ריסקיפייד הישראלית הגישה תשקיף להנפקה ראשונה בוול סטריט
ריסקיפייד הישראלית הגישה תשקיף להנפקה ראשונה בוול סטריט
החברה, שנוסדה ב-2013 על ידי עידו גל ואסף פלדמן ופיתחה פלטפורמה למניעת הונאות אשראי עבור גופי סחר מקוון ובנקים, לא מפרטת בשלב זה את גובה הגיוס והשווי; אך הוא צפוי לעמוד על כמה מיליארדי דולרים מאחר שמדובר באחד מהיוניקורנים הישראליים הגדולים; ב-2019 זכתה במקום הראשון בתחרות הסטארט-אפים המבטיחים השנתית של "כלכליסט"
ריסקיפייד, חברה שפיתחה פתרון למניעת הונאות אונליין, הגישה תשקיף להנפקת מניות ראשונה בוול סטריט. החברה לא מפרטת בשלב זה את גובה הגיוס ואת השווי, אך היא נמנית כבר מזמן עם היוניקורנים הישראליים הגדולים, כך שככל הנראה יהיה מדובר בשווי של כמה מיליארדי דולרים.
החברה תונפק בבורסת ניו יורק ואמורה להיסחר תחת סימול המניה rskd. ריסקיפייד הוקמה ב-2013 על ידי עידו גל ואסף פלדמן. בגיוס האחרון שערכה החברה ב-2019, בהובלת גופי ענק, ובהם ג'נרל אטלנטיק ופידליטי, היא קיבלה שווי של יותר ממיליארד דולר.
משקיעים נוספים בריסקפייד - הקרנות הישראליות קומרה, פיטנגו ואנטרי. סך הכל החברה גייסה עד היום יותר מ-200 מיליון דולר, 165 מיליון מתוכם בגיוס האחרון.
ריסקיפייד ממשיכה את הרכבת האווירית של חברות הטכנולוגיה הישראליות לוול סטריט
השבוע החלו להיסחר בניו יורק ארבע חברות ישראליות - פיוניר, איירונסורס, טאבולה וסנטינל וואן, שהונפקו בשווי מצרפי של 26 מיליארד דולר. אם ניתן לשפוט מגיוס ההון הפרטי שהשלימה לפני חודש פורטר, מתחרתה הישראלית של ריסקיפייד, ההנפקה צפויה להיערך לפי שווי של 3 מיליארד דולר לפחות.
כמו חברות הייטק רבות שפועלות בתחום המסחר האלקטרוני, גם ריסקיפייד נהנתה מצמיחה מואצת בתקופת הקורונה. היא פיתחה פלטפורמה למניעת הונאות אשראי עבור גופי סחר מקוון, בנקים ולקוחות אחרים, שמאפשרת לבצע אופטימיזציית תהליכי רכישה ברשת ובסביבת קניות מרובת ערוצים. המערכות שלה מאפשרות להעלות שיעור אישורי עסקאות בידי בנקים, ולהציע ללקוחות אמצעי תשלום נוספים. ב-2019 זכתה במקום הראשון בתחרות הסטארט-אפים המבטיחים השנתית של "כלכליסט".
החברה הגיעה להכנסות של 170 מיליון דולר ב-2020, לאחר שצמחה בקצב ממוצע של 50% בין 2018 ל-2020. את הרבעון הראשון של 2021 היא סיימה עם הכנסות של 51 מיליון דולר, צמיחה של 54% בהשוואה לרבעון המקביל. ריסקיפייד מפסידה תפעולית, וההפסד הזה הוכפל ב-2020 ל-13.8 מיליון דולר. ברבעון הראשון היא רשמה הפסד תפעולי של 3.6 מיליון דולר, בדומה לתקופה המקבילה ב-2020.
לפי גיוס ההון הפרטי שהשלימה המתחרה הישראלית פורטר, ההנפקה של ריסקיפייד צפויה להיערך לפי שווי של 3 מיליארד דולר לפחות
המודל העסקי של ריסקיפייד מבוסס על עמלה שנגבית מלקוחותיה, שעבורם היא בודקת את אמינות התשלום. ככל שהיא מאשרת יותר עסקאות, כך הכנסותיה יגדלו כי הן נקבעות לפי שיעור המחזור של הלקוח. עם לקוחות החברה נמנים אתרי קניות רבים, ובהם WISH ו-LASTMINUTE.
ריסקיפייד מעסיקה 650 עובדים, וכמעט שליש מהם עוסקים בפיתוח. היא מתרחבת במהירות ובסוף 2020 הודיעה כי תשכור את כל המשרדים שבבעלות חברת הנדל"ן אמות בבית אירופה לתקופה של עשר שנים. עידו גל משמש כמנכ"ל ריסקיפייד ואסף פלדמן, המייסד השני, הוא סמנכ"ל טכנולוגיה.
את ההנפקה מובילים גולדמן סאקס, ג'יי פי מורגן וקרדיט סוויס.