הכנסות ביג מהשכרה ודמי ניהול זינקו מתחילת השנה ב-19%
הכנסות ביג מהשכרה ודמי ניהול זינקו מתחילת השנה ב-19%
ההכנסות עלו ל-1.68 מיליארד שקל, בעיקר בשל שיפור ביצועי החברה הבת אפי נכסים, עקב פתיחת פרויקטים חדשים; העלייה במדד המחירים לצרכן תרמה גם היא, כמו גם העלייה ביורו והדולר מול השקל; הרווח נקי זינק ב-109% ל-1.1 מיליארד שקל, בעיקר בשל עלייה בשווי ההוגן של נדל"ן להשקעה
חברת מרכזי הקניות ביג מדווחת על צמיחה של 19% בהכנסות מהשכרה ודמי ניהול, שהסתמכו בתשעת החודשים הראשונים של 2024 ב-1.68 מיליארד שקל, לעומת 1.43 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
עיקר הצמיחה בהכנסות השכירות ודמי הניהול מקורה בעלייה בהכנסות של החברה הבת (89%), אפי נכסים. השיפור בביצועים של אפי נכסים נובע מפתיחת פרויקטים חדשים.
בנוסף לכך, במהלך 2023 ותשעת החודשים הראשונים של 2024 ביג רכשה שני מרכזים מסחריים בפולין, נכס במונטנגרו ושלושה מרכזים מסחרים בסרביה, והשלימה שתי הרחבות של מרכזים קיימים בסרביה. העלייה במדד המחירים לצרכן תרמה גם היא להכנסות של ביג, וכך גם העלייה בשערי החליפין של היורו והדולר מול השקל.
ביג מדווחת על עלייה של 44% בהוצאות המימון נטו שהסתכמו בתשעת החודשים הראשונים של 2024 ב-734 מיליון שקל, לעומת הוצאות מימון נטו של 509 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
עיקר העלייה בהוצאות המימון נטו של קבוצת ביג נובעת מהרחבת הפעילות של הקבוצה, בעלייה בשיעורי הריבית בישראל ובאירופה, וכן בשל הפסקת היוון מימון לנכסים שהקמתם הסתיימה. בנוסף לכך, חל קיטון מהכנסות מהפרשי שער, ומדד המחירים לצרכן עלה ב-3.9% לעומת 3.2% בתקופה המקבילה אשתקד, מה ש"תרם" להוצאות המימון האינפלציוניות של ביג.
בשורה התחתונה, ביג מציגה בתשעת החודשים הראשונים של 2024 רווח נקי של 1.1 מיליארד שקל, שיפור של 109% לעומת הרווח הנקי בתקופה המקבילה אשתקד. חלק משמעותי מהשיפור הזה נובע מרווחים שנרשמו הודות לעלייה בשווי ההוגן של נדל"ן להשקעה. אלו הסתכמו מתחילת השנה הנוכחית ב-934 מיליון שקל, לעומת רווחי שערוך של 242 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
בנטרול רווחי השערוך, סעיפים לא תזרימיים אחרים, והתאמות נוספות, ה-FFO של קבוצת ביג מפעילות נדל"ן לפי גישת ההנהלה צמח בתשעת החודשים הראשונים של 2024 ב-16% והסתכם ב-687 מיליון שקל. כאשר חלק משמעותי מהצמיחה הזאת מיוחס לחברה הבת, אפי נכסים, שהציגה צמיחה של 34% ב-FFO שהסתכם ב-290 מיליון שקל.
אחד הנתונים המעניינים בדוח של ביג נוגע לשוכרים של הקבוצה. בתשעת החודשים הראשונים של 2024 נרשמה עלייה של 11.4% בפדיונות של השוכרים במרכזי ביג בישראל. נתון זה לא כולל את מרכז הקניות בקריית שמונה שבשל המלחמה נותר סגור ברובו למעט שוכרים חיוניים. עלייה בפדיונות השוכרים נרשמה גם באירופה (8.7%) וברומניה בפרט (9.4%).
העלייה בפדיונות מקטינה את העומס על השוכרים, ואפשר להניח שהעובדה הזאת תרמה ליכולת של ביג להעלות את דמי השכירות בחוזים החדשים שהיא חתמה עליהם בחודשים ינואר – ספטמבר השנה. ביג מדווחת על עלייה של 5% בדמי השכירות בעת מימוש אופציות של שוכרים קיימים, ועל עלייה של 7.2% בדמי השכירות בחוזים חדשים במרכזים המניבים של החברה.
נכון ל-30 בספטמבר 2024 המרכזים של ביג (ללא אפי נכסים) נהנים מתפוסה גבוהה של 100% בקירוב בישראל, 96% בארצות הברית, ו-98% באירופה (בנטרול נכס לוגיסטי בסרביה שבכוונת ביג לממש אותו).