רן עוז: "אליהו ואני לא מסכימים על הרבה, אך יש יחסי הערכה"
רן עוז: "אליהו ואני לא מסכימים על הרבה, אך יש יחסי הערכה"
המנכ"ל הפורש ממגדל תולה את הצלחתה בהיעדר "רעשי רקע", כדבריו, מצד רשות שוק ההון בחצי השנה האחרונה. הרווח במחצית הוא הגבוה ביותר בעשור
מגדל פתחה היום את עונת הדו"חות של חברות הביטוח והציגה רווח כולל של 334 מיליון שקל ברבעון השני של השנה לעומת 503 מיליון שקל ברבעון המקביל. אמנם מדובר בירידה של כ־33%, אך כזו שנובעת בעיקר מהרווח הגבוה מהשקעות שנרשם ברבעון השני של 2020.
במחצית הראשונה של השנה עלה הרווח הכולל ל־567 מיליון שקל, זאת לעומת הפסד כולל של 60 מיליון שקל בתקופה המקבילה. מדובר ברווח במחצית הגבוה ביותר בעשור האחרון.
זהו הרבעון האחרון של רן עוז כמנכ"ל מגדל ביטוח, שיעזוב אחרי החגים בתום שנתיים בתפקיד. עוז עובר לנהל את ישראכרט, ששווייה 2.7 מיליארד שקל לעומת שווי שוק של 4.8 מיליארד שקל למגדל. עוז אמר ל"כלכליסט": "למדתי כל יום משהו חדש במגדל. כיום אני מבין טוב את עולם הביטוח, ומבחינה בין אישית למדתי איך להשריש תרבות ארגונית ולהאיץ תהליכים".
את תקופתו במגדל הוא מגדיר כ"סופר מאתגרת", ולמחליפו הוא מוסר ש"חשוב להמשיך את המגמות שבנינו בשנתיים האחרונות. כשהגעתי למגדל הסתכם ממוצע הרווח הכולל הרב־שנתי ב־300–400 מיליון שקל, ואני חזיתי שהוא יגדל לכ־600 מיליון שקל. היום זה כבר הרבה יותר. קווי הביטוח מגיעים ל־460 מיליון שקל בתוך חצי שנה, ועם רווחים של שוק ההון נצליח להכפיל ואף יותר את ממוצע הרווח השנתי".
עוז הוסיף כי "הסיבה שהצלחנו היא שלראשונה זה זמן רב, אין רעשי רקע משמעותיים בחברה זה חצי שנה", ומתכוון בעיקר לקשיים של מגדל מול הרגולציה (בדיקת רשות שוק ההון נגדה ב־2020) ולדרישת יו"ר הרשות משה ברקת להרחקת בעל השליטה שלמה אליהו. הלחץ של ברקת הועיל, והיום אליהו אינו מכהן בתפקיד רשמי בחברה.
לשאלה מה היה משנה ביחסיו עם אליהו, השיב עוז: "יש לנו יחסים טובים עד היום. אנחנו לא מסכימים על הרבה דברים, אבל יש יחסי הערכה". ועל ידין ענתבי שהוזכר כמועמד להחליפו אמר: "אני חושב שהוא ראוי, אבל זה לא מקומי לתת ציונים למועמדים".
הפרמיות של מגדל הסתכמו ב־3.25 מיליארד שקל ברבעון השני — עלייה של 5% לעומת הרבעון המקביל. העלייה בפרמיות באה בעקבות שיפור בפוליסות חיים וחיסכון לטווח ארוך בהיקף של 203 מיליון שקל ועלייה של 13 מיליון שקל בביטוחי בריאות. היקף הנכסים המנוהלים במגדל גדל ל־343 מיליארד שקל, עלייה של 21% ב־12 החודשים האחרונים. התשואה על ההון עלתה ל־16.5% במחצית הראשונה של השנה.
העלייה במכירות בתחום ביטוחי הבריאות נעשית בעקבות המאמץ של מגדל לחדור לתחום מחדש, לאחר שהזניחה אותו בשנים שקדמו לקדנציה של עוז כמנכ"ל. כיום שולטת בתחום הבריאות חברת הביטוח הראל, עם נתח של 39% מהשוק. ההוצאה של הציבור לדמי ביטוח בריאות עמדה ב־2019 על 12 מיליארד שקל לעומת 8.2 מיליארד שקל ב־2015.