בלעדי לפי שווי של חצי מיליארד שקל: אוטותל ו־CAR2GO בדרך לבורסה
בלעדי
לפי שווי של חצי מיליארד שקל: אוטותל ו־CAR2GO בדרך לבורסה
גו טו גלובל, מפעילת חברות רכבי ההסעה המשותפת, תתמזג עם השלד נרהטק מדיה שיקבל 26% מהחברה הממוזגת. המזומן שבקופת נרהטק - 13 מיליון דולר - דרוש לגו טו גלובל שורפת המזומנים כמו אוויר לנשימה לצורך המשך פעילותה וצמיחתה
הרכב השיתופי של ברק דותן, יוסי בן שלום, אדם נוימן ורמי אונגר בדרך לאחוזת בית. חברת גו טו גלובל (Go To Global), שמפעילה את שירותי הרכב השיתופי אוטותל ו־CAR2GO, עומדת להפוך לחברה ציבורית באמצעות מיזוג עם נרהטק מדיה — שלד ציבורי, שהיה בעבר חברה־בת של סומוטו, שבעצמה הפכה לשלד שהתמזג עם חברת האנרגיה המתחדשת נוסטרומו. כך עולה מדיווח לילי לבורסה.
כמו כן, ל"כלכליסט" נודע כי בכוונת החברה לבצע בהמשך רישום כפול בבורסת נאסד"ק האמריקאית.
במסגרת המיזוג יקבלו בעלי המניות של גו טו גלובל 74% ממניות החברה הממוזגת, ואילו בעלי המניות של נרהטק מדיה ייוותרו עם 26% מהמניות. העסקה משקפת לחברה הממוזגת שווי של כ־520 מיליון שקל. השווי של גו טו גלובל בעסקה עומד על 120 מיליון דולר (384 מיליון שקל) והשווי של נרהטק עומד על 43 מיליון דולר (137.6 מיליון שקל), זאת על בסיס המזומן שבקופתה (13 מיליון דולר) ומכירה עתידית של סטארט־אפ שבו היא מחזיקה ב־30 מיליון דולר (96 מיליון שקל).
למעשה, השווי של נרהטק במיזוג נקבע לפי המזומן בלבד, וללא קשר לשווי השוק שלה שעומד על 70 מיליון שקל. השווי של גו טו גלובל נתמך בהערכת שווי שהכינה פירמת הייעוץ פאהן קנה ושעברה סקירה של פירמת ראיית החשבון EY. למעשה, המזומן בקופת נרהטק דרוש לגו טו גלובל כמו אוויר פיננסי לנשימה, וזאת כדי שתוכל להמשיך בפעילותה ולתמוך בצמיחה שלה.
בעלי המניות המרכזיים של גו טו גלובל הם חברת שגריר הציבורית (36%), שבשליטת חברת DBSI של דותן ובן שלום; מייסד WeWork נוימן (25%); רמי אונגר (5%), באמצעות טלקאר שמייבאת את מותג הרכב הקוריאני קיה; ובעלי המניות של חברת קטנועים שיתופיים גרמנית בשם אמי (Emmy) שמחזיקים ב־25% מהמניות. בעלי המניות המרכזיים של נרהטק מדיה הם בן גירון (10.3%), יעקב טננבוים (5.2%) ומיטב דש (6.5%).
מהלך הוני לפני המיזוג
למעשה, גו טו גלובל מגיעה למיזוג ללא שינוי של ממש בשווי שלה. בחודש אוקטובר האחרון גו טו גלובל רכשה את אמי — שמפעילה 3,000 קטנועים שיתופיים להשכרה בעיקר בברלין, מינכן והמבורג - באמצעות הקצאת מניות בשיעור של 25%, לפי שווי של 120 מיליון דולר לחברה הממוזגת, זהה לשווי שלה במיזוג הנוכחי. בפועל מדובר על הנחה מסוימת, שכן בכוונת גו טו גלובל לבצע מהלך הוני טרום המיזוג שבו תגייס 18 מיליון דולר, כך שהשווי שלה לפני הכסף יעמוד על 102 מיליון דולר בגיוס המדובר.
עם זאת, מדובר על עליית שווי משמעותית ביחס לשני הגיוסים הקודמים שביצעה. בפברואר 2021 גייסה החברה 3.5 מיליון דולר מטלקאר של אונגר לפי שווי של 45 מיליון דולר לפני הכסף, שבאותה העת היו כ־145 מיליון שקל, ושווייה לאחר הכסף עמד על 48.5 מיליון דולר (155 מיליון שקל). ביולי 2020 היא גייסה 19 מיליון דולר לפי שווי של 30 מיליון דולר (כ־100 מיליון שקל), שבו המשקיע המרכזי - 10 מיליון דולר - היה נוימן, ושווי החברה לאחר הכסף עמד על 49 מיליון דולר (156 מיליון שקל).
לאחר הסבב האחרון שנערך בפברואר אשתקד, שגריר ירדה לאחזקה של 50%, נוימן החזיק ב־35% ואונגר ב־8%. אולם בחודש אוקטובר האחרון גו טו גלובל רכשה את החברה הגרמנית אמי בהקצאת מניות בשיעור של 25%, מה שהוביל למבנה האחזקות הנוכחי.
ההפסד התפעולי הוכפל
גו טו גלובל פועלת כיום בישראל, ספרד, מלטה וגרמניה, והיא מפעילה גם את שירות האופניים השיתופיים מובייק (Mobike) בישראל. את המודל שלה היא מכנה גו טו מולטי־מודל. כלומר, שימוש בכל סוגי הכלים השיתופיים — מכוניות, אופניים, קורקינטים וקטנועים — באמצעות אפליקציה אחת. לפי החברה, הפתרון הזה שימש עד כה כ־450 אלף לקוחות וב־2021 נעשו 3 מיליון נסיעות בשירותים השונים של החברה.
גו טו גלובל היא חברה ששורפת מזומנים, זאת לפי דו"חות שגריר הציבורית, שנסחרת בשווי של 170 מיליון שקל לאחר שב־12 החודשים האחרונים מנייתה עלתה ב־19% בלבד. ההכנסות של גו טו גלובל בינואר־ספטמבר 2021 עמדו על 39 מיליון שקל, עלייה של כמעט 22% לעומת הכנסות של 32 מיליון שקל בתקופה המקבילה. עם זאת, ההפסד התפעולי בתקופה הוכפל ל־27 מיליון שקל לעומת 13 מיליון שקל בינואר־ספטמבר 2020. ההפסד בשורה התחתונה הוכפל גם הוא, מ־15.3 מיליון שקל בינואר־ספטמבר 2020 ועד ל־30.6 מיליון שקל באותה תקופה ב־2021, שבה ההפסד המיוחס לבעלי המניות עמד על 28.6 מיליון שקל.
עם זאת, בגו טו גלובל צופים עתיד ורוד לחברה, ומסבירים כי התוצאות הכספיות הנוכחיות שלה משקפות את היותה חברת צמיחה, שגדלה במתכונת ובקצב דומים לשל סטארט־אפ. לדברי החברה, הכנסותיה ב־2022 צפויות לעמוד על 35 מיליון דולר, והיא צופה כי תעבור לרווח תפעולי בשנת 2024.
מחיקת השווי בשגריר
בהתאם למצב הפיננסי הנוכחי, ובהתאם לדילולים שהתבצעו, שגריר הפחיתה את שווי המניות שלה בגו טו גלובל. בסוף הרבעון השלישי של 2021 שווי המניות של שגריר בחברה עמד על 1.8 מיליון שקל בלבד, בעוד בסוף התקופה המקבילה ב־2020 שווי המניות עמד על 16.4 מיליון שקל.
כלומר, ברבעון השלישי של 2021 שגריר ביצעה מחיקה של 14.6 מיליון שקל, ושווי המניות הנוכחי גוזר לגו טו גלובל שווי של 5 מיליון שקל בלבד. עם זאת, שגריר החליטה לסווג את גו טו גלובל כהשקעה פיננסית, ולטפל בה לפי שיטת השווי המאזני, מה שמביא לפער בין השווי של החברה בספרים לשווי שהעניקה לה הערכת השווי.
הדו"חות הכספיים של גו טו גלובל כוללים הפניית תשומת לב למצבה הפיננסי מצד רואי החשבון שלה, וכן לתוכניות של ההנהלה: דירקטוריון והנהלת גו טו גלובל סבורים כי החברה "תוכל לגייס מקורות מימון חיצוניים, ככל שלא תצליח להוציא לפועל תוכנית חלופית". התוכנית הזו כוללת צמצום של הוצאות והתייעלות תפעולית בישראל, וכן סגירת פעילויות באירופה או מכירת הפעילויות האלה. "הדירקטוריון והנהלת החברה סבורים כי ההנחות העומדות בבסיס התוכנית החזויה סבירות. הדירקטוריון והנהלת החברה סבורים כי החברה תוכל למצוא מקורות מימון אפשריים או לצמצם את פעילותה לצורך עמידה בכל התחייבויותיה בתקופה הנראית לעין", לשון הדו"חות.
בדו"חותיה שגריר מציינת כי לאחר תאריך המאזן היא התחייבה להשקיע בגו טו גלובל 2.4 מיליון דולר, מתוכם כבר השקיעה 1.65 מיליון דולר. כמו כן, היא העמידה ערבויות בגובה של 18.3 מיליון שקל לטובת אשראי ומסגרות אשראי שנטלה גו טו גלובל, וכן העמידה ערבות ביצוע בגובה של 6 מיליון שקל עבור חוזים של החברה בישראל.