סגור
וויוורק wework אוסקה יפן
WeWork אוסקה יפן (צילום: wework)

דיווח: WeWork לקראת בקשה להגנה מפני פשיטת רגל

בוול סטריט ג'ורנל דיווחו כי החברה מתכננת להכריז בקרוב על פשיטת רגל; המסחר במניית חברת שיתופי המשרדים נעצר בטרום לאחר שזינקה ב-35%; בשיאה הגיעה החברה לשווי של 47 מיליארד דולר והיום - 44 מיליון דולר; בשבוע שעבר הודיעה כי לא תעמוד בתשלומי ריבית על אג"ח; לפני חודשיים פרסמה הערת עסק חי

המסחר בוול סטריט (בשלב הטרום) במניית WeWork הופסק היום (ב'), זאת בשל ההערכה שחברת שיתופי המשרדים תגיש בקרוב מאוד בקשה להגנה מפני פשיטת רגל. בשיאה הוערכה החברה שהוקמה על ידי אדם נוימן ב-47 מיליארד דולר.
בשבוע שעבר הודיעה החברה כי לא תעמוד בתשלומי ריבית על אג"ח, וזאת מכיוון שהיא מנהלת מו"מ על פריסת חובות המוערכים ב-13 מיליארד דולר. לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, התכנון הוא להכריז על פשיטת הרגל בבית המשפט בניו ג'רזי.
החברה שתכננה להנפיק את עצמה ב-2019, ובין המשקיעות העיקריות שלה נמנתה סופטבנק היפנית, גנזה בסופו של דבר את התוכניות לאחר שהמשקיעים הפוטנציאלים העלו ספקות בנוגע למימון ולתוכנית העסקית שלה. ניסיון ההנפקה הכושל הסתיים גם בהדחתו של נוימן, ומאז התקשתה החברה להתאושש.
ההנפקה יצאה לדרך רק שנתיים מאוחר יותר לאחר השלמת מיזוג עם הספאק BOWX, לפי שווי שוק של 9 מיליארד דולר. אולם, מאז השווי התכווץ ועומד על פחות מ-50 מיליון דולר.
לפני כחודשיים WeWork פרסמה הערת עסק חי והודיעה כי "יש ספק משמעותי לגבי יכולתה להמשיך ולפעול". זאת בשל ההפסדים וצרכי הון. בחברה פרסמו תוכנית לשיפור מצבה הפיננסי, אך הדגישו כי מידת הצלחת יישום התוכנית ב-12 החודשים הקרובים היא שתקבע את יכולתה להימנע מפשיטת רגל.
WeWork ישראל הינה חברה פרטית ישראלית בבעלות קבוצת אמפא אשר אינה מושפעת משפטית או כלכלית כלל ממצבה של החברה האמריקאית.
נוימן, מייסד החברה שנאלץ לעזוב אותה, אמר כי "כמייסד-שותף של WeWork אשר הקדיש עשור מחייו לבניית החברה ביחד עם צוות מדהים, פשיטת הרגל הצפויה של החברה מאכזבת. היה קשה לי לצפות מהצד מאז 2019 כיצד WeWork מתקשה לקדם את המוצר שלה - שהפך לרלוונטי היום יותר מתמיד. יחד עם זה, עם הצוות המתאים ועם האסטרטגיה הנכונה, אני מאמין שהליך ארגון מחדש יאפשר ל-WeWork להצליח".