סגור

עליות של חצי שנה בקרנות ההשתלמות נקטעו ביולי

הקרן של אקסלנס היא שיאנית הירידות עם 0.21% לעומת ממוצע חיובי של 0.22%. הקרנות הגדולות שהניבו תשואה שלילית הן אלה שבניהול אלטשולר שחם - הקרן שלה ושל פסגות. את התשואה הגבוהה ביותר הציגה מגדל, 0.56%

המגמה החיובית בענף קרנות ההשתלמות, שנמשכה שישה חודשים ברצף, הגיעה לסיום. בחודש יולי רשמו הקרנות ביצועים מעורבים — כאשר שלוש מהן השיאו תשואה שלילית על רקע המגמה המעורבת במדדי המניות בעולם והתפשטות גל הקורונה הרביעי.
למרות הביצועים המעורבים, ועל רקע התשואות החיוביות שנרשמו בשוק המניות המקומי, נותר ממוצע התשואה החודשית של הקרנות הגדולות (המנהלות יותר מ־7 מיליארד שקל) חיובי ועמד על 0.24%. מתחילת השנה עלו הקרנות הגדולות בממוצע ב־8.2%.
שיאנית התשואות ביולי היא קרן ההשתלמות של מגדל, שרשמה עלייה של 0.56%, ובמקום השני נמצאת הקרן של מיטב דש עם תשואה של 0.55%. אחריהן ניצבת ילין לפידות עם תשואה של 0.49%. את שיעור התשואה הגבוה ביותר מתחילת השנה השיגה הקרן של אנליסט עם 9.49%, ומבין הקרנות הגדולות מובילה הקרן של מיטב דש עם עלייה של 9.27% מינואר.
גיא פישר, מנהל ההשקעות במגדל, שמנהלת בקרן 12.8 מיליארד שקל, אמר כי התשואה היא תולדה של ההשקעה המסיבית שביצעה החברה באנרגיות מתחדשות. "ביצענו לפני כמה חודשים השקעה באנרגיה ירוקה, ובנוסף לא התרשמנו מהצפייה לזינוק בתוצר הכלכלי ברבעון השני, ועל כן התאמנו את התיק. צמיחה כלכלית מדודה היא טובה לשווקים, בסך הכל, כי צמיחה מהירה מדי תביא לקשיים בשוק המניות".
לגבי איום ההתפרצות המחודשת של הקורונה על השווקים אמר פישר כי "השווקים כבר הוכיחו שהם יודעים להכיל את השפעות הקורונה — וזן הדלתא אינו שונה. אם הקורונה תתגבר בישראל, לא נפחית חשיפה למניות, אלא נבצע שינויים טקטיים ונתמקד בחברות אחרות. על פי הדו"חות הכספיים של החברות, ההנהלות ניצלו את הקורונה כדי להתייעל ולהקטין את מצבת העובדים, ועל כן הרווחים שלהם גדלים מדי רבעון. זו בעיה שיוצרת אמנם אי־שוויון חברתי, אבל היא טובה לרווחי החברות".
לדברי פישר, יש כמה שוקי מניות שנראים כרגע מבטיחים: "ארה"ב נראית טוב", הוא מסביר, "ואפילו אירופה, לאחר שנים של דשדוש, מתחילה להיראות טוב, גם בשל היציאה הנחושה מהקורונה. המקום היחיד שהייתי מתרחק מלהשקיע בו אלה השווקים המתעוררים. שם באמת סובלים מהקורונה, והתוצרת שלהם נפגעת. מבחינת סקטורים, מניות הטכנולוגיה והדיגיטל בישראל ובארה"ב ירדו באחרונה, וכרגע הן נמצאות במקום נוח להשקעה. גם סקטור הבנקאות, לאחר שעלה בעשרות אחוזים בשנה האחרונה, צפוי להמשיך לעלות".
2 צפייה בגלריה
גיא פישר כנס משקיעים מוסדיים
גיא פישר כנס משקיעים מוסדיים
מנהל ההשקעות של מגדל גיא פישר. "בזכות האנרגיה הירוקה"
(צילום: באדיבות מגדל)
הקרן שהציגה את התשואה השלילית הגבוהה ביותר ביולי היא זו של אקסלנס, שמנהלת 6.5 מיליארד שקל וירדה בחודש שעבר ב־0.21%. שתי קרנות ההשתלמות, שכל אחת מנהלת יותר מ־7 מיליארד שקל והשיאו בחודש החולף תשואה שלילית, בניגוד למגמה בענף, שייכות לאותו בית. הראשונה היא קרן ההשתלמות של פסגות, המנוהלת באלטשולר שחם, שהשיאה תשואה שלילית של 0.05% — ונמצאת במקום שני לפני האחרון בטבלה הכוללת. הקרן פדתה 100 מיליון שקל בחודש האחרון ומנהלת 8.9 מיליארד שקל. הקרן השנייה שהשיאה תשואה שלילית והתמקמה במקום אחד לפני סוף הטבלה הכוללת, היא זו של אלטשולר שחם עם מינוס 0.14%. תשואתה מתחילת השנה היא החלשה ביותר, 7.08%.
תשואות החסר של קרן ההשתלמות של אלטשולר שחם מופיעות על רקע חשיפתה לשוק המניות במזרח הרחוק. המדדים המובילים בסין ובהונג קונג צללו ב־13.8% וב־10% בהתאמה. אלטשולר שחם הוא מהגופים הישראליים החשופים ביותר לשוק המניות בחו"ל בכלל ולשוק האסייתי בפרט, והקרן שלו היא עדיין הגדולה ביותר — עם היקף נכסים מנוהלים של 58.5 מיליארד שקל. בטווח הרחוק יותר של שלוש שנים מובילה הקרן של כלל עם תשואה של 25.55%, אחריה הקרן של מיטב דש עם תשואה של 25.29%, ובמקום השלישי אנליסט עם תשואה של 25.53%.