סגור

בלעדי לכלכליסט
צרות בצרורות במותג האופנה: שלושה בכירים בעדיקה התפטרו בשבוע האחרון

מדובר במחצית מבעלי תפקידי ההנהלה המובילים שמונו במאי 2020; מנהל מוצר ראשי ומנהל הטכנולוגיה התפטרו השבוע; מתן ערמוני, סמנכ"ל פיתוח עסקי, עזב בשבוע שעבר; לפני חודש התפטר מנכ"ל החברה רועי הסל, אחרי שנה בתפקיד

מגדל הקלפים של חברת האופנה עדיקה מתפורר בשנית בתוך שנה, לאחר שההנהלה החדשה לא סיפקה את הסחורה. ל"כלכליסט" נודע כי שנה לאחר שמונתה הנהלה חדשה, התפטרו בשבוע האחרון שלושה בכירים מתוך ששת בעלי התפקיד שמונו רק במאי 2020.
היום התפטרו מהחברה נתי שי, מנהל מוצר ראשי, ומתן גולן, מנהל הטכנולוגיה. בשבוע שעבר עזב את החברה גם מתן ערמוני, סמנכ"ל פיתוח עסקי. עזיבות הבכירים באות לאחר שמנכ"ל החברה רועי הסל התפטר בדיוק לפני חודש ולאחר שנה בלבד בתפקיד.
1 צפייה בגלריה
חנות עדיקה Adika באשדוד
חנות עדיקה Adika באשדוד
חנות עדיקה Adika באשדוד
(צילום: קמילה סימון)
כמו במקרה של הסל, שקיבל 5% מהחברה ועזב לאחר שנה, גם לבכירים המתפטרים כעת הקצתה עדיקה מניות בחברה, וגם הם התפטרו לאחר תקופה קצרה בלבד. אך במקרה שלהם פקיעת האופציות חולקה לשבע מנות, שהראשונה שבהן לאחר 18 חודשים, ב-13.11.21. הבכירים שפורשים כעת מעדיקה עוזבים את החברה עוד לפני שמימשו את האופציות.
עדיקה הקצתה את האופציות לחמישה עובדים במסגרת הצעה פרטית, כחלק מתנאי ההעסקה שלהם: מתן ערמוני, נתי שי, מתן גולן, אניה גאימנסון, ווניה היימן. היקף האופציות שניתנו לחמש הבכירים עמד על כ-7.62% ממניות החברה. מחיר המימוש של כל אופציה הוא 2.51 שקלים למניה, שהיה באותה עת מחיר נמוך משווי המניה.
העזיבות הנוכחיות מזעזעות שוב את חברת האופנה, שבשליטת קבוצת גולף. עם כניסתו של הסל לתפקיד הוא מינה שדרה ניהולית חדשה שהחליפה את ההנהלה המייסדת, שבכיריה פרשו גם הם לאחר שהמנכ"ל המייסד דדי שוורצברג עזב את החברה בעקבות סכסוך עם בעלי השליטה.
עדיקה מינתה הנהלה חלופית בתוך ימים אחדים והצהירה כי ההנהלה הנכנסת תייצב את החברה שנכנסה למשבר ניהולי קשה, במקביל להתפרצות מגפת הקורונה. אלא שהמחליפים של ההנהלה הקודמת לא הצליחו לייצב את החברה והם עוזבים אותה כשמצבה הכספי גרוע. עדיקה נזקקת להלוואה מידית מגולף, שבלעדיה לא תצליח לעמוד בהתחייבויות לבנקים.
עדיקה סיימה את הרבעון הראשון של השנה בניגוד למגמה החיובית שהציגו מתחרותיה בענף האופנה. חברת האי קומרס הציגה הפסד תפעולי של 12.5 מיליון שקל, לעומת הפסד זניח של 0.7 מיליון שקל ברבעון מקביל.
בעדיקה סירבו להגיב לידיעה.