סגור

העליות בשוקי ההון העבירו את מנורה מבטחים לרווח רבעוני

חברת הביטוח סיימה את שלושת החודשים הראשונים של השנה עם רווח של 201 מיליון שקל, מול הפסד של 61 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב-2020; סכום הפרמיות ירד ב-20% ל-1.7 מיליארד שקל - הפעילות בשווקים הניבה רווח של 1.53 מיליארד שקל, לעומת הפסד של 4 מיליארד שקל ברבעון הראשון בשנה שעברה

העליות בשוק ההון הקפיצו רווחי מנורה מבטחים ברבעון הראשון ל-201 מיליון שקל ברבעון הראשון, בהשוואה להפסד של 61 מיליון שקל ברבעון המקביל - וזאת על אף ירידה של 20% בהכנסות מפרמיות, שהסתכמו ב-1.7 מיליארד שקל.
בהתחשב בתוצאות הפנסיה, הפרמיות שנגבו הסתכמו ב-6 מיליארד שקל אל מול 6.2 מיליארד שקל ברבעון הראשון אשתקד, קיטון של 3.7%.
לשיפור בשורה התחתונה של הדוח תרמו רווחי מנורה מהפעילות בשוק ההון, שעמדו על 1.53 מיליארד שקל, בהשוואה להפסד של 4 מיליארד שקל ברבעון המקביל.


סכום הנכסים הפיננסיים המנוהלים של הקבוצה הסתכם ב-247 מיליארד של, עלייה של 23% בהשוואה לרבעון המקביל, שהתאפיין בפדיונות גבוהים וירידות חזקות בשוק ההון, על רקע פרוץ מגיפת הקורונה. היקף הנכסים המנוהלים בקרנות הפנסיה של מנורה מבטחים עמד בתום הרבעון המדווח על 162 מיליארד שקל - מנורה מחזיקה 32% משוק הפנסיה בישראל.
הרווח בתחום ביטוח חיים וחיסכון ארוך טווח מסתכם ב-153 מיליון שקל לעומת הפסד של 186 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
הרווח הרבעוני בתחום ביטוחי המנהלים עמד על 73 מיליון שקל. פוליסות ביטוחי המנהלים הן פוליסות משתתפות ברווחים, כלומר מנורה גוזרת אחוזים מהרווח שנרשם על בסיס תשואת החיסכון. הרווח מקופות הגמל הסתכם ב-13 מיליון שקל לעומת הפסד של 11 מיליון שקל ברבעון המקביל.
בתחום הביטוח הכללי, החברה הציגה רווח רבעוני של 68 מיליון שקל לעומת הפסד של 156 מיליון ברבעון המקביל. הפרמיות במגזר זה טיפסו ל-994 מיליון שקל לעומת 982 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
בתחום הרכב (רכוש וחובה), התחום העיקרי של ענף הביטוח הכללי, החברה רשמה הרעה חיתומית של 25 מיליון שקל ברבעון בעקבות התחרות המשמעותית למול המתחרות בביטוח דיגיטלי. ההרעה כוסתה על ידי רווח הפיננסי של החברה, שעמד על 205 מיליון שקל על רקע העליות בשוק ההון.
הרווח בביטוחי הבריאות של מנורה מבטחים הסתכם ב-22 מיליון שקל, לעומת רווח של 93 מיליון שקל ברבעון המקביל. הירידה ברווח נבעה מגידול בהתחייבות של 104 מיליון שקל. הפרמיות במגזר זה דווקא עלו, ל-391 מיליון שקל, מול 367 מיליון שקל ברבעון המקביל.

1 צפייה בגלריה
יהודה בן אסייאג מנכל מנורה מבטחים
יהודה בן אסייאג מנכל מנורה מבטחים
יהודה בן אסייאג מנכ"ל מנורה מבטחים
(צילום: אוראל כהן)