סגור

רווחי הבינלאומי זינקו ב-68% ל-287 מיליון שקל

התשואה להון טיפסה ל-13%, מול 8% ברבעון הראשון של 2020; הבנק רשם הכנסה של 9 מיליון שקל בסעיף הפסדי אשראי, לעומת הפרשה של 157 מיליון שקל בתקופה המקבילה; רק 0.5% מהאשראי בבנק נמצא בדחיית תשלומים - הנתון הנמוך בסקטור.

בדומה לשאר הבנקים, גם הבנק הבינלאומי מספק תצאות מוצלחות לרבעון הראשון. הבנק, בניהולה של סמדר ברבר צדיק, הרוויח 287 מיליון שקל ברבעון הראשון, צמיחה של 68% לעומת הרבעון המקביל. התשואה על ההון הגיעה ל-13% לעומת 8% בתקופה המקבילה.


הגורם המרכזי שהקפיץ את הרווח היה סעיף ההפרשות להפסדי אשראי: הבינלאומי רשם הכנסות בהיקף של 9 מיליון שקל ברבעון הראשון, לעומת הפרשה שלילית של 157 מיליון שקל ברבעון המקביל.
המעבר מהפרשה שלילית להכנסה נבע מהתאוששות המשק ממשבר הקורונה, ותמונת המצב החיובית של הלווים, לעומת התחזיות שהיו בנוגע להשפעת המשבר על יכולת ההחזר של מקבלי האשראי. יחד עם זאת, בבינלאומי מציינים כי מתוך 436 מיליון שקל שהבנק הפריש אשתקד בגין משבר הקורונה, הבנק החזיר לעצמו 12 מיליון שקל בלבד. המשמעות היא שאם אכן המשק ימשיך להתאושש, יוכל הבינלאומי לרשום הכנסות נוספות בגין ההפרשות הגבוהות שבוצעו בשנת 2020.
האופטימיות של הבינלאומי בנוגע למצב הלווים שלו מתבססת גם על מצב דחיית ההלוואות. מהנתונים עולה כי שיעור החוב בבנק שנמצא בדחיית תשלומים בעקבות משבר הקורונה מהווה רק 0.5% מסך תיק האשראי בבנק, שהוא פחות מחצי מיליארד שקל- הנתון הנמוך ביותר מבין כל הבנקים.
תיק האשראי של הבנק הבינלאומי צמח ב-1.4% במהלך הרבעון הראשון. בדומה למתחרים, גם בבינלאומי הצמיחה בלטה במשכנתאות, עם עלייה של 2.6% מתחילת השנה ל-29 מיליארד שקל. כך גם נרשמה עלייה באשראי הצרכני - תחום שבו רוב הגופים הפיננסים עדיין לא חזרו להתאוששות מלאה, כשתיק זה בבינלאומי גדל ב-1.7% במהלך הרבעון הראשון ל-21.7 מיליארד שקל. מנגד, האשראי לעסקים קטנים ירד ב-0.3% מתחילת השנה ל-18.8 מיליארד שקל.
ההכנסות מעמלות ירדו ב-1.9% ל-361 מיליון שקל - שחיקה זו נרשמת על אף שתחום הפעילות המרכזי של הבנק-, שוק ההון, נמצא בצמיחה. בהתאם, ההכנסות מעמלות בני"ע טיפסו בקרוב ל-8%. מנגד, ההכנסות מעמלות העו"ש ירדו ב-12%, ומעמלות מט"ח ירדו ב-20% בשל השפעות של משבר הקורונה והסגר השלישי.
ברבר צדיק מסרה בעקבות הדוח: "ברבעון הראשון החלה מדינת ישראל להראות סימנים ראשונים של התאוששות ממגיפת הקורונה תודות למהלך החיסונים המוצלח, דבר שהשפיע גם על תוצאות הבנק הבינלאומי. למרות זאת מקפיד הבנק לשמר את כריות הבטחון להפסדי אשראי וזאת לנוכח אי הוודאות, שיעורי האבטלה הגבוהים בישראל, השפעת המצב הבטחוני ומצב המגיפה בחלקים גדולים בעולם".



1 צפייה בגלריה
ועידת שוק ההון 2018 סמדר ברבר צדיק מנכ"לית הבנק הבינלאומי
ועידת שוק ההון 2018 סמדר ברבר צדיק מנכ"לית הבנק הבינלאומי
סמדר ברבר צדיק מנכ"לית הבנק הבינלאומי
(צילום: עמית שעל)