סגור

גיוס ענק לאלביט: 1.9 מיליארד שקל, חלקם באג"ח ל-13 שנה

יצרנית המערכות הטכנולוגיות לתעשייה הביטחונית קיבלה ביקושים של 3.5 מיליארד שקל; סמנכ"ל הכספים אמר לכלכליסט: "אנחנו מעריכים שהריביות בעולם יתחילו לטפס, ושזה היה העיתוי הכי טוב לגייס כסף שישמש אותנו לרכישות נוספות, פיתוח וחידוש קווי ייצור"

אלביט מערכות השלימה את אחד הגיוסים הפרטיים הגדולים אי פעם של חברה ציבורית בישראל: יצרנית המערכות הטכנולוגיות לתעשייה הביטחונית גייסה 1.9 מיליארד שקל באגרות חוב מגורמים מקומיים, בגיוס שזכה לביקושים של 3.5 מיליארד שקל.
1.5 מיליארד שקל (סדרה ב') גויסו בריבית מירבית של 1.08%, 200 מיליון שקל (סדרה ג') גויסו בריבית של 2.12%, ו-200 מיליון שקל נוספים בריבית של 2.67%, ויהיו לזמן ארוך יחסית של 13 שנה.
1 צפייה בגלריה
כלי שיט סיגאל 3 של אלביט מערכות
כלי שיט סיגאל 3 של אלביט מערכות
כלי שיט של אלביט מערכות
(צילום: יח"צ)
הריבית האפקטיבית תהיה גבוהה ב-0.1% בעקבות עמלת התחייבות מוקדמת שיקבלו המוסדיים. את הגיוס הובילו דיסקונט קפיטל, והשתתפו בו גם לידר, לאומי וברק קפיטל.
מדובר בשיעורי ריבית נמוכים יחסית לגיוסים גדולים אחרים בשוק בשנים האחרונות. שטראוס גייסה אג"ח שקלי ביולי 2020. סך הביקוש היה אז כ-1.8 מיליארד שקל, והחברה גייסה מהמוסדיים 671 מיליון שקל בריבית של 2.01%.
איי.סי.אל גייסה בדצמבר 2019 אג"ח בשווי 380 מיליון שקל, בגיוס שזכה לביקושים של 1.7 מיליארד שקל, בריבית של 2.4%.
"תכננו לגייס 1.2 מיליארד שקל, אבל לאור הביקושים הגדלנו את הסכום", אמר לכלכליסט יוסי גספר, סמנכ"ל הכספים של אלביט.
"הערכנו שזה זמן מצוין לגיוסים, כי הריביות יתחילו לטפס. הכספים הרבים שהזרימו הממשלות בעולם יביאו לעלייה באינפלציה, שתגרור העלאות ריבית. אנחנו מעריכים את האמון משוק ההון, ונשתמש בכסף להמשך ההשקעות בתחומים כמו לייזר ובינה מלאכותית, וביצוע רכישות נוספות. ב-20 השנים האחרונות מחצית מהצמיחה של אלביט הגיעה מרכישות".
בין הרכישות הבולטות שביצעה אלביט בשנים האחרונות היו יצרנית הסונארים הקנדית ספארטון ב-380 מיליון דולר, חטיבת מערכות ראיית הלילה של האריס האמריקאית ב-350 מיליון דולר, ורוקאר הישראלית ב-31 מיליון דולר.