סגור

סערת הישראליות בוול סטריט: אואוטבריין הגישה תשקיף לקראת ההנפקה

החברה עדין לא פרסמה את היקף הגיוס והשווי הצפוי בהנפקה, אך סיפקה פרטים על הביצועים: צמחה בקצב של 29% ברבעון הראשון של 2021, עם הכנסות של 228 מיליון דולר, ועברה לרווח של 10.7 מיליון דולר; היום תחל להיסחר המתחרה טאבולה, שאמורה היתה להתמזג עם אאוטבריין אך העסקה בוטלה לאחר פיצוץ במו"מ בין הצדדים

השבוע הרותח של הנפקות חברות הטכנולוגיה הישראליות בוול סטריט לא נגמר. הפעם הגיעה תורה של חברת המלצות האינטרנט אאוטבריין להגיש תשקיף להנפקה ראשונה בנאסד"ק.
באופן כמעט אירוני התשקיף מתפרסם ביום בו תתחיל להיסחר בניו יורק טאבולה, המתחרה ההוותיקה שלה, שאף הייתה אמורה להתמזג איתה לפני כשנה. לאחר ביטול המיזוג בין השתיים שהיה אמור להתבצע לפי שווי של 2 מיליארד דולר לחברה הממוזגת, פנתה טאבולה להנפקה באמצעות חברת ספאק, שהושלמה השבוע לפי שווי של 2.6 מיליארד דולר.
אאוטבריין הולכת בסופו של דבר על המסלול המסורתי של IPO בשווי מוערך דומה לזה של טאבולה, סביב 2-2.5 מיליארד דולר.
טאבולה תתחיל להיסחר היום בניו יורק וזאת בהמשך לפיוניר ואיירונסורס שעשו זאת גם השבוע לפי שווי של 3.3 ו-11 מיליארד דולר בהתאמה. הלילה השלימה גם חברת הסייבר סנטינל וואן את הנפקת המניות הראשונה שלה שהפכה להנפקת הסייבר הגדולה בהיסטוריה של וול סטריט. החברה אף הגדילה את הגיוס מעבר למצופה ל-1.2 מיליארד דולר לפי שווי של 9 מיליארד דולר.
התשקיף שהגישה אאוטבריין הלילה לרשות ניירות ערך עדיין לא חושף את היקף הגיוס והשווי בהנפקה, אך שופך אור על הביצועים של החברה. החברה, שכמו טאבולה מתמחה בהמלצות קריאה באתרי תוכן, צמחה בקצב של 29% ברבעון הראשון של 2021 ורשמה הכנסות של 228 מיליון דולר.
בניגוד למרבית החברות הישראליות שמונפקות בימים אלה בניו יורק, אאוטבריין מציגה רווח בשורה התחתונה שהסתכם ב-10,7 מיליון דולר ברבעון החולף. ברבעון המקביל ב-2020 רשמה אאוטבריין הכנסות של 177.3 מיליון דולר והפסידה 9.5 מיליון דולר. לחברה יש יתרות מזומנים של 95 מיליון דולר נכון לסוף הרבעון הראשון של 2021.
את 2020 סיימה אאוטבריין עם הכנסות של 767.1 מיליון דולר, צמיחה מתונה יחסית של 11% כתוצאה מהאטה במחצית הראשונה של השנה עם פרוץ הקורונה, אך במקביל החברה עברה לראשונה לרווח תפעולי של 10 מיליון דולר, לעומת הפסד של 4.5 מיליון דולר ב-2019. בשורה התחתונה היא רשמה רווח נקי של של 4.4 מיליון דולר לעומת הפסד של 20.5 מיליון דולר.
אאוטבריין הוקמה על ידי האחים ירון ואיתן גלאי ואורי להב. ירון גלאי משמש כמנכ"ל משותף של החברה לציד של דיוויד קוסטמן (שהוא גם יו"ר נייס הישראלית - ס.ש). כמו כן לקראת ההנפקה הוא מונה ליו"ר החברה. להב מכהן בתפקיד סמנכ"ל הטכנולוגיה.
אאוטבריין מעסיקה היום כאלף עובדים ובין בעלי המניות הגדולים שלה נמצאות הקרנות ויולה עם 14% מהמניות, ג'ימיני עם 10.8% ולייטספיד עם 13.9%. גלאי מחזיק ב-7.8% מהמניות ואילו להב נותר עם 1.9% מהחברה. את ההנפקה של אאוטבריין מובילים בנקי ההשקעות סיטי, ג'פריס, ברקליס ואוורקור - המניה תיסחר תחת סימול מסחר OB.

1 צפייה בגלריה
דיויד קוסטמן מנכל שותף של אאוטבריין
דיויד קוסטמן מנכל שותף של אאוטבריין
דיוויד קוסטמן מנכל שותף של אאוטבריין
(צילום: עמית שעל)