ראיון כלכליסט מייסדי מאנדיי: "הנפקנו בגלל הטיימינג הטוב, זה לא הסוף, אלא רק ההתחלה"
ראיון כלכליסט
מייסדי מאנדיי: "הנפקנו בגלל הטיימינג הטוב, זה לא הסוף, אלא רק ההתחלה"
רועי מן וערן זינמן מדגישים, גם לאחר ההנפקה המוצלחת, כי הם מתמקדים בפוטנציאל העסקי ולא בשווי השוק של החברה: " קיבלנו בוסט ענק בעקבות העבודה מרחוק, אבל הקורונה חיזקה מגמות שכבר היו קודם לכן והן לא ילכו לאחור"
"יצאנו להנפקה עכשיו כי אנחנו במקום הנכון מבחינת ההכנסות וגם הטיימינג בשוק הוא נכון וטוב. אבל זה לא סוף של משהו אלא רק ההתחלה. אנחנו רוצים להיות חברה גדולה", כך אומרים רועי מן וערן זינמן, מייסדי מאנדיי והמנכ"לים המשותפים בחברה ששברה אתמול בלילה שיא ישראלי כשהונפקה בנאסד"ק בשווי של 6.8 מיליארד דולר, הגבוה ביותר אי פעם עבור חברה ישראלית.
החברה שפיתחה פלטפורמה לניהול פרויקטים ועבודה משותפת, גייסה 573 מיליון דולר לאחר שמכרה 3.7 מיליון מניות ב-155 דולר, מעל הקצה העליון של 140 דולר בטווח שנקבע על ידי החתמים גולדמן סאקס וג'יי פי מורגן. החברה מעסיקה 900 עובדים, מתוכם 550 בישראל.
מן (42) הפך אתמול למיליארדר בדולרים כאשר שווי אחזקתו מסתכם במיליארד דולר ואילו זו של זינמן (38) מגיע ליותר מ-400 מיליון דולר לאחר הזינוק במניה. למן יש מניית מייסד שמעניקה לו את זכות הווטו בהחלטות דירקטוריון. אחד הנהנים הנוספים בהנפקה הוא אבישי אברהמי, ממייסדי WIX, שמחזיק ב-4% ממאנדיי. החברה הוקמה למעשה כפרויקט בתוך WIX והמוצר שלה הושק באופן עצמאי ב-2014.
סייסלפורס וזום, שתי ענקיות תוכנה קנו מניות בהקצאה פרטית במקביל להנפקה ב-75 מיליון דולר כל אחת, איך זה התגלגל?
"יש לנו יחסים עם שתיהן כבר תקופה ארוכה וקשרי עבודה טובים, הן פנו אלינו ומבחינתן זו הבעת אמון בנו"
למה אחת מהן לא הציעה לרכוש אתכם לפני שתהיו ציבוריים ואולי יקרים יותר?
"כמו שאמרנו, אנחנו מאוד רוצים לבנות חברה גדולה ולא רוצים למכור. היינו מאוד ברורים במישור הזה עם זום ועם סיילספורס מהתחלה".
בתשקיף נודע כי לרועי מן יש זכות ווטו על שורה ארוכה של החלטות בחברה, איך העניין החריג הזה התקבל על ידי המשקיעים?
"זה מהלך דפנסיבי ולא אופנסיבי", מגיב מן, "הוא נועד רק למנוע מצב שבו יכפו עלינו מהלכים כמו למשל מכירת החברה. וגם חשוב לנו שלא יבטלו את האג'נדה החברתית שהנהגנו במאנדיי"
מה זה חברה גדולה מבחינתכם? גם שווי של כמעט 8 מיליארד דולר זו חברה די גדולה
"אנחנו לא מודדים את הגודל במונחי שווי, אלא בפוטנציאל העסקים. מגוון הלקוחות שלנו כל כך רחב ומגיע מהמון תעשיות, יש 1.2 מיליארד איש שעובדים בתחום שרלוונטי לפתרונות שלנו בתחום ניהול פרויקטים ועבודה משותפת. אנחנו רק מתחילים"
ובכל זאת, יכולתם וודאי למקסם עוד יותר את השווי אם הייתם מנפיקים באמצעות מיזוג עם חברת ספאק?
"אנחנו פה לטווח הארוך. לא חיפשנו לקצר את התהליך וגם מבחינת השווי רצינו שגם למשקיעים החדשים יהיה טוב. גם לא היה עניין במימוש מניות בהנפקה - אף אחד מהמשקיעים שלנו לא רצה למכור עכשיו".
צמחתם מאוד מהר בשנה האחרונה, אך האם תוכלו לשמור על קצב כזה גם כשאנשים ישובו לעבודה במשרדים והצורך בניהול פרויקטים משותפים מרחוק יהיה פחות אקוטי?
"הקורונה לא שינתה את התוכניות שלנו. כולם אומרים שקיבלנו בוסט ענק בעקבות העבודה מרחוק ונכון שצמחנו מאוד ,אבל זה היה גם לפני. מה שרואים הוא שקורונה חיזקה מגמות שכבר היו קודם לכן והן לא ילכו לאחור. למרות שהקורונה כבר ברובה מאחורינו, עדיין עשינו את ההנפקה בזום - גם למשקיעים טוב וגם לחברות עצמן שלא צריך לטוס הרבה".
האם יש מחשבות על רכישות?
"כל הצמיחה הייתה אורגנית עד עכשיו והיא תמשיך כזו. אולי נעשה רכישות אבל אין שום דבר על הפרק. פשוט יש הזדמנות".