סגור

הדולר מתחת ל-3.24 שקלים - שב לשפל של פברואר

הדולר יורד ב-0.5% מול השקל ונסחר תמורת 3.238 שקלים, השיעור הגרוע שלו מאז ה-16.2; המגמה השלילית במטבע האמריקאי בעולם נותרה גם בפתחו של יוני - מחזקת את ערכו של הזהב שהתייצב מאז השבוע שעבר מעל למחיר של 1,900 דולר ועתה בשיא של 5 חודשים; נפילת הקריפטו בחודש שעבר אף היא סייעה בחיזוק הזהב

הדולר ממשיך לסגת מול השקל והמטבעות העיקריים בעולם, כאשר כלכלות העולם צפויות להמשיך להתאושש מהמשבר גם החודש: המטבע האמריקאי נחתך ב-0.5% ונסחר תמורת 3.238 שקלים, השיעור הנמוך שלו מאז ה-16.2.21, אז נסחר תמורת 3.237 שקלים.


מול סל שש המטבעות העיקריים, נסוג הדולר מתחת ל-90 נק' עד ל-89.722 נק'. הדולר הקנדי נותר סביב שיא של 6 שנים מול מקבילו האמריקאי, שרשם כבר לפני שבועיים. וקדם יותר היום, הליש"ט התחזק לשיא של שלושה חודשים מול הדולר, אך עתה רושם ירידה מול מקבילו האמריקאי.

1 צפייה בגלריה
דולרים דולר כסף שטרות שטר 2
דולרים דולר כסף שטרות שטר 2
היחלשות הדולר דוחפת את המשקיעים לזהב
(צילום: שאטרסטוק)

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים מימון והשקעות: "היחלשות הדולר בעולם בהובלת האירו והליש"ט, תומכים בהיחלשות הדולר גם אל מול השקל. פעילות תחילת החודש הקלנדרי, כאשר יצואנים מוכרים מט"ח לתשלומי שכר ומסים, והמגמה החיובית בשוקי המניות בעולם, כל אלו נותנים רוח גבית להתחזקות השקל אל מתחת לרמת 3.24 שקלים לדולר".
כלכלני בנק הפועלים: "הבנקים המרכזיים בעולם מעריכים כי עליית האינפלציה היא זמנית, אבל גם הם יודעים שזה תלוי בקשת רחבה של גורמים שחלקם אינם בשליטתם. אינפלציה שמקורה בעליית מחירי סחורות, עשויה להתברר כזמנית. מנגד, גירעונות ממשלתיים גבוהים לצד מדיניות מוניטרית מרחיבה, זה כבר מצב שיכול לרמז על אינפלציה גבוהה פרמננטית. בנק ישראל הקדים את הבנקים המרכזיים של אירופה וארה"ב ובפועל הוא כבר החל להערכתנו לצמצם את רכישות האג"ח הממשלתיות. הדרך עד לעליית ריבית היא ארוכה, וקשה לראות את הריבית בישראל עולה לפני שהפד יעשה זאת".
בפד ממשיכים להדגיש כי מדיניות הסיוע הנוכחית למשק האמריקאי תימשך, גם בסיכון של המשך עלייה באינפלציה (בפד מאמינים כי מדובר בעליית קצרת טווח). אך בשוק כן קיים חשש כי תיתכן עליית מחירים שתגביר עם הזמן את הסיכוי להעלאת הריבית במשק (אך בפד הדגישו כי לא צפויה העלאה בשנה הנוכחית).
נשיא הבנק הפדרלי בדאלאס טקסס, רוברט קפלן, אף אמר לאחרונה כי להשקפתו הפד אינו צפוי להעלות את הריבית, לפחות עד 2022. הדברים של קפלן ושל בכירים נוספים בפד מהעת האחרונה מצביעים על כך שהבנק לא נרתע מהלחץ האינפלציוני, וכי לא צפוי שנחזה בטווח הקרוב בהעלאת ריבית עקב עליית המחירים במשק.
לפי הפרוטוקולים מהפגישה האחרונה של בכירי הפד באפריל, חלקם ציינו כי אם המצב הכלכלי במשק ימשיך להשתפר, ראוי יהיה לבחון בפגישות הבאות אם "להתחיל לשוחח על תוכנית שתתאים טוב יותר את קצב הרכישות למצב".
תוכנית רכישות האג"ח שהוא מבצע בשל משבר הקורונה (רוכש אג"ח בשווי 120 מיליארד דולר בכל חודש) פוגעת בערכו של הדולר, ככל שהבנק ממשיך להדפיס ולהזרים כסף לשוק במטרה לסייע למשק בשעת המשבר.
בתוך כך, הזהב ממשיך במגמת ההתחזקות, ורושם עלייה יומית של 0.4% עד למחיר של 1,919 דולר לאונקיה - שיא של כמעט חמישה חודשים, מאז ה-8.1.21. בשבוע שעבר חצתה לראשונה מאז ינואר את רף ה-1,900 דולר.
אך מחיר הזהב עדיין במרחק רב מהשיא שנרשם בקיץ שעבר - ב-7.8.20 רשמה המתכת היקרה שיא תוך יומי של 2,120 דולר לאונקיה. מאז חלה היחלשות הדרגתית בערכו של הזהב עד למחיר של 1,679 דולר ב-31.3.21.
משם נרשמה עלייה עד למחיר הנוכחי, שמצביע על כך שהמשקיעים תרים אחר חוף מבטחים בזמן שהדולר מאכזב והביטקוין רושם את אחד החודשים הגרועים (מאי) שלו מעולם. ברקע, הגבלות מצד סין, ארה"ב שמקשיחה עמדות ואלון מאסק שמזגזג ביחסו לקריפטו.