סגור

בלעדי
החיים אחרי כתר: יוסי סגול רכש 20% מבית ההשקעות פרופיט

סגול השקיע 50 מיליון שקל, כך שהעסקה נעשתה לפי שווי של 250 מיליון שקל לבית ההשקעות. סגול שילם פרמיה של למעלה מ־20%, בתמורה להפחתה משמעותית בשכר שמייסדי פרופיט, שלומי אלברג ואסף בנאי, ימשכו מהחברה

יוסי סגול, מבעלי השליטה בכתר פלסטיק לשעבר, השקיע 50 מיליון שקל בתמורה ל־20% ממניות בית ההשקעות פרופיט, כך נודע ל"כלכליסט". סגול הזרים את הכסף לתוך החברה, כך שהמכירה נעשתה לפי שווי של 250 מיליון שקל אחרי הכסף ו־200 מיליון שקל לפני הכסף.
באפריל השנה רכשו מייסדי בית ההשקעות, שלומי אלברג ואסף בנאי, את פרופיט בחזרה מידי פסגות, במסגרת הליך מכירת פסגות על ידי קרן אייפקס. בנאי ואלברג, שמכהנים כבר שנים ארוכות כמנכ"לים־משותפים בבית ההשקעות, שילמו לאייפקס 165 מיליון שקל, כשחלק מהתמורה שולמה על ידי הכסף שבקופת פרופיט (15 מיליון שקל). ההון שהשקיע סגול מהווה חלק מהסכום שלו מייסדי בית ההשקעות זקוקים, כדי להשלים את תשלום התמורה לאייפקס.
ההיסטוריה של פרופיט 2006 בנאי ואלברג מקימים את בית ההשקעות פרופיט 2008 פסגות רכש 25% מבית ההשקעות 2012 פסגות הפך לבעל השליטה כשרכש עוד 26% 2016 פסגות רכש את יתרת האחזקות של בנאי ואלברג, 49%, לפי שווי של 115 מיליון שקל אפריל 2021 בנאי ואלברג רוכשים חזרה 100% מפרופיט מפסגות תמורת 165 מיליון שקל נובמבר 2021 יוסי סגול רוכש 20% מפרופיט לפי שווי של 250 מיליון שקל
כלומר, סגול השקיע את הכסף בפרמיה של קצת יותר מ־20%. זאת, בין היתר, משום שבנאי ואלברג הסכימו להפחית באופן משמעותי את השכר שימשכו מהחברה במסגרת חוזי ההעסקה החדשים שלהם.
בנאי ואלברג הקימו את פרופיט ב־2006. שנתיים לאחר מכן, פסגות רכש 25% מבית ההשקעות. ב־2012 פסגות הפך לבעל השליטה כשרכש עוד 26%. ב־2016 פסגות רכש את יתרת האחזקות של בנאי ואלברג, 49%, בתמורה ל־56 מיליון שקל ולפי שווי חברה של 115 מיליון שקל, והגיע לאחזקה של 100% בבית ההשקעות.
בית ההשקעות פרופיט מספק שירותים פיננסיים וכן שירותי תכנון פיננסי ופנסיוני. בית ההשקעות מנהל 27 מיליארד שקל עבור לקוחותיו, ומעסיק כ־300 מתכננים פיננסיים בעלי רישיון ממשרד האוצר.
מכירת פרופיט בחזרה למייסדיו היתה חלק ממהלך גדול יותר, שבמסגרתו קרן ההשקעות אייפקס מכרה את כל בית ההשקעות פסגות. בתחילת פברואר 2021 חתמה זהבית כהן, שמנהלת את אייפקס בישראל, על הסכם מול בית ההשקעות אלטשולר שחם, שלפיו החברה־הבת הציבורית שלו, אלטשולר שחם גמל ופנסיה, תקנה את פסגות תמורת 905 מיליון שקל.
במקביל להשלמת העסקה ולאחריה, אלטשולר שחם גמל ופנסיה, שמלכתחילה היתה מעוניינת רק בנכסי הגמל והפנסיה של פסגות, מכרה נתח מהפעילות לחברת ואליו קפיטל שבשליטת רני צים תמורת 405 מיליון שקל. מדובר על פעילות קרנות הנאמנות וקרנות הסל, שפועלת תחת החברה־הבת פסגות קרנות נאמנות; פעילות חבר הבורסה (ברוקראז'); פעילות ניהול התיקים, שמרוכזת בחברה־הבת פסגות ני"ע; ופעילות קרנות הגידור, שמרוכזת בחברה־הבת פסגות קומפס. כמו כן, נמכרו מספר קופות גמל ופנסיה לחברת הביטוח הראל ב־180 מיליון שקל. זאת, כדי לעמוד בדרישות הרגולטוריות שהוצבו כתנאי לאישור המיזוג.
האחים סמי ויוסי סגול ירשו את כתר פלסטיק מאביהם, יצחק. תחת ניהולם, החברה הפכה ליצרנית מוצרי פלסטיק בינלאומית גדולה, עם הכנסות של מעל מיליארד דולר בשנה. ב־2016 הם מכרו את השליטה (80%) לקרן ההשקעות BC פרטנרס בתמורה ל־1.4 מיליארד דולר ולפי שווי חברה של כ־1.7 מיליארד דולר. כפי שנחשף ב"כלכליסט", הקרן החליטה להנפיק את כתר בנאסד"ק לפי שווי של 2.5‑3 מיליארד דולר, אך בשלב זה ההנפקה נדחתה משום שהתקבלו אינדיקציות מהשוק שלפיהן השווי גבוה מדי.
סגול, הבולט מבין בני הדור השני במשפחה, מחזיק גם 5% ממניות חברת האנרגיה המתחדשת אקונרג'י , שנסחרת בבורסת תל אביב לפי שווי של כ־1.1 מיליארד שקל.
1 צפייה בגלריה
יוסי סגול
יוסי סגול
יוסי סגול
(צילום: עופר חן)