סגור

חבר בנציגות האג"ח באולייר: "קצב שריפת המזומנים יורד והתפוסה עולה"

דורון תורג'מן באספת מחזיקי האג"ח של חברת הנדל"ן האמריקאית: "כל השחקנים שהגישו הצעות רכישה באים לטווח ארוך"; עו"ד אמיר ברטוב, המייצג את אולייר: "ההנהלה החדשה ממוקדת במטלות שקשורות להבראת החברה ובניסיון לקבל מבעל השליטה גולדמן מידע חיוני"


בשעה זאת מתקיימת אספת מחזיקי איגרות החוב של חברת הנדל"ן האמריקאית אולייר, שהחוב שלה כלפי המחזיקים בישראל מסתכם ב-2.4 מיליארד שקל. על סדר היום: עדכון מנציגי החברה על מצב עסקיה, לרבות הליכי משא ומתן והליכים למכירת פרויקט דניזן ולמציאת משקיע, וכן ביחס להליכים משפטיים שמתנהלים עם הנושים.


המנכ"ל החדש של אולייר, אסף רביד, שיתף את המשתתפים בתחילת האספה במהלכים שנעשים בשבועות האחרונים מאחורי הקלעים. ביחס לבעל השליטה אמר רביד: "יואל גולדמן וכל בן אדם אחר שיכול לעזור, אנחנו משתמשים בהם כדי להשיג מידע שיכול לעזור לנו".
עו"ד אמיר ברטוב, המייצג את החברה, ציין שנושא התביעות בהחלט יעמוד על הפרק במסגרת הליכים שונים. לדבריו, כרגע ההנהלה החדשה ממוקדת במטלות שקשורות להבראת החברה ובניסיון לקבל מגולדמן מידע חיוני.

1 צפייה בגלריה
פרויקט הדגל של אולייר ב בושוויק
פרויקט הדגל של אולייר ב בושוויק
פרויקט הדגל של אולייר בבושוויק

עו"ד עופר צור, שמייצג את מחזיקי איגרות החוב מהסדרות המובטחות, ציין שביום רביעי האחרון נשלח לגולדמן מכתב התראה שמפרט טענות רבות שגרמו לבעיות שבגינן החברה הגיעה למצבה הנוכחי.
"כפי שאנחנו מבינים המצב משתפר. קצב שריפת המזומנים יורד והתפוסה עולה. החברות מתפקדות בשלב זה באופן סביר", אמר דורון תורג'מן, אחד משלושת חברי נציגות מחזיקי האג"ח. ביחס להצעות שהתקבלו, אמר תורג'מן: "יש כאן את אפקט גולדמן, לא כל אחד מוכן להשקיע בחברה עם אי ודאות מהסוג שיש כאן. כרגע המטרה של כל הסדרות להגדיל את הסל של התמורות שיגיעו מההצעות שכן הגיעו. כל השחקנים שהגישו הצעות באים לטווח ארוך. אין כאן פליפרים שבאים לעשות עלינו סיבוב מהיר".
ביחס לאלטרנטיבת הניהול העצמי, אמר תורג'מן שזאת החלטה של המשקיעים אם לקחת את הסיכון וגם את הסיכוי שמגיע עם ניהול עצמי של החברה. תורג'מן סיכם ואמר: "אני חושב שנכון לחתור לעסקה כי רמת הסיכון גבוהה".
היועץ הכלכלי לנאמן ולנציגות מחזיקי האג"ח, עומר סרבינסקי מחברת Clear Structure, הציג השוואה בין מספר הצעות שונות להסדר חוב באולייר שהתקבלו אצל הנאמן, וכן התייחס לאפשרות של הפעלה עצמית של החברה. מהניתוח עולה שבחירה בתרחיש הפעלה עצמית של החברה דורשת השגת מימון של 25 מיליון דולר.
שעות ספורות לפני תחילת האספה פורסמה הצעה מעודכנת שהוגשה על ידי פרגרף (Paragraph Partners) לביצוע הסדר כולל מול נושיה של אולייר. ההצעה של פרגרף, שהוגשה באמצעות משרד עו"ד גיסין ושות', אינה מותנית בביצוע בדיקת נאותות. בנוסף להצעה של פרגרף, הוגשו חמש הצעות שאינן מחייבות וכוללות תנאים מתלים מסוגים שונים.