סגור

מלחמה? אינפלציה? בורסות ניו יורק ואירופה סיימו את השבוע הטוב ביותר מאז נובמבר 2020

נעילה ירוקה בוול סטריט - המשקיעים אדישים להצהרות הניציות מבכירים בפד, ואופטימיים מהשיחות בין רוסיה לאוקראינה. בסיכום שבועי: דאו ג'ונס קפץ ב-5.5%, נאסד"ק - ב-8.2%, ומדד יורו סטוקס 600 - ב-5.2%; הנפט נחתך השבוע ביותר מ-4%

דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, איגרות החוב ועדכוני האנליסטים
22:00 - נעילה ירוקה בוול סטריט: דאו ג'ונס עלה ב-0.8%, מדד S&P טיפס ב-1.2%, ודאו ג'ונס קפץ ב-2%. המדדים סגרו את השבוע הטוב ביותר מאז נובמבר 2020: נאסד"ק קפץ ב-8.2%, S&P 500 - ב-6.2%, ודאו ג'ונס - ב-5.5%.
20:35 - אחרי שזינק בשבוע שעבר לשווי של 130 דולר לחבית, ברקע המלחמה באוקראינה, מחיר הנפט האמריקאי (WTI) נפל השבוע ביותר מ-4%. זאת למרות עלייה יומית של 1.7% (1.72 דולר) למחיר של 104.70 דולר לחבית.

7 צפייה בגלריה
קידוח נפט שדה נפט רוסיה
קידוח נפט שדה נפט רוסיה
קידוח נפט ברוסיה; המלחמה הקפיצה את המחיר לשיא של 14 שנה בשבוע שעבר
(צילום: גטי )

19:35 - העליות החדות השבוע במדדי המניות העבירו את הזהב לנסיגה שבועית של 2.8%. היום ירד מחיר המתכת היקרה ב-0.7% (13.90 דולר) ל-1,929.30 דולר לאונקיה.
18:35 - מעודדים מהשיחות בין רוסיה לאוקראינה: מדד סטוקס 600 המניות המובילות בבורסות אירופה רשם את השבוע הטוב שלו מאז נובמבר 2020, זינק ב-5.2% אחרי שטיפס היום ב-0.7%.
18:30 - נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ונשיא סין שי ג'ינפינג שוחחו על המלחמה באוקראינה, בעקבות הדיווחים על היענות חיובית של סין לבקשתה של רוסיה לסייע לה באספקת ציוד צבאי עבור הלחימה, ולאחר סירובה של סין לגנות את רוסיה על הפלישה. שי אמר לביידן כי "קונפליקט ועימות אינם האינטרסים של אף צד", וכי "שלום ובטחון הם האוצרות היקרים ביותר של הקהילה הבינלאומית". כך דיווחה התקשורת בסין. הבית הלבן מסר כי שיחת הוידאו בין שני המנהיגים ארכה כשעתיים.

7 צפייה בגלריה
מימין נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ונשיא סין שי ג'ינפינג
מימין נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ונשיא סין שי ג'ינפינג
מימין נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ונשיא סין שי ג'ינפינג
(צילום: AFP)

16:10 - מסחר תנודתי גם היום: נאסד"ק מחק ירידות מוקדמות של 0.5%, עבר לעליות של 1% ועתה מטפס ב-0.8%. S&P 500 עבר אף הוא לעליות.
15:30 - ירידות קלות בפתיחה אחרי שלושה ימים של עליות: מדד דאו ג'ונס נחתך ב-0.4%, נאסד"ק ו-S&P 500 מוחקים 0.2%. אחרי הדוחות - פדקס נסוגה ב-6%, גיימסטופ נחתכת ב-5%. 27 מתוך 30 מניות דאו ג'ונס באדום.
15:05 - בכיר בפד, כריסטופר וולר, שמכהן במועצת המנהלים של הבנק המרכזי בארה"ב מודאג מאד מהאינפלציה: לדבריו, ייתכן ויהיה צורך להעלות את הריבית בחצי אחוז, באחת או יותר מהפגישות הבאות השנה.
ברביעי האחרון העלה הפד את הריבית לראשונה מאז 2018, ברבע אחוז. היו"ר פאוול אמר כי הבנק מתכנן להעלות אותה שש פעמים נוספות עוד השנה, קרי העלאה בכל פגישה.
וולר מסתמן בינתיים כאחד החברים היותר ניציים בפאנל הבכירים בבנק, למרות שהצביע השבוע בעד העלאה מתונה של רבע אחוז. "חייבים להיות יותר אגרסיביים כדי למתן את האינפלציה עוד השנה וגם בשנה הבאה", כך אמר בראיון ל-CNBC.
וולר טען עוד לפני החלטת הריבית כי יש להעלאות אותה בחצי אחוז, אך כאמור הצביע בכל זאת בעד העלאה מתונה. "המידע שזורם אלינו זועק העלאה של חצי אחוז, אך האירועים הגיאו-פוליטיים אומרים לנו לנהוג בזהירות משנה. ולכן הצבעתי לבסוף בעד העלאה מתונה יותר של רבע אחוז", אמר.
ג'יימס בולארד, נשיא הבנק המרכזי של סיינט לואיס, היה החבר היחיד שהצביע נגד העלאה של רבע אחוז ותמך בהעלאה של חצי אחוז. לדבריו הריבית צריכה להיות עד סוף השנה מעל ל-3%, יותר מתחזיות הפד ל-1.9% עד סוף 2022.
בולארד אף ציין כי לדעתו הפד כבר היה צריך להתחיל בתהליך צמצום אחזקותיו באגרות החוב, ששווין כמעט 9 טריליון דולר, שהצטברו במשך 14 שנים (מאז משבר 2008-2009).

7 צפייה בגלריה
כריסטופר וולר בכיר בפד
כריסטופר וולר בכיר בפד
כריסטופר וולר ממועצת המנהלים של הפד
(בלומברג)

14:10 - שבוע הריביות (פד, אנגליה) די תאם את ציפיות המשקיעים שלא נבהלו מהצהרת הבנק המרכזי בארה"ב כי הוא מתכוון להעלות את הריבית 6 פעמים עוד השנה.
ועל כן, דאו ג'ונס ו-S&P 500 בדרך לשבוע הטוב שלהם מאז נובמבר 2020, טיפסו עד כה ב-4.7% וב-4.9% בהתאמה. נאסד"ק התחזק עד כה השבוע ב-6% ובדרך לשבוע הטוב שלו מאז פברואר 2021. זאת לאחר שלושה ימים רצופים של עליות במדדים.
בנוסף, המשקיעים היו השבוע בעיקר אופטימיים בשל השיחות בין אוקראינה לרוסיה, תוך כדי הלחימה העזה שנמשכת כבר שלושה שבועות.
אך היום נרשמות ירידות בחוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט: החוזים על דאו ג'ונס נחתכים ב-0.6%, על נאסד"ק ו-S&P 500 נסוגים ב-0.7%. מחיר האג"ח האמריקאי מטפס, התשואה על האיגרת ל-10 שנים נופלת ב-5 נק' בסיס לשיעור של 2.14%.
מחירי הנפט עולים ב-1%, ה-WTI מטפס לשווי של 104 דולר לחבית, הברנט ל-107 דולר. הזהב רושם ירידה קלה למחיר של 1,938 דולר לאונקיה. הדולר רושם עליות לעומת המטבעות העיקריים. הביטקוין יורד מעט, אך מחירו מעל ל-40 אלף דולר.
אחרי הדוחות בטרום: מניית חברת השילוחים פדקס נחתכת ב-3.5% אחרי שרשמה רווח רבעוני נמוך מהתחזיות, בשל מחסור בעובדים שנגרם מהמגפה. בלטה לרעה תקופת החגים שנחשבת לרווחית במיוחד לחברות השילוחים.
מניית חברת הגיימינג גיימסטופ נופלת ב-7% אחרי שרשמה הפסד מפתיע ברבעון האחרון, אך עקפה את התחזיות להכנסות. גם בגיימסטופ פגע האומיקרון, כך לדברי המנכ"ל מאט פרלונג שטען כי בעיות בשרשרת האספקה פגעו בחברה בעונת החגים הרווחית. עוד לדברי המנכ"ל, עד סוף אפריל הקרוב צפויה החברה להיכנס לשוק ה-NFT.

7 צפייה בגלריה
חנות גיימסטופ GameStop משחקי מחשב מנהטן ניו יורק
חנות גיימסטופ GameStop משחקי מחשב מנהטן ניו יורק
חנות גיימסטופ GameStop משחקי מחשב במנהטן ניו יורק
(צילום: איי פי)

12:55 - הבנק המרכזי ברוסיה הותיר את שיעור הריבית במדינה על 20%, אך עם זאת הזהיר מפני אי ודאות ניכרת כאשר הכלכלה עוברת "שינוי מבני בקנה מידה גדול". כזכור, בסוף פברואר, מעט לאחר פלישת רוסיה לאוקראינה, הבנק הרוסי יותר מהכפיל את שיעור הריבית במדינה מ-9.5% ל-20% במאמץ לתמוך בצניחת הרובל ולמתן את ההשפעה של הסנקציות הבינלאומיות הקשות.
בהודעתו היום (ו') מסר הבנק כי העלייה החדה בשיעור הריבית "סייעה לשמור על היציבות הפיננסית". "הכלכלה הרוסית נכנסת למצב של שינוי מבני בקנה מידה גדול, הקשור בעיקר להתאמות מחירים בשורה ארוכה של סחורות ושירותים", נמסר מהבנק. "המדיניות המוניטרית של הבנק המרכזי של רוסיה אמורה לאפשר הסתגלות הדרגתית של הכלכלה לתנאים חדשים והחזרת האינפלציה השנתית ל-4% ב-2024".

7 צפייה בגלריה
בניין הבנק המרכזי של רוסיה ב מוסקבה
בניין הבנק המרכזי של רוסיה ב מוסקבה
מטה הבנק המרכזי במוסקבה, רוסיה
(גטי)

10:55 - המסחר בבורסות אירופה מתנהל הבוקר (ו') בירידות שערים, על רקע המלחמה באוקראינה וכן על רקע העלאות הריבית שבוצעו השבוע - הן בארה"ב והן בבריטניה. מדד פוטסי הבריטי נחלש ב-0.1% ואילו המדדים קאק הצרפתי ודאקס הגרמני מאבדים כל אחד 0.4%. מוקדם יותר הבוקר ננעל המסחר בבורסות אסיה במגמה מעורבת - ניקיי היפני טיפס ב-0.7%, שנגחאי עלה ב-1.1% ואילו מדד האנג סנג בהונג קונג ירד ב-0.4% בניגוד למגמה. בתוך כך, החוזים העתידיים על המדדים בוול סטריט מאותתים על ירידות של כחצי אחוז בפתיחת המסחר.

7 צפייה בגלריה
בית ספר ש נהרס מ ההפצצות ב חרקוב אוקראינה
בית ספר ש נהרס מ ההפצצות ב חרקוב אוקראינה
בית ספר שהופצץ בעיר חרקוב באוקראינה
(צילום: רויטרס)

8:50 - המסחר בבורסות המובילות במזרח אסיה מתנהל הבוקר (ו') ברובו בעליות, לאחר הנעילה החיובית אמש בניו יורק. הנפט ממשיך לטפס ונסחר במחיר של 106 דולר לחבית. ניקיי היפני טיפס ב-0.7%, מדד שנגחאי בסין מתחזק ב-1.2%. לעומתם, האנג סנג נחלש ב-0.2%. ברקע למסחר, בעיקר, המשך הלחימה באוקראינה וכן העלאות הריבית השבוע בארה"ב ובאנגליה.
אמש, וול סטריט ננעלה ביום שלישי רצוף של עליות בתום מסחר תנודתי ובשעה שהמשקיעים מעכלים את העלאת הריבית אמש בארה"ב, הראשונה מאז 2018. גם דיווחים במהלך יום המסחר לגבי התקדמות בשיחות בין רוסיה ואוקראינה סייעו למגמה החיובית. דאו ג'ונס ו-S&P 500 התחזקו ב-1.2% ונאסד"ק עלה ב-1.3%. מניות האנרגיה ב-S&P 500 זינקו ב-3.5%, והדבר סייע למדד לזנק ב-4.9% מראשית השבוע. נאסד"ק עלה בפרק זמן זה ב-6% ודאו ג'ונס - ב-4.7%.

7 צפייה בגלריה
סוחר ב בורסה וול סטריט
סוחר ב בורסה וול סטריט
סוחר בוול סטריט
(צילום: AFP)

מחיר הנפט שבו לרמה של מעל 100 דולר לחבית: הנפט מסוג WTI זינק אתמול ב-8.4% לרמה של 102.98 דולר. הברנט זינק ב-8.8% לרמה של 106.6 דולר לחבית. הסיבה: עדכון של סוכנות האנרגיה הבינלאומית לפיו צפויה להיגרע כמות של 3 מיליון חביות נפט רוסי מהשווקים בשבועות הקרובים. בהמשך לכך עלה מחיר הדלק בארה"ב ב-7.7% לרמה של 3.217 דולר לגלון. הגז הטבעי זינק ב-5.1% לרמה של כמעט 5 דולר ליחידה.
עוד אתמול - בתום המתנה ארוכה: אמזון רוכשת את אולפני MGM תמורת 6.5 מיליארד דולר. סכום הרכישה נחתך כמעט ב-2 מיליארד דולר מאז שהבשילה העסקה לפני 10 חודשים. אמזון נדרשה להעביר חומרים לוועדת הסחר הפדראלית שהשהתה את המהלך, ועד כה העבירה 3 מיליון מסמכים על העסקה. אמזון יכולה עתה להתקדם עם הרכישה, אך הוועדה יכולה לערער בשלב מאוחר יותר.