בלעדיההשקעה הקטנה של מיטב דש בליקווידיטי מתקרבת למחצית משוויו
בלעדי
ההשקעה הקטנה של מיטב דש בליקווידיטי מתקרבת למחצית משוויו
לפני ארבע שנים השקיע מיטב דש 1.5 מיליון דולר בקרן שמספקת אשראי במודל ייחודי. אתמול זו הודיעה על גיוס של 50 מיליון דולר לפי שווי 800 מיליון דולר, והמשקיעה העיקרית: קרן אפולו
לפני ארבע שנים השקיע בית ההשקעות מיטב דש 1.5 מיליון דולר בקרן קטנה שהוקמה אז בשם ליקווידיטי. 600 אלף דולר מההשקעה נעשו בהון ו־900 אלף דולר בהלוואת בעלים, שהוחזרה לפני שנתיים.
אתמול הודיעה ליקווידיטי, שמספקת אשראי לחברות באמצעות רכישת ההכנסות העתידיות שלהן, על גיוס של 50 מיליון דולר לפי שווי של 800 מיליון דולר. 40 מיליון דולר יושקעו ישירות ו־10-5 מיליון דולר בהשקעת סייף, כלומר ההשקעה תתבצע ללא שווי חברה, והיא תומר באופן אוטומטי למניות עם הוצאתו לפועל של סבב השקעה עתידי.
מי שמככבת בעסקה הנוכחית היא קרן אפולו, שהשקיעה בליקווידיטי את 50 מיליון הדולרים יחד עם גופים נוספים, שהשקיעו חלק קטן מהסכום; בכך עלה היקף הגיוסים שלה עד היום ל־74 מיליון דולר. בנוסף השקיעה אפולו 425 מיליון דולר בהלוואה לכלי פיננסי שבו מחזיקה ליקווידיטי.
מיטב דש, שביצע את ההשקעה בכספי הנוסטרו שלו, מחזיק ב־32% ממניות ליקווידיטי. מנייתו של בית ההשקעות זינקה אתמול ב־24% בעקבות העסקה. שווי המניות של מיטב דש בחברה החדשה הוא כמעט כמחצית משווי מיטב דש כולה, שעומד על קצת יותר ממיליארד שקל.
עם זאת, בית ההשקעות לא רשם רווח הון בעסקה משום שבעסקה סייפ רווח ההון נרשם רק לאחר הגיוס הבא של החברה. יצרנית כלי הרכב מיצובישי השקיעה 300 מיליון דולר בקרן אחרת של החברה..
ליקווידיטי הוקמה בינואר 2018 ובחודש מרץ 2019 ביצעה את הגיוס הראשון שלה, שהסתכם ב־30 מיליון דולר. מאז גייסה 320 מיליון דולר נוספים, שהביאו אותה לגיוס כולל של 1.6 מיליארד דולר.
מייסדי ליקווידיטי הם ירון סלע ורון דניאל, המשמש כמנכ"ל. אילן רביב, מנכ"ל מיטב דש, מחזיק ב־4% מהמניות בשווי 32 מיליון דולר. עם משקיעי הקרן נמנים, מלבד מיטב דש, מורי ארקין, באמצעות הפמילי אופיס שלו; אייל קישון, שותף־מייסד בקרן ההון סיכון ג'נסיס; קרן ההון סיכון התאגידית MUFG Innovation Partners Co, שבבעלות התאגיד היפני מיצובישי, המחזיק ב־12%; קיבוץ נחל עוז; סנטו פוליטי, מייסד ספארק קפיטל, שמחזיקה ב־15% מהמניות; צחי סולטן, יו"ר דיסקונט קפיטל חיתום; ואביגור זמורה, לשעבר מנכ"ל פלייטק.
על פי המודל העסקי שלה, ליקווידיטי קפיטל רוכשת הכנסות עתידיות של חברות, בפעולה שמקבילה למתן אשראי. הקרן הגדירה כי תשקיע בחברות עם מחזור הכנסות של 300-30 מיליון דולר בשנה ובעלות שיעורי צמיחה גבוהים. החברות להשקעה, שעד כה הגיעו בין היתר מישראל, מארה"ב ומבריטניה, עוברות ניתוח חשבונאי ועסקי על ידי תוכנת בינה מלאכותית. זה מתמקד, בין השאר, בתוכניות העסקיות שלהן ובתזרימי המזומנים החזויים. לאחר ביצוע העסקה, המערכת ממשיכה לעקוב באופן רציף אחרי החברות.
הקרן גובה דמי ניהול של 1.25% מהנכסים ודמי הצלחה של 25% כשהתשואה השנתית שלה עולה על 8%.