טנסנט היא המפסידה הגדולה של שוק המניות ביולי
טנסנט היא המפסידה הגדולה של שוק המניות ביולי
ענקית האינטרנט הסינית איבדה החודש 15.7% מערכה שהם יותר מ-100 מיליארד דולר; הרקע לירידה הוא המתקפה של ממשלת סין להצרת צעדיהן של ענקיות הטכנולוגיה במדינה, בתואנה של שמירה על הפרטיות
המתקפה חסרת התקדים של סין על תעשיית הטכולוגיה שלה הפכה את חברת טנסנט מיקירת השוק למפסידנית המניות הגדולה בעולם החודש.
ענקית האינטרנט והמדיה הסינית איבדה ביולי 15.7% מערכה, ומחקה יותר מ-100 מיליארד דולר משווי השוק שלה.
הירידה הזאת מהווה את המחיקה החדה ביותר של הון בעולם במהלך חודש יולי, כך על פי מידע של בלומברג. תשע מתוך עשר המפסידות הגדולות בשווי מניות החודש הן חברות סיניות, כולל מייטואן ועליבאבא.
הבוקר קפצה מניית טנסנט ב-10.1% בבורסת הונג קונג, בעקבות רווחים שרשמו מניות סיניות אחרות אחרי שבייג'ינג הגבירה את מאמציה להפריך חששות בנוגע למתקפתה על תעשיית החינוך הפרטי.
החברה שבסיסה בשנזן היא אחת הנפגעות המרכזיות מהקמפיין של הממשלה ששם לו למטרה כמה מענקיות הטכנולוגיה של המדינה, בתואנה שהן מהוות איום על אבטחת המידע והיציבות הפיננסית של סין.
מכירת החיסול של מניות טנסנט התגברה מוקדם יותר השבוע, לאחר שבייג'ינג הרחיבה את הלחץ הרגולטורי גם לתעשיות שנסקו לגבהים קודם לכן, כמו תעשיית החינוך הפרטי.
"אני לא רואה את הסוף של המתקפה הרגולטורית. ביטחון המידע הוא בעדיפות עליונה עבור קובעי המדיניות בשנים הקרובות", אמר פול פונג, המנהל בפועל של חברת ניהול הקרנות פגסוס.
הסערה הרגולטורית הביאה לעונשים כמו אובדן זכויות מוזיקת הסטרימינג האקסקלוסיביות שלה, וקנסות על ניגוד עניינים שהוטלו עליה.
השבוע אמרה החברה שהיא משהה את הרשמת המשתמשים החדשים לשירותי וויצ'אט שלה, ושקיבלה הוראה לתקן בעיות באפליקציות המובייל שהיא מפעילה.
אך למרות החששות מסנקציות נוספות מצד ממשלת סין, רוב האנליסטים נמנעו משינוי מחירי היעד שלהם למניית טנסנט. מתוך 68 אנליסטים שסקר בלומברג, 62 עדיין ממליצים לקנות את המניה.