ישרוטל הגיעה לשווי שיא היסטורי ותחלק אופציות לעובדים ולמנכ"ל
ישרוטל הגיעה לשווי שיא היסטורי ותחלק אופציות לעובדים ולמנכ"ל
מניית רשת המלונות השלימה זינוק של יותר מ־107% מאז השפל במרץ 2020, לשווי של 3.7 מיליארד שקל. בעלי המניות יתבקשו לאשר חלוקת אופציות בשווי כולל של 25.7 מיליון שקל ל־52 עובדים, כאשר 4.8 מיליון שקל מהם מיועדים למנכ"ל ליאור רביב
השאירה את הקורונה מאחור: היציאה ממשבר הקורונה כבר מזמן לא משחקת תפקיד בשווי של מניות חברות המלונאות בבורסה של תל אביב. כך גם המניה של ישרוטל, שנסחרה אתמול במחיר של 64 שקל למניה, במחיר המגלם לה שווי שיא של 3.7 מיליארד שקל, פי 2 לעומת שווי של 1.8 מיליארד שקל שנרשם ב־23 במרץ 2020, בשלב הראשון של המגיפה.
נתונים אלה משקפים את ההתעוררות המחודשת של המשקיעים שמעריכים שענף המלונאות שנפגע קשה מאוד במהלך הקורונה הוא בין אלה שצפויים להתאושש בחוזקה בקיץ הקרוב. בנוסף, לחברות בתחום יש יתרון בדמות פעילות מוטה למשק המקומי, שכן הישראלים עדיין ממעטים לטוס לחו"ל בשל המשך המגפה במקומות שונים בעולם.
על רקע ההתאוששות החדה במחיר המניה והתקווה לעתיד נטול קורונה נראה שבישרוטל מתכננים לצ'פר חלק מעובדי החברה, בהם המנכ"ל ליאור רביב. אסיפת בעלי המניות צפויה להתכנס בעוד חודש כשעל סדר היום שלה הצעה לאשר הענקת 2.21 מיליון אופציות בשווי מוערך של 25.7 מיליון שקל ל־52 מעובדי החברה - בהם חמישה נושאי משרה - כאשר 4.8 מיליון שקל (18.7%) משווי האופציות הכולל מיועדים להגיע למנכ"ל רביב.
מחיר המימוש לכל אופציה עומד על 63.63 שקל למניה, לפי המחיר שבו נסגרה המניה בבורסה ב־30 ימי המסחר שקדמו למועד אישור התוכנית, בתוספת של 2%. בהתחשב בכך שמחיר מניית ישרוטל עמד אתמול על 64 שקל, הרי שהאופציות למעשה הן כבר "בתוך הכסף", ולו העובדים היו מממשים אותן כיום, הם כבר היו מורווחים. עם זאת, ההבשלה של האופציות מתחלקת לשלוש מנות שוות, בעוד שנתיים, בעוד 3 שנים ובעוד 4 שנים.
ישרוטל מעסיקה כיום 5,500 עובדים. במהלך 2020, בשל מגבלות הקורונה, הוציאה החברה כמעט כל עובדיה לחל"ת, למעט קבוצה קטנה של עובדים ומנהלים שעבדו בשכר מופחת במטה. בחודשים האחרונים, עם החזרה לשגרה הרשת מגבירה את מאמציה לגייס עובדים ואף יצאה למעין תוכנית מילואים לעובדים שיחזרו לתקופה קצרה בהסכמה, בשל הקושי לגייס עובדים על רקע תשלומי החל"ת.
במהלך 2020 קיבלה ישרוטל מהמדינה שני מענקים בשל מגיפת הקורונה. מענק של 15 מיליון שקל עבור השבת עובדים מהחל"ת - שהקטין את הוצאות השכר שלה - ומענק של 12.4 מיליון שקל כסיוע מדינה שנרשם כהכנסה. שני מענקים אלה, וכן פטור מארנונה ל־3 חודשים, שהקטין את הוצאות הרבעון השני ב־9 מיליון שקל.
בנוסף המדינה בוחנת מתן הקלות נוספות בארנונה לחברות עם מחזור של יותר מ־400 מיליון שקל, שייתכן ויהיו רלבנטיות בעתיד גם לישרוטל. עם זאת, חשוב לציין כי אין קשר בין הכספים שנתקבלו מהמדינה לאופציות שמחולקות לעובדים, שכן מדובר בעסקה שבה העובדים נתח מהבעלות על החברה על חשבון בעלי המניות הקיימים שידוללו.
ערב הקצאת האופציות אחזקות הציבור בישרוטל עומדות על 8.56% מהון המניות ואילו בעלת השליטה, קבוצת לואיס מחזיקה ב־86% מהחברה. בהנחת מימוש מלא של האופציות תדולל בעלת השליטה לכ־80% כאשר המנכ"ל רביב יחזיק בנתח של 0.74% מהחברה לאחר המימוש ובדילול מלא. שיעור האחזקה של יתר העובדים ובעלי המשרה, שלהם הוקצו האופציות, יגדל ל־13.7%.
מבנה ההון הריכוזי והנזילות הקטנה של ישרוטל דחקו אותה למעשה ממדדי הבורסה היוקרתיים, והיא אינה חברה בהם, זאת אף שבמונחי שווי שוק - של 3.7 מיליארד שקל, כאמור - היא היתה יכולה להתברג בקלות למדד ת"א־125, שבו רף הכניסה נמוך ממיליארד שקל. מחזור המסחר היומי הממוצע במניית ישרוטל ב־90 הימים האחרונים עמד על 57.4 אלף שקל בלבד, זאת בהשוואה למחזור מסחר יומי ממוצע של 8 מיליון שקל במניית המתחרה - פתאל החזקות.