ניתוח כלכליסטדודי עזרא מתקרב למיליארד השקלים המקווים על נטו
ניתוח כלכליסט
דודי עזרא מתקרב למיליארד השקלים המקווים על נטו
לפני כשנתיים וחצי משפחת עזרא הניחה את נטו אחזקות על המדף, קיוותה לקבל בתמורה מיליארד שקל, ונכזבה. מאז, עם הזינוק במניה, מכירת חלק מהאחזקות וחלוקת דיבידנדים נדיבה, בעלי השליטה קרובים ליעד השאפתני
לפני פחות משלוש שנים, בנובמבר 2018, משפחת עזרא הניחה את נטו אחזקות על המדף וביקשה למכור את מניותיה (57%) בחברה בתמורה למיליארד שקל.
באותם ימים שווי השוק של מניות נטו עמד על 652 מיליון שקל ותג המחיר שהוצמד למניות שיקף פרמיה של 53% על שווי השוק שלהן בבורסה.
בשבוע שעבר משפחת עזרא מכרה מניות נטו במחיר שמשקף פרמיה של 143%, וביחד עם חלוקות דיבידנד נדיבות שבוצעו במהלך השנתיים וחצי האחרונות, בעלי השליטה מתקרבים להשיג את היעד השאפתני שמגלם שווי של מיליארד שקל למניותיהם בנטו אחזקות.
מדיניות חלוקת דיבידנד נדיבה מאוד
מאז אפריל 2019 ועד היום נטו אחזקות ביצעה שש חלוקות דיבידנד לבעלי מניותיה בסכום מצטבר של 920 מיליון שקל. חלקה של משפחת עזרא בדיבידנד שחולק מסתכם ב־509 מיליון שקל.
סכום זה לבדו מהווה כ־80% משווי השוק של מניות נטו, שהוחזקו על ידי בעלת השליטה ערב ההחלטה להעמיד אותן למכירה. הדיבידנדים השמנים שחברת נטו חילקה לבעלי המניות שלה מבוססים, בין היתר, על מכירת חלקה של נטו (50%) בביכורי שדה דרום מאז 2020 בתמורה ל־215 מיליון שקל.
באותה תקופה משפחת עזרא ביצעה שתי עסקאות למכירת חלק ממניותיה למשקיעים שונים. בספטמבר 2019 משפחת עזרא מכרה למשקיעים מוסדיים 230 אלף מניות, שהיוו 6.2% מהון המניות של נטו, בתמורה ל־76 מיליון שקל. המכירה נעשתה בעסקה מחוץ לבורסה במחיר של 329 שקל למניה, שגילם הנחה של 2.6% על מחיר המניה בבורסה באותה עת.
המהלך השני והמפתיע התרחש בשבוע שעבר. במסגרתו משפחת עזרא מכרה כ־124 אלף מניות, שמהוות 3.33% מזכויות ההון בחברת נטו, בתמורה ל־40 מיליון שקל. הפעם, בצד הקונה לא היו משקיעים מוסדיים, אלא חברת נור יסכה, שבבעלותו המלאה של דוד מצסה.
הנקודה המעניינת היא שהמניות נמכרו במחיר של 323.5 שקל למניה, מחיר שגבוה ב־143% משער המניה של נטו בבורסה ערב הדיווח על העסקה. במסגרת העסקה ניתנה למצסה אופציה עד 30 בספטמבר השנה לרכוש 721 אלף מניות נוספות של נטו, המהוות 19.4% מהון המניות של נטו, במחיר זהה של 323.5 שקל למניה ובתמורה ל־233.4 מיליון שקל נוספים.
התמורה שמשפחת עזרא קיבלה בפועל ממכירת מניות נטו מסתכמת ב־116 מיליון שקל. שיעור האחזקה של המשפחה בנטו ירד מ־61.1% בסוף 2018 לשיעור האחזקה הנוכחי, שעומד על 51.4%. בתרחיש שבו מצסה יממש את האופציה לרכישת 19.4% נוספים ממניות נטו, אזי התמורות ממימוש מניות נטו על ידי בעלת השליטה יאמירו ל־349 מיליון שקל והאחזקה של משפחת עזרא בנטו תפחת ל־31.9%.
משבר הקורונה הזניק את הרווח הנקי ב־51%
נטו אחזקות, בניהולו של עמי גולדין, מחזיקה ב־46.3% ממניותיה של נטו מלינדה הציבורית. קבוצת נטו פועלת בארבעה מגזרי פעילות: תחום מפעלי קבוצת נטו, שמהווה 23% מהיקף הפעילות וכולל מכירת מוצרי מזון מתוצרת מפעלים ששייכים לחברות בשליטת נטו; תחום היבוא, שמהווה 37% מהיקף הפעילות של הקבוצה וכולל מכירה של מוצרי מזון מיובאים; תחום השוק המקומי, שמהווה 33% מהיקף הפעילות של הקבוצה וכולל מכירת מוצרי מזון שהקבוצה רוכשת בשוק המקומי; ותחום מוצרי הצריכה הביתיים, שמהווה 7% מהיקף הפעילות ומבוסס על מכירת מוצרי צריכה ביתיים שאינם מזון ובייחוד כלים חד־פעמיים מפלסטיק, מוצרי אלומיניום ונייר, מגבונים ונרות.
נטו אחזקות סיימה את הרבעון הראשון של 2021 עם רווח נקי של 26.7 מיליון שקל, הזהה לרווח שנרשם בתקופה המקבילה אשתקד. משבר הקורונה הגדיל את רכישות המזון לצריכה ביתית, וסייע לנטו לחתום את 2020 עם זינוק של 51% ברווח הנקי, שהסתכם ב־127 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 84 מיליון שקל שנרשם ב־2019.
אחרי זינוק של 61% מתחילת השנה המניה של נטו אחזקות נמצאת היום בשיא של כל הזמנים. עובדה זאת, ביחד עם מדיניות חלוקת הדיבידנד הנדיבה של נטו בשנים האחרונים ובשילוב עם מימוש המניות בשווי שגבוה משמעותית ששווי המניה בבורסה, מביאה את התמורות למשפחת עזרא לשווי מצטבר שנושק למיליארד שקל.