טבע ממשיכה לאכזב: דוחות הרבעון מתחת לציפיות, והחברה שוב מורידה תחזיות
טבע ממשיכה לאכזב: דוחות הרבעון מתחת לציפיות, והחברה שוב מורידה תחזיות
הכנסות חברת התרופות הישראלית הסתכמו ב-3.6 מיליארד דולר, 250 מיליון דולר פחות מהצפי; טבע תסתפק בהכנסות בטווח של 14.8-15.4 מיליארד דולר ל-2022 בכללותה, לעומת תחזית קודמת להכנסות של יותר מ-16 מיליארד דולר; המנכ"ל קור שולץ האשים את התחזקות הדולר בתוצאות המאכזבות
טבע מספקת אכזבה נוספת לבעלי המניות ומפרסמת דוחות חלשים לרבעון השלישי. כתוצאה מכך היא גם מפחיתה את התחזית השנתית פעם נוספת מתחילת השנה.
הכנסות חברת התרופות הישראלית הסתכמו ב-3.6 מיליארד דולר, 250 מיליון דולר פחות מהציפיות. הכנסות אלה משקפות גם ירידה של 8% לעומת הרבעון המקביל וירידה גם בהשוואה להכנסות של 3.8 מיליארד דולר ברבעון הקודם.
הרווח התפעולי נותר כמעט ללא שינוי ברמה של כמיליארד דולר לפני הוצאות חד פעמיות, אך יחד עם סעיפי הפחתות הוא הצטמק ל-420 מיליון דולר. הרווח למניה בניכוי הפחתות עמד על 59 סנט, 3 סנט פחות מהתחזית.
על פי הצפי המעודכן של טבע ל-2022 כולה היא תסתפק בהכנסות בטווח של 14.8-15.4 מיליארד דולר וזאת לעומת תחזית להכנסות של יותר מ-16 מיליארד דולר בתחילת השנה.
קור שולץ, מנכ"ל טבע, כינה את הרבעון "יציב" והאשים את תנודות המטבעות ובעיקר את התחזקות הדולר האמריקאי בחולשת התוצאות. לפי טבע, המטבעות גרעו הכנסות של 215 מיליון דולר מהרבעון הזה ומתחילת השנה מגיעה השפעת המטבעות לחצי מיליארד דולר.
חרף החולשה בהכנסות, טבע הצליחה לייצר תזרים מזומנים של 685 מיליון דולר במהלך הרבעון והפחיתה את החוב נטו ל-19 מיליארד דולר.
"חצי ממחזור המכירות המכירות שלנו מושפע מהדולר ויש חשיבות גדולה לרמה שלו מול היורו, היין ומטבעות נוספים״, אמר אלי כליף, מנהל הכספים הראשי של טבע. "התחזיות לגבי הרווחיות ותזרים המזומנים לא משתנות, אבל כן מעדיפים להיות שמרניים לגבי ההכנסות בגלל התנודות במטבעות".
לדברי כליף, השוק הגנרי באירופה הציג צמיחה נאה ובמקביל אוסטדו ואג׳ובי, שתי תרופות המקור הגדולות של טבע שמחפות על הצניחה המתמשכת במכירות הקופקסון, עמדו בציפיות. אוסטדו תייצר בסיכום השנתי הכנסות של מיליארד דולר ואג׳ובי תתרום 400 מיליון דולר נוספים. במקביל, הלהיט לשעבר לטיפול בטרשת נפוצה אמור לייצר הכנסות של 700 מיליון דולר בסיכום השנתי.
בכל הנוגע לקיצוצים אפשריים בעקבות הפחתת התחזיות ציין כליף: "האינפלציה מעלה את עלויות הגלם, עלויות שילוח וכמובן של כוח אדם. כבר ביצענו כמה פעולות כדי להפחית את העלויות ובכמה שווקים אנחנו גם מעלים את מחירי התרופות בהתאם לרגולציה ומה שהיא מאפשרת. חייבים להתאים את העלויות להוצאות לנוכח השינויים במחירי האנרגיה , אבל נכון לעכשיו לא חושבים על פיטורי עובדים".
בכל הנוגע להסדר של טבע בפרשת משככי הכאבים בארה״ב ציין כליף: "התקדמנו בשלושה אפיקים בהסדר, הגענו לרוב ההסכמות וממתינים בעיקר לפעולות טכניות, הסוגיה מול אלרגן נסגרה, ההסדר בניו יורק נסגר וכבר הופרש. הוא מוסיף 100 מיליון דולר להסדר הכולל של 4.2 מיליארד דולר כך שהסכום הכולל עולה ל4.3 מיליארד דולר. מקווים שבתוך כמה חודשים יסיימו עם הכל עד סוף הרבעון הראשון לכל המאוחר. מדי שנה יצטרכו לשלם כ-300 מיליון דולר לטובת ההסדר במשך 13 שנה. זה ישפיע על תזרים המזומנים אבל הוא ישאר ברמה של כ2 מיליארד דולר".
לאחר השלמת ההסדר והובלת תוכנית קיצוצים נרחבת עם כניסתו של שולץ לתפקיד המנכ"ל בסוף 2017, הוא צפוי לפרוש עד נובמבר 2023 ובימים אלה הדירקטוריון עובד על איתור המחליף.