קרנות הסל על הביטקוין: התחילו הכי מהר שאפשר - ולאט לאט מגבירות
קרנות הסל על הביטקוין: התחילו הכי מהר שאפשר - ולאט לאט מגבירות
מאז ההשקה ב-11 בינואר משכו עשר הקרנות המחקות הגדולות ביותר בארה"ב קרוב ל-50 מיליארד דולר. קרן הביטקוין של בלאקרוק הפכה לקרן הסל שהגיעה לשווי של יותר מ-10 מיליארד דולר בזמן הקצר ביותר. על רקע זרימת ההון המוגברת למכשירים החדשים, מחיר הביטקוין טיפס ל-67 אלף דולר ומתקרב לשיא
קרנות הסל של ביטקוין הפכו ללהיט, ועזרו לדחוף את מחיר מטבע הקריפטו קרוב לשיא. מאז הושקו הקרנות המחקות ב-11 בינואר, שווי הנכסים ב-10 הקרנות המובילות בארה"ב זינק קרוב ל-50 מיליארד דולר.
קרן iShares Bitcoin של בלאקרוק טיפסה ביום חמישי לשווי של יותר מ-10 מיליארד דולר, הישג מכובד בהתחשב בכך שרק 4% מיותר מ-3,000 קרנות הסל הנסחרות בארה"ב מחזיקות בנכסים בשווי של יותר מ-10 מיליארד דולר.
יתרה מכך, זה הקצב המהיר ביותר שבו קרן סל אי פעם הגיעה להישג הזה. בדומה, קרן הביטקוין של פידליטי מחזיקה בנכסים בשווי של יותר מ-6 מיליארד דולר והפכה לקרן הסל השלישית בגודלה של החברה.
"הקרנות חוות גל מתמשך של ביקושים. המוצרים הללו התחילו בשיא הכוח ושמרו על הכוח שלהן", אמר לוול סטריט ג'ורנל טוד רוזנבלוט מ- VettaFi.
קרנות הסל מאפשרות למשקיעים פרטיים לרכוש נכסים דיגיטליים באמצעות החשבונות הרגילים שלהם ומבלי להתחבר לפלטפורמת קריפטו. חלק מהאנליסטים חששו שלאחר ההתחלה החזקה של הקרנות הן יחוו האטה חדה, אך עד כה קצב זרימת ההון לקרנות רק עולה, כשבמקביל מחיר הביטקוין מתקרב לשיא. אתמול נסחר מטבע הקריפטו במחיר של יותר מ-67 אלף דולר, זאת בעוד השיא שנרשם בנובמבר 2021 עומד על 68,990.90 דולר. לשם השוואה, בסוף 2023 ביטקוין נסחר בסביבות 40 אלף דולר.
לקרנות יש עוד מרחב לצמיחה, זאת מכיוון שבשלב זה פלטפורמות ניהול ההון במורגן סטנלי, וולס פארגו מריל לינץ', ו-UBS, מציעות את הקרנות באופן מוגבל בלבד, והיועצים לא מקדמים אותן בפני הלקוחות. אם המדיניות הזו תשתנה, הקרנות יהנו מזרימות הון נוספות. "פלטפורמות ייעוץ ההון התרחקו מהנכסים הללו כי לא הייתה קרן סל מפוקחת", הסבירה אניקה אולאל, מחברת המחקר CFRA ריסרץ'. "כעת זה עשוי להשתנות, ואנחנו מעריכים שזה יוביל לביקוש מוגבר".