סגור

הונג קונג מציגה: קריפטו לעשירים בלבד

שוק המטבעות הדיגיטליים חוטף מכה רגולטורית בפעם השלישית השבוע: פלטפורמות מסחר במטבעות וירטואליים הפועלות בהונג קונג יידרשו לרישיון - והן יוכלו לספק שירותים רק למשקיעים מקצועיים המחזיקים בתיק ששוויו לפחות 1.03 מיליון דולר; בסין הוכרז השבוע על איסור גורף יותר, בארצות הברית מערבים את מס הכנסה; הביטקוין מעל מחיר של 40 אלף דולר

מסין, דרך ארצות הברית ועד הונג קונג - שוק הקריפטו מתנגש בקיר רגולטורי נוסף: היום דווח ברויטרס כי פלטפורמות מסחר במטבעות קריפטו הפועלות בהונג קונג יידרשו מעתה לקבל רישיון מהממונה על שוקי ההון באזור המנהלי שבשליטת בייג'ינג, ויוכלו לספק שירותים רק למשקיעים מקצועיים, כך לפי הצעות שהציגה שם היום הממשלה (ו').


הצעד בהונג קונג מגיע בעוד ממשלות ורגולטורים פיננסיים ברחבי העולם עדיין מתלבטים אם וכיצד לפקח על תעשיית מטבעות הקריפטו. החששות העיקריים נוגעים להגנה על המשקיעים ומניעת הלבנות הון.

1 צפייה בגלריה
מטבעות קריפטו מטבע דיגיטלי מטבע וירטואלי
מטבעות קריפטו מטבע דיגיטלי מטבע וירטואלי
מטבעות קריפטו

מטבעות קריפטו כמו ביטקוין ואת'ר נסחרו בתנודתיות גבוהה השבוע ורשמו נפילות כואבות (שווי הביטקוין נחתך בחצי), מה שעורר חשש נוסף לגבי יכולתם לשמש ככלי מיינסטרים להשקעות.
עם זאת, הדיווח לא משפיע על המסחר היום בביטקוין, שהספיק לרשום התאוששות מאז הנפילות השבוע עד לשפל של כמעט ארבעה חודשים. הביטקוין התרומם חזרה משווי של 30 אלף דולר אל יותר מ-40 אלף דולר.
בהונג קונג פועלות עשרות פלטפורמות מסחר למטבעות קריפטו, כולל כמה מהגדולות ביותר בעולם. כיום יש לפלטפורמות אפשרות להוציא רישיון מטעם רשות ני"ע המקומית, אך זו לא חובה.
לפי הדיווחים, לשכת השירותים הפיננסיים והאוצר (FSTB) של הונג קונג מקיימת התייעצות בנוגע לשינויים המוצעים כבר מהשנה שעברה, והיום (ו') חשפו כי ההתייעצות הסתכמו בהמלצה לחייב את הפלטפורמות הללו לקבל רישיון כדי שיוכלו לפעול בהונג קונג.
בתעשיית הקריפטו הביעו התנגדות להטלת רגולציה שתמנע מהפלטפורמות להציע שירותים למשקיעים פרטיים, והזהירו שמהלך מסוג זה יבריח אותם מהונג קונג למקומות שבהם ניתן לפעול ללא פיקוח. לפי החוק בהונג קונג, כדי להיחשב משקיע מקצועי צריך להחזיק בפורטפוליו בשווי של 8 מיליון דולר הונג קונגי (1.03 מיליון דולר) לפחות.
בסינגפור גם מחייבים את פלטפורמות המסחר בקריפטו להוציא רישיון, אך מאפשרים להן לשרת משקיעים פרטיים. לעומת זאת, בסין הכריזו השבוע על איסור גורף יותר על בנקים וחברות תשלומים המציעים שירותים בתחום הקריפטו, ובעקבות זאת נמחקו כטריליון דולר משווי שוק מטבעות הקריפטו.
לפי הודעת הבנק המרכזי של סין (People’s Bank of China) השבוע, השימוש במטבעות וירטואליים כחלק מהמסחר במדינה אסור, מכיוון שהם אינם מטבעות סחר חליפין אמיתיים. ההודעה על כך יצאה בחשבון ה- WeChat של הבנק.
עוד נאמר כי מוסדות פיננסיים וחברות תשלומים אינם רשאים לתמחר שירותים במטבעות דיגיטיליים. "זהו הפרק האחרון במהלך הסיני של הידוק הלולאה סביב הקריפטו", אמר אנתוני טרנצ'ב (Antoni Trenchev), מנהל שותף בחברה הבריטית לאשראי בקריפטו Nexo.
ואם זה לא הספיק, אמש הודיע משרד האוצר האמריקאי כי ידרוש דיווח ל-IRS (מס ההכנסה הפדרלי של ארצות הברית) על כל העברת מטבע קריפטו בסכום של 10 אלף דולר ומעלה.
אך הסנטימנט השלילי בביטקוין ובקריפטו בכלל החל לפני שבוע, לאחר שמנכ"ל ומייסד טסלה אלון מאסק הודיע כי החברה מפסיקה לקבל תשלומים בקריפטו בשל המחיר הסביבתי הכרוך בכריית המטבע. כמו כן דווח בכלי התקשורת כי טסלה מימשה את הביטקוין שרכשה בשווי של 1.5 מיליארד דולר, אך מאסק רמז בשלב מאוחר יותר בציוץ בטוויטר כי לא התבצעה מכירה.