סגור

בנק לאומי ממזג פעילות בארה"ב: ירשום רווח של עד 750 מיליון שקל

פעילות הבנק תתמזג עם זו של ואלי נשיונל בנקורפ, כאשר לאומי צפוי להחזיק ב-14.2% ממניות ואלי נשיונל עם השלמת העסקה; 10% מהתמורה בעבור מניות לאומי ארה"ב יתקבלו במזומן. שווי לאומי ארה"ב לפי העסקה: 1.2 מיליארד דולר

בנק לאומי הודיע היום (ה') על מהלך למיזוג פעילותו בארה"ב, המבוצעת תחת לאומי ארה"ב (BLUSA), עם ואלי נשיונל בנקורפ - לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר. בתחילת החודש דיווחה סוכנות הידיעות בלומברג על מגעים בין הצדדים למכירת האחזקות של לאומי, המנוהל על ידי חנן פרידמן, בבנק, לוואלי נשיונל. בבנק ציינו אז כי אכן מתקיימים מגעים, אך לא היה ברור שיבשילו לכדי עסקה. לאומי בחר באופציה של מיזוג על פני זו של הנפקת הפעילות, אותה בחן, והצליח להגדיל את השווי המבוקש שעמד על כמיליארד דולר.
לפי הדיווח של לאומי, בעקבות המיזוג יהפוך נשיונל ואלי בנק לאחד מ-29 הבנקים הגדולים בארה"ב, שמניותיהם נסחרות בנאסד"ק. לאומי יקבל את התמורה במניות ואלי (90% ממנה) ובמזומן (10%). עם השלמת העסקה יחזיק לאומי ב-14.2% ממניות הבנק האמריקאי ויהפוך לבעל המניות הגדול בו, אך לא יהיה בעל השליטה בו.
2 צפייה בגלריה
בנק ואלי נשיונל Valley National Bank
בנק ואלי נשיונל Valley National Bank
בנק ואלי נשיונל
(צילום: spklewis)
כתוצאה מהעסקה צפוי לאומי לרשום רווח הון של 650-750 מיליון שקל אחרי מס, בתלות במחיר מניית ואלי נשיונל ביום השלמת העסקה. בהתאם לתנאים שהושגו בין הצדדים יוכל לאומי למנות שני דירקטורים לדירקטוריון ואלי, וכן משקיף לדירקטוריון. על המניות שיקבל לאומי תופעל חסימה לתקופה של ארבע שנים, שתשתחרר בארבע מנות שוות מדי שנה.
ואלי נשיונל מנהל נכסים בהיקף של כ-41 מיליארד דולר, מתוכם כ-32 מיליארד דולר באשראי. הרווח של הבנק אחרי מס עמד על 230 מיליון דולר בסוף המחצית הראשונה של השנה; את 2020 סיים הבנק עם רווח של 378 מיליון דולר. לאומי ארה"ב, המנוהל על ידי אבנר מנדלסון, סיים את המחצית הראשונה של 2021 עם רווח נקי של 42.1 מיליון דולר. ההון העצמי של הבנק עמד בסוף המחצית הראשונה על כ-876 מיליון דולר.
2 צפייה בגלריה
בנק לאומי ארה"ב ניו יורק
בנק לאומי ארה"ב ניו יורק
בנק לאומי ארה"ב, בניו יורק
(צילום: בלומברג)
ב-2018 מכר לאומי 15% ממניות לאומי ארה"ב לקרנות ההשקעות אנדיקוט גרופ ואמ.אס.די קפיטל תמורת 140 מיליון דולר, בעסקה שנעשתה לפי שווי של 933 מיליון דולר לגוף הנרכש. במסגרת העסקה האמורה מ-2018 סוכם בין הצדדים כי "החל מחלוף ארבע שנים ממועד השלמת העסקה ועד לחמש שנים מהמועד כאמור, אם המניות הנרכשות לא תהיינה סחירות ובכפוף לתנאים נוספים, תהיה לשותפים אפשרות למכור (אופציית PUT) את המניות בחזרה לבנק", כך שלבנק יש אינטרס לקדם את מכירת המניות כדי להיפרד מהאופציה.