סגור

בגיבוי הדירקטוריון: רמי פרידנזון מבקש להקפיץ את השכר של בנו ב־30%

בעלי המניות יתבקשו לאשר לפרידנזון הבן, המשנה למנכ"ל המקבל כיום 61 אלף שקל בחודש, שכר של 80 אלף שקל. המשפחה מחזיקה ב־70% מהמניות ובהיעדר בעלי עניין, ההצעה צפויה לעבור

רמי פרידנזון, המנכ"ל ובעל השליטה בחברת הלוגיסטיקה והשילוח פרידנזון, מבקש לאשר לבנו העלאת שכר של 30%. החברה הוציאה אתמול זימון לאסיפה כללית בתחילת פברואר, ועל סדר יומה עדכון תנאי השכר של אסף פרידנזון, המשנה למנכ"ל ובנו של בעל השליטה. זאת לאחר שהדירקטוריון וועדת התגמול שלו כבר אישרו את השינוי.


בעלי המניות יתבקשו לאשר לפרידנזון הבן שכר חודשי של 80 אלף שקל (960 אלף שקל בשנה), לעומת שכרו הנוכחי, 61 אלף שקל בחודש (732 אלף שקל בשנה). כן יתבקשו בעלי המניות לאשר לו העמדת כלי רכב בשווי עד 300 אלף שקל, בעוד שכיום החברה מממנת לו כלי רכב בשווי 207 אלף שקל.

1 צפייה בגלריה
רמי פרידנזון
רמי פרידנזון
רמי פרידנזון
(צילום: עמית שעל)

בנוסף תנאי המענק של אסף פרידנזון הוקשחו. לפי התנאים החדשים, הוא יהיה זכאי למענק בגובה שתי משכורות במידה שהרווח המזכה יעלה על 8 מיליון שקל בשנה; מענק של ארבע משכורות אם הרווח יעלה על 11 מיליון שקל בשנה; ומענק שווה לשש משכורות חודשיות אם הרווח המזכה יעלה על 14 מיליון שקל בשנה.
זאת בעוד שכיום הוא זכאי למענק בגובה שתי משכורות אם הרווח המזכה עולה על 5 מיליון שקל בשנה; מענק של ארבע משכורות אם הרווח עולה על 8 מיליון שקל בשנה; ומענק של שש משכורות אם הרווח המזכה עולה על 12 מיליון שקל בשנה. הרווח המזכה הוא הרווח לפני מס בתוספת חלקה ברווחים או בהפסדים של חברות מוחזקות לפני מס, ובניכוי רווחים או הפסדים חד־פעמיים משיערוכי נדל"ן.
לא חל שינוי ברכיב התגמול ההוני של אסף פרידנזון, שכיום מחזיק בקרוב ל־6,000 אופציות הניתנות להמרה למניות החברה. הסכם העסקתו לא קצוב בזמן, וכל אחד מהצדדים יכול לסיים אותו בהתראה בכתב שלושה חודשים מראש. אולם, בשל הקירבה המשפחתית והיותו נושא משרה, על בעלי המניות לאשר את העסקתו מדי שלוש שנים.
ועדת התגמול מסבירה את שדרוג תנאיו בכך ש"מעורבותו לאורך השנים מניבה תרומה הולכת וגוברת והוא הופך יותר דומיננטי. אסף פרידנזון מכיר את הקבוצה על מגוון פעילויותיה ואף את נושא המחשוב בה". בנוסף, ציינה, תנאיו לא חורגים מהמקובל לבעלי תפקידים דומים בחברות ציבוריות עם אופי וגודל פעילות דומה.
משפחת פרידנזון מחזיקה ב־70% מהחברה וביתרה מחזיק הציבור. עם בעלי המניות לא נמנים מוסדיים או בעלי עניין, כך שההצעה צפויה לעבור. מניית החברה עלתה השנה ב־47% וכיום פרידנזון נסחרת לפי שווי 133 מיליון שקל.
באוגוסט האחרון השלימה פרידנזון עסקה להכנסת קרן התשתיות הבורסאית ג'נריישן קפיטל, בראשות יוסי זינגר וארז בלשה, כשותפה בחברה־הבת פרידנזון מרכזים לוגיסטיים. בתמורה 77 מיליון שקל הוזרמו לחברה, וכנגדם הוקצו לקרן מניות לפי שווי חברה של כ־95 מיליון שקל ושווי פעילות של 120 מיליון שקל. פרידנזון צפויה לרשום בדו"חותיה הכספיים רווח של 50 מיליון שקל כתוצאה מהשלמת העסקה.