סגור
מימין צביקה ויליגר ו יוסי ויליגר מייסדי חברת ה מזון ויליפוד
מימין: צביקה ויליגר ויוסי ויליגר, מייסדי חברת המזון ויליפוד (צילום: אוראל כהן)

אחרי שהעלתה מחירים בניגוד להבטחתה: הרווח הנקי של ויליפוד זינק פי 4.5

יבואנית המזון רשמה ברבעון השלישי רווח נקי של 12.95 מיליון שקל; החברה העלתה מחירים של חלק מהמוצרים בעד 15% למרות שהתחייבה לא לעשות זאת, ופעלה להגדלת המלאי, מה שהוביל לשיפור דרמטי ברווחיות; במקביל מתמודדת ויליפוד עם עלויות הובלה גדלות ואתגרים משפטיים מצד רשות התחרות

העלאת מחירים בשיעור של 15%, למרות ההתחייבות שלא תעשה זאת, הובילה את יבואנית המזון ויליפוד לשיפור חד וחריג בכל המדדים ברבעון השלישי של 2024.
החברה שבשליטת (65.86%) האחים יוסי וצביקה ויליגר חתמה את הרבעון עם זינוק של פי 4.5 ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות, שהסתכם ב-12.95 מיליון שקל. מניית החברה קפצה ב-8.6% במסחר בבורסה תל אביב היום.
מכירות ויליפוד התחזקו ברבעון השלישי ב-23.3% ל-152.8 מיליון שקל. בחברה נימקו את הזינוק בשיפור בזמינות מלאי המוצרים, אולם לא ניתן להתעלם מתרומתה של החלטת החברה להעלות בפברואר החולף את מחירי המוצרים שהיא מייבאת מהמזרח הרחוק ובהם אורז, אטריות ושימורים, בשיעור של עד 15%.
לשאלת כלכליסט האם בדיעבד היה מקום להעלות מחירים לנוכח התוצאות, השיב יוסי ויליגר, מנכ"ל ויליפוד אינטרנשיונל ומבעלי השליטה בחברה, כי ויליפוד מציעה אלטרנטיבה נוחה ואיכותית, ביחס למתחריה, בכל קטגוריה בה היא פעילה.
העלאת המחירים, בתקופה בה חברות התעופה צמצמו את פעילותן והותירו את הישראלים בבית, במקביל להצטיידות החברה במלאי מוצרי מזון בעלי חיי מדף ארוכים שזכו לביקוש רב כחלק מההיערכות למתקפה איראנית, באו לידי ביטוי גם בשורת הרווח הגולמי שזינק ב-78.3% ל-42 מיליון שקל.
הזינוק החד ברווח הגולמי, הוביל לשיפור הרווחיות הגולמית ל-27.5% מהמכירות ברבעון, לעומת 19% ברבעון המקביל אשתקד. בחברה נימקו את הזינוק ברווחיות בעלייה במכירות ובהגדלת המלאים, שאפשרה לה לשפר את מחירי הקניה מהספרים שלה, תוך התמקדות בסל מוצרים רווחי יותר.
השיפור ברווח הגולמי חילחל לשורת הרווח התפעולי שזינק ל-17.06 מיליון שקל, אחרי שברבעון המקביל אשתקד הסתכם ב-110 אלף שקל בלבד. הזינוק החד נרשם אחרי שיוסי ויליגר מונה בתחילת השנה שעברה למנכ"ל ויליפוד אינטרנשיונל וקידם מהלכי התייעלות תפעולית.
החברה נהנתה ברבעון גם מזינוק של 63.3% בהכנסות מימון שהסתכמו ב-10.5 מיליון שקל, בעקבות שערוך ניירות ערך והכנסות ריבית ודיבידנד.
וילפוד ציינה כי פעילות החברה לא נפגעה באופן מהותי ממלחמת חרבות ברזל, ואף הוגברה בשל הזמנת מוצרים בעלי חיי מדף ארוכים.
אלא שאיסור ייצוא מוצרי מזון מטורקיה לישראל בחודשים האחרונים הוביל את החברה לחפש חלופות וספקים אחרים ממדינות שונות.
כיוון שזמן ההובלה של סחורות מהמזרח הרחוק, המהוות 35% מהמוצרים שמשווקת החברה, התארך בשלושה ואף ארבעה שבועות בשל מתקפות החות'ים על ספינות בים האדום, נרשמה עלייה מהותית בעלות ההובלה הימית, שעשויה להשפיע לרעה על תוצאותיה.
בימים אלו ממתינים ויליפוד וצביקה ויליגר, יו"ר ומבעלי השליטה בה, להחלטת רשות התחרות שערכה לה ביולי החולף שימוע לפני כתב אישום. זאת חמישה חודשים אחרי שהעבירה לה מכתב יידוע לפיו אחרי בחינת חומר הראיות הרשות שוקלת להגיש כתב אישום נגד ג. ויליפוד וצביקה ויליגר, בכפוף לשימוע, בחשד להסדר כובל. עוד מתמודדת החברה עם בקשה לגילוי מסמכים, לשם בחינת האפשרות להגיש תביעה נגזרת, בעקבות כוונת הרשות.
במקביל, פועלת החברה להשלים עד סוף השנה את הקמת המרכז הלוגיסטי למוצרים בצינון ובהקפאה, שיאפשר לה להרחיב את פעילותה לקטגוריות נוספות ולשפר את יעילותה התפעולית.