סגור

פרשמרקט: הרווחיות הגולמית עלתה ל-36% מהמכירות ב-2021

רשת הסופרמרקטים רשמה ב-2021 ירידה של 2.8% במכירות, בדומה למגמה בענף כולו, ואף שצירפה ארבע חנויות חדשות; הרווח הנקי נפל ב-12.7% ל-101 מיליון שקל בעקבות הוצאות הקשורות למיזוג עם חברה-בת של פז

פרשמרקט, שנמכרה לפני כחודשיים לחברת הנפט פז, חתמה את 2021 עם ירידה במכירות בשיעור דומה לירידת השוק, אך עם צניחה של 12.7% ברווח הנקי, שהסתכם ב-101 מיליון שקל.
הכנסות פרשמרקט נחלשו ב-2.8% בשנה החולפת, בדומה לירידה של 3.2% במכירות שוק המזון, ומכירות הרשת הסתכמו ב-1.56 מיליארד שקל.
הירידה במכירות נרשמה אף שפרשמרקט צירפה לרשת במהלך השנה ארבע חנויות. הירידה במכירות החנויות הזהות של הרשת, אלו שפעלו גם במהלך 2020, היתה חדה יותר ועמדה על 8.9%.
הירידה במכירות, שנרשמה בעקבות החזרה לשגרה אחרי שנה שבה צמח שוק המזון בשיעור חריג בעקבות משבר הקורונה, התבטאה בשיעור נמוך יותר ברווח הגולמי שירד רק ב-1.3%, כך שהרווחיות הגולמית של הרשת עלתה ל-35.7% מהמכירות, לעומת 35% בשנת 2020. בחברה הסבירו את השיפור ברווחיות הגולמית בשיפור תנאי הסחר מהספקים, שמשמעו שהחברה לא העבירה לצרכנים את ההנחות שקיבלה מהספקים.
1 צפייה בגלריה
סניף פרשמרקט ב גליל ים
סניף פרשמרקט ב גליל ים
סניף פרשמרקט בגליל ים
עלייה של 11.7% בהוצאות הנהלה וכלליות, שהסתכמו ב-47.7 מיליון שקל, פגעה ברווח התפעולי שירד ב-4.6%, כך שהרווחיות התפעולית נשחקה במעט ל-10.2% מהמכירות. בנוסף, החברה התמודדה עם הוצאות בגובה 8.5 מיליון שקל בעקבות עסקת המיזוג עם פז, ואלו הובילו לירידה ברווח הנקי.
בכוונת החברה להמשיך את התרחבותה באמצעות פתיחת סניפים נוספים ובחינת רכישת סניפים או רשתות קיימות וכן עם הפעלת אתר אונליין. החברה כבר מפעילה מערך אונליין באחד מהסניפים, ופועלת להרחבתו בהשקעה שאינה מהותית, במטרה לאפשר ללקוחות הרשת לבצע רכישות אונליין ובניסיון להרחיב את מעגל הלקוחות ולפנות ללקוחות פוטנציאליים באזורי הפעילות של הרשת, אשר נוהגים לקנות אונליין ממתחריה.
פרשמרקט הוקמה על ידי האחים יוסי ושלומי אמיר לפני 20 שנה והפכה לחברה ציבורית במאי 2019. בינואר האחרון הושלמה עסקת מיזוג בין החברה לבין חברה-בת ייעודית בבעלותה המלאה של פז, אשר בעקבותיה הפכה פרשמרקט לחברה פרטית ומניותיה נמחקו ממסחר בבורסה.
עלות שכרם של חמשת בכירי החברה הסתכמה ב-11 מיליון שקל, מתוכם 8.6 מיליון שקל לאחים יוסי ושלומי אמיר, בעלי השליטה עד המכירה לפז, אשר כיהנו כיו"ר דירקטוריון פעיל וכמנכ"ל, בהתאמה.