סגור

הירידות בשוק ההון הפילו את הרווח של כלל, אבל ההכנסות טיפסו

חברת הביטוח סיכמה את הרבעון עם צמיחה של 30% בהכנסות ל-7.2 מיליארד שקל, הודות לעלייה של 1% בנכסים; הרווח הנקי נפל ב-45% ל-221 מיליון שקל

התנודתיות בשוק ההון הביאה לתוצאות מעורבות בדוחות כלל ביטוח.
כלל החזקות ביטוח, שמחזיקה בחברת הביטוח, דיווחה הבוקר (ב') על עלייה חדה בהכנסות אך צניחה ברווח ברבעון הראשון של 2022.
הירידות בשוק ההון הקטינו את הרווחים של כלל, בעיקר בתחום החיסכון ארוך טווח, והרווח הנקי של החברה נפל ב-45.4% לעומת הרבעון המקביל ב-2021 ועמד על 221 מיליון שקל.
למרות הירידות בשווקים, נכסיה של כלל צמחו ב-1% ל-290 מיליארד שקל והקפיצו ב-30% את הכנסות החברה ל-7.2 מיליארד שקל.
התשואה על ההון ירדה ל-11.4% לעומת 25.5% ברבעון המקביל.
1 צפייה בגלריה
יורם נוה מנכ"ל כלל ביטוח ופיננסים
יורם נוה מנכ"ל כלל ביטוח ופיננסים
יורם נוה, מנכ"ל כלל ביטוח ופיננסים
(צילום: עמית שעל)
כלל, שמוביל המנכ"ל יורם נוה, מנהלת ביטוחי מנהלים בהיקף של 93 מיליארד שקל, שבהם דמי הניהול נגזרים גם מתשואת ההשקעה. בעקבות הירידות בשוק ההון כלל לא גבתה דמי הצלחה בפוליסות אלו ורשמה עד לתום הרבעון הראשון גירעון של 100 מיליון שקל, שכל עוד לא יתמלא - לא תוכל החברה לגבות השנה דמי ניהול בפוליסות אלה.
מאז תום הרבעון הראשון ועד למועד פרסום הדוח, העמיק הגירעון ל-300 מיליון שקל.
כלל הפחיתה את שיעור עלויות הניהול שלה ביחס להכנסות החברה ל-10.4% לעומת 12.8% ברבעון המקביל.
בחודש אפריל חתמה כלל על הסכם קיבוצי חדש שכולל תוספות שכר ומענקים של עד 55 מיליון שקל. כלל תצטרך להוכיח למשקיעים כי החוזה החדש לא פוגע מהותית בעלויות הניהול של החברה.
עוד בחודש אפריל, חתמה החברה על מזכר הבנות לא מחייב לרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס לפי שווי של 2.47 מיליארד שקל, שכולל חוב של 800 מיליון שקל שלא יילקח מהתזרים של כלל.
כלל נמצאת בשנה האחרונה במאבקי שליטה, בעוד אלפרד אקירוב מבקש לקבל היתר שליטה מרשות שוק ההון ולהגדיל את חלקו בחברה (15%) ל-27% לפחות. עד שיקבל את ההיתר, אקירוב מנסה להגדיל את כוחו מבפנים על ידי צירופם של דוד גרנות ואהרון פוגל לדירקטוריון. ההצבעה על צירופם צפויה להתרחש מחר.