (סטריליזציה) של ציוד רפואי. שתי החטיבות האחרות הן חטיבת שירותי הבריאות (13% מההכנסות ברבעון) שבמסגרתה מספקת נובולוג שירותי רפואה ותמיכה מבוססי טכנולוגיה בתחום הטיפול הביתי, שירותי רפואה מותאמת אישית ושירותי מעבדה; וחטיבת הדיגיטל (2%).
מנכ"ל החברה אביעד בוסי החל את תפקידו ביולי לאחר שהחליף את עירן טאוס שכיהן בתפקיד בשש השנים האחרונות. טאוס הרחיב את פעילות החברה והוביל את המבנה הארגוני הקיים שלה ובתקופתו רכשה החברה 13 חברות שונות. בדוח הרבעוני הציגה החברה כי במהלך 2024 בכוונתה לבחון ולעדכן את האסטרטגיה העסקית שלה.
לאחר נפילת המניה היום איבדה מניית נובולוג מתחילת השנה 50% מערכה והחברה נסחרת כיום לפי שווי של 693.5 מיליון שקל. אל האווירה המשברית בשוק ההון המקומי הצטרפו גם חששות המשקיעים כי התרחבותה של החברה מגיעה על חשבון רווחיותה, כפי שהשתקף בתוצאותיה הרבעוניות. בחברה ציינו כי בהשפעת המלחמה חלה עלייה בפעילות חטיבת הלוגיסטיקה בהפצת תרופות ובאספקת ציוד רפואי לאור הצטיידות מוגברת של מוסדות רפואיים ושינוע תרופות ושירותי רפואה עבור מפונים, אולם במקביל נרשם קיטון בפעילות חטיבת הבריאות ובחטיבת הדיגיטל.