סגור

הדולר משנה מגמה מול השקל; "העלייה באינפלציה תקשה על בנק ישראל למתן את העלאות הריבית"

הדולר מתחזק בשעה זו עד ל-3.34 שקלים, אך מוקדם יותר נפל המטבע האמריקאי ב-1.2% ל-3.316 שקלים; הכלכלן הראשי של אי.בי.אי: "סביר לצפות להעלאה של 50 נקודות בסיס לפחות באחת מההחלטות הבאות"

הדולר מתחזק בשעה זו לעומת מקבילו הישראלי ומטפס עד ל-3.34 שקלים. מוקדם יותר השקל התחזק, ברקע התאוששות שוקי ההון בימים האחרונים לאחר תקופה ארוכה של ירידות.
הדולר נפל מוקדם יותר ב-1.2% ל-3.316 שקלים, היורו נסוג הבוקר ב-0.8% ל-3.574 שקלים ועתה מטפס ל-3.6 שקלים.
בשווקים הבינלאומיים מטפס היורו ב-0.5% מול הדולר וצמד המטבעות נסחר ברמה של 1.077 דולר ליורו.
הדולר בדרך לרשום ירידה חודשית מול סל המטבעות בסיכום חודש מאי, לראשונה זה חמישה חודשים. המטבע האמריקאי מאבד גובה במקביל לרגיעה קלה בחששות ממיתון עולמי ברקע העלאות הריבית של הבנק המרכזי האמריקאי.
"תחזית האינפלציה לשנה הקרובה מתעדכנת כלפי מעלה מ-2.5% ל-2.8%", כתב הבוקר רפי גוזלן, הכלכלן הראשי בבית ההשקעות אי.בי.אי. "העלייה הצפויה באינפלציה (במונחי 12 חודשים אחרונים) בחודשים הקרובים תקשה על בנק ישראל למתן את מינון ההעלאות חזרה ל-25 נקודות בסיס, ולכן סביר לצפות להעלאה של 50 נקודות בסיס לפחות באחת מההחלטות הבאות".
1 צפייה בגלריה
שקל דולר יורו מטבע מטבעות מט"ח
שקל דולר יורו מטבע מטבעות מט"ח
שטרות שקלים ומט"ח
(שאטרסטוק)
גוזלן הוסיף כי "בנק ישראל מאותת על חסר נוחות עם סביבת האינפלציה והריבית, ומכוון למעשה לסביבת ריבית ריאלית גבוהה משמעותית מאשר זו הנוכחית. מדיניות זו צפויה להוביל להמשך עליית תשואות בעקום הצמוד ולהמשך השתטחות של עקומי התשואות".
כלכלני בנק הפועלים כתבו בסקירתם השבועית כי "נגיד בנק ישראל העריך שריבית של 1.5%, שהיא תחזית חטיבת המחקר לגובה הריבית ברבעון הראשון של 2023, מהווה "סביבה נכונה". אנו סבורים כי ההגעה לריבית של 1.5% תהיה מהירה, אך ספק אם זו תספיק על מנת להחזיר את האינפלציה לרמה של 2%.
"הפחתת האינפלציה מצריכה ריבית ריאלית חיובית, כלומר ריבית שגבוהה מהציפיות לאינפלציה, ורוב הסיכויים שהציפיות לאינפלציה לא ירדו לרמה של 1.5% בפרק זמן זה. ברמת ריבית של 1.5% בנק ישראל יוכל לתת משקל גדול יותר להתפתחויות בצד הריאלי, ולכן העלאות הריבית מרמה זו תהיינה בקצב איטי יותר".