סגור
סניף בנק דיסקונט תל אביב
סניף בנק דיסקונט בתל אביב (צילום: רויטרס)

דיסקונט מחפש דירקטורים: עדיפות לנשים ובעלי ניסיון בגיבוש אסטרטגיה

החיפוש אחר מועמדים עם ניסיון בתחום האסטרטגיה נעשה על רקע הפרידה הצפויה של הבנק מכאל, שתחייב פיתוח מנועי צמיחה חלופיים. ימונו ארבעה דירקטורים, אך סביר ששלושה מכהנים ייבחרו שוב

המירוץ השנתי לבחירת דירקטור בבנק דיסקונט נפתח. אתמול פרסמה הוועדה של בנק ישראל למינוי דירקטורים בבנקים ללא גרעין שליטה הודעה הקוראת להגשת מועמדות לתפקיד דירקטור בבנק.
באסיפת בעלי המניות השנתית, שתיערך בהמשך השנה, ייבחרו ארבעה חברים לדירקטוריון: שלושה דירקטורים רגילים ודירקטור במעמד דח"צ, הכפוף גם לתנאים של בנק ישראל (התנאים של נב"ת 301). מדובר אמנם בלא מעט דירקטורים, אך יש כמה דירקטורים מכהנים שצפויים להתמודד לקדנציה נוספת, כך שהרכב הדירקטוריון, ככל הנראה, לא ישתנה באופן מהותי.
הדירקטורים שעתידים להתמודד על קדנציה נוספת הם סיגל ברמק, דורון אביטל ובן ציון זילברפרב.
ניסיון העבר מראה כי דירקטורים מכהנים זוכים לרוב בתמיכת בעלי המניות בהצבעה וממשיכים לקדנציה נוספת, כך שקיים סיכוי סביר כי בסופו של דבר ייכנס רק דירקטור אחד חדש לבנק.
מהודעת הוועדה, שבראשה עומד השופט בדימוס דוד חשין, עולה כי תינתן עדיפות לנשים, כך שלפחות שניים מהדירקטורים שאותם יבחרו בעלי המניות יהיו נשים.
עוד מצוין בהודעת הוועדה, כי מחפשים מועמדים בעלי ניסיון בתחום טכנולוגיית המידע, וכן תינתן עדיפות למועמדים שיש להם ניסיון בגיבוש אסטרטגיה בגופים גדולים, וכן בעלי רקע וניסיון עסקי בתפקיד ניהולי בכיר בתאגיד פיננסי או בחברה עסקית המנהלת היקף עסקים משמעותי.
החיפוש אחר דירקטור בעל ניסיון בגיבוש אסטרטגיה בגופים גדולים עשוי ללמד על כך שבבנק רוצים לגבש תוכנית אסטרטגית חדשה.
בשנה האחרונה התחלפו בבנק דיסקונט גם היו"ר וגם המנכ"ל — לתפקיד היו"ר נכנס בדצמבר האחרון דני ימין, וביולי 2023 מונה אבי לוי למנכ"ל — כך שהמינויים האלה יצרו מצב טבעי לגיבוש אסטרטגיה חדשה לבנק.
דיסקונט עומד בפני כמה וכמה אתגרים, ובראשם הצורך למכור את חברת כרטיסי האשראי כאל, כפי שנקבע בחוק בשנה שעברה. מכירת כאל מעמידה את הבנק בפני דילמה, גם לגבי הליך המכירה עצמו וגם לגבי הצורך לפתח מנועי צמיחה חדשים, שיחליפו את מקור הרווחיות של כאל לאחר ההפרדה.
עוד מציינת הוועדה, כי יינתן יתרון למועמדים בעלי רקע משפטי בתחום הרגולציה. את המועמדות אפשר להגיש במהלך השבועיים הקרובים.
בתוך כך, אתמול דיווח הבנק על כך שאסיפת בעלי המניות אישרה את תוכנית התגמול ליו"ר החדש ימין.
לפי התנאים שנקבעו, ימין יזכה לשכר בעלות שנתית של 3.19 מיליון שקל. לשם השוואה, בשנת 2022 עמדה עלות השכר של היו"ר הקודם, שאול קוברינסקי, על 3.16 מיליון שקל (נתוני שנת 2023 טרם פורסמו). השכר כולו קבוע, שכן יושבי ראש של דירקטוריוני הבנקים אינם מקבלים תגמול משתנה (בונוסים ותגמול הוני). שכרו של ימין צמוד למדד המחירים לצרכן בתנאים מועדפים, כך שגם במקרה שהמדד יירד שכרו לא ייפגע.
במסגרת כללי בנק ישראל, תגמול שכר היו"ר נקבע ביחס לשכר של דירקטור בעל מומחיות פיננסית בבנק. לפי מדיניות דיסקונט, היחס המקסימלי הוא עד פי שישה, ובפועל לפי התגמול שהוצע ואושר הוא יעמוד במקרה של ימין על פי 4.98.