עד כמה הפחיד המבצע בעזה את הבורסה? הרבה פחות מהקורונה
עד כמה הפחיד המבצע בעזה את הבורסה? הרבה פחות מהקורונה
מדד הפחד של הבורסה בתל אביב בן פחות משנתיים, בפרק הזמן הזה נבהל יותר בימי הקורונה מאשר בימי הלחימה בעזה – עד כה; יום שלישי היה המפחיד מאז יולי אשתקד, אך רק במקום התשיעי בין הימים המבהילים שעבר המדד עד כה
הבורסה עולה במדרגות ויורדת במעלית, זאת אחת מאמרות הכנף של הסוחרים הוותיקים בשוק ההון.
מדד הפחד התל אביבי רשם אתמול (ג') את הזינוק היומי החד ביותר שרשם מאז חודש יולי אשתקד. המדד זינק ביום שלישי ב-24% לרמה של 16.05 נקודות. היום הוא המשיך לטפס, גם אם בשיעור מתון יותר של עוד 9.1% .מדד הפחד עומד על 17.5 נקודות כעת שזו רמה שלא ביקר בה בחודשיים האחרונים.
במטרה למדוד את רמת החששות של המשקיעים, קיימים בעולם מדדי פחד שונים שמשקללים את התנודתיות בבורסות. הבורסה בתל אביב השקיעה ביולי 2019 מדד פחד מקומי - מדד VTA35, עם קריצה לשמו של מדד הפחד הראשון – מדד הוויקס (VIX).
לפי ההיסטוריה הקצרה של המדד הישראלי, מה שהבהיל את המשקיעים הרבה יותר מסבב הלחימה הנוכחי הוא נגיף הקורונה. המדד זינק ב-8 וב-9 במרץ, מספר שבועות לפני הסגר הראשון, ב-45.5% ו-57.8% בהתאמה. ב-9 במרץ נרשם הזינוק היומי החד בתולדות המדד, ותוך שלושה ימי מסחר נוספים הוא הגיע לשיא של 86.7 נקודות.
כשמדרגים את עשרת הימים שבהם נרשם הזינוק היומי החד ביותר, מבצע שומר החומות עדיין לא מדאיג את המשקיעים כמו תקופת החששות ממגפת הקורונה. אתמול, ב-11 במאי, היה אמנם הזינוק היומי החד ביותר מאז יולי, אבל הוא מדורג במקום התשיעי ברשימת העליות היומיות של המדד. שני הראשונים הם 8 ו-9 במרץ 2020, ואחריהם זינוק שנרשם ב-2 בפברואר 2020, גם בתקופה שבה החלו החששות מהגעת הקורונה מחו"ל לישראל. אמנם עברו מספר ימי מבצע מדאיגים במיוחד, אבל מבחינת המשקיעים בבורסה, לפי שעה, מפלס הפחד בשליטה.