ג'פריס נותן להפניקס מחיר יעד גבוה ב־30% ממחיר השוק
ג'פריס נותן להפניקס מחיר יעד גבוה ב־30% ממחיר השוק
בסקירה ראשונה לחברת ביטוח ישראלית קובע הבנק הזר: "הפניקס השיגה תשואה טובה יותר מעמיתיה ופיזרה את מקורות הרווח שלה"
הפניקס היא חברת הביטוח הישראלית הראשונה שזוכה לסקירה של בנק זר. ג'פריס מעניק בסקירה של 58 עמודים מחיר יעד של 39 שקל למניית חברת הביטוח הישראלית – 30% יותר ממחיר המניה בבורסה כיום.
האנליסט פיליפ קת, שמסקר בנקים וחברות ביטוח באירופה בבנק, מאיר בזרקור אופטימי את מגזר הביטוח הישראלי כולו. הוא מציין את המכפילים הנמוכים על ההון, שבהם נסחרות חברות המגזר יחסית לחברות הביטוח באירופה, כהזדמנות השקעה. זאת תוך התמקדות בהפניקס, שבשליטת הקרנות סנטרברידג' וגלטין.
"מגזר הביטוח הישראלי מציע צמיחה פוטנציאלית נאה, ללא השוויים הגדולים שקיימים בחברות באזורים אחרים בעולם. הפניקס, שנסחרת בתשואת חסר, מציעה את ההזדמנות הטובה ביותר לשוק איכותי זה. הפניקס השיגה תשואה טובה יותר מעמיתיה בטווחי זמן של שנה, 5 ו־10 שנים, שבהם רשמה תשואות של 18.5%, 11.8% ו־12% בהתאמה.
"בניגוד לחברות אחרות, הפניקס התמודדה עם עולם של תשואות נמוכות באמצעות פיזור מקורות הרווח שלה", הסביר פת. עוד צוינה תוכנית החומש האסטרטגית של החברה שבניהול אייל בן סימון, לפיה אמורה החברה להניב תשואה של 15%-12% בחמש השנים הקרובות ולהגדיל את ההון העצמי שלה ל־9 מיליארד שקל.
אנליסטים זרים העניקו בעבר סקירות למניות הבנקים ישראליים, לחברות תקשורת והייטק. עם זאת, מגזר הביטוח לא זכה לזרקור מאנליסטים בכירים. לפי רוח הסקירה, העניין בחברות הביטוח הישראליות מגיע בעקבות הרגולציה בארץ, משטר הסולבנסי שמותאם למשטר באירופה ומשקף יציבות בחברות הביטוח.
האנליסטים שהכינו את הסקירה לא ביקרו בארץ בשל מגבלות הקורונה, והסתמכו על קשר עם נציגי החברה בארץ ועל נתונים שהועברו אליהם לצד הדו"חות הרשמיים של החברה. להפניקס בעלים אמריקאים והיא מפרסמת את דו"חותיה מדי רבעון גם באנגלית, וכן מקיימת שיחת משקיעים באנגלית לצד העברית.
בג'פריס סבורים כי למניה פוטנציאל נוסף לנסוק למחיר של 46 שקל למניה, נוכח העובדה שהצמיחה בכלכלה הישראלית גבוהה יותר מבאירופה. עם זאת, שיעור החדירה של חברות הביטוח בישראל נמוך מהשיעור האירופי.
עוד ציין האנליסט את מנועי הצמיחה החבויים המפתיעים לדבריו של החברה - הנפקת חברת הסליקה גמא, רכישת סוכנויות ומכירתה הקרובה של רשת בתי הדיון המוגן עד 120 - וכן את תוכנית הרכישה העצמית של מניות בהיקף 100 מיליון שקל.