מאיר שמיר: "גם אם יציעו לנו להנפיק לפי שווי של 2 מיליארד שקל לא נסכים"
מאיר שמיר: "גם אם יציעו לנו להנפיק לפי שווי של 2 מיליארד שקל לא נסכים"
בעל השליטה במבטח שמיר חשף בשיחת משקיעים - הראשונה שלה מזה עשור - כי החברה דחתה הצעה של גופים מוסדיים לצאת להנפקה: "אנחנו לא רוצים להיות מדוללים, אם נצטרך כסף נוכל לגייס חוב בתנאים מעולים"
מבטח שמיר דחתה הצעה של גופים מוסדיים לצאת להנפקת מניות. כך חשף היום בעל השליטה מאיר שמיר (40%), בשיחת משקיעים ראשונה שביצעה החברה לאחר הפסקה של 10 שנים (באמצעות שיחת זום). הציפייה היתה רבה, ובהתאם הנוכחות, עם יותר מ-200 משתתפים בשיחה.
במהלך המפגש סיפר שמיר כי החברה קיבלה לאחרונה פנייה ממשקיעים מוסדיים, שרצו שתצא להקצאה פרטית של מניות, אולם הוא סירב.
"גם אם יציעו לנו להנפיק לפי 2 מיליארד שקל לא נסכים. אנחנו לא רוצים להיות מדוללים בשווי הזה ואם נצטרך כסף נוכל לגייס חוב בתנאים מעולים". נכון להיום שווי השוק של מבטח שמיר הוא 1.2 מיליארד שקל - הגבוה ביותר של החברה מאז שהחלה להיסחר בבורסה בתחילת שנות ה-90. מתחילת השנה טיפסה מניית מבטח שמיר ב-48%.
שמיר פיזר במהלך השיחה אמירות אופטימיות, והדגיש כבר בפתיחה את העובדה שהחברה שבשליטתו מעולם לא גייסה הון. עוד אמר בהקשר זה, כי מבטח תמשיך לצמוח בפעילות הקיימת, לבצע השקעות חדשות ולחלק דיבידנד, הכל על בסיס רווחי החברה וללא גיוס הון.
שמיר התבקש להתייחס לעובדה שמבטח שמיר לא מימשה תוכנית לרכישה עצמית, ואמר: "כמי שחושב שלא נכון לבצע הקצאה פרטית לפי שווי של 2 מיליארד שקל, זה היה מחטף לא הגון מצידינו לקנות מניות של מבטח שמיר בשווי של 700 מיליון שקל, ואני חושב שגם בשווי של מיליארד שקל".
אחד הגורמים שהביאו להתעוררות במניה של מבטח שמיר היא ההנפקה של החברה הבת מניף (49%) שהחלה להיסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב בדצמבר 2020. מניף עוסקת במתן אשראי ליזמים בתחומי הנדל"ן והבניה למגורים ונסחרת לפי שווי של 715 מיליון שקל.
ביחס להשקעה הכושלת של מבטח שמיר בנדל"ן בהודו ציין שמיר כי בהתאם לכללי החשבונות, הלוואת הבעלים שהחברה העמידה לטובת המיזם כבר נמחקה מכיוון שבמשך שנים היא לא שולמה. אולם לדבריו בעתיד הקרוב יימכר הנדל"ן, עבור תמורה שלא תהיה נמוכה מההשקעה המחוקה של מבטח שמיר.
ההשקעה בטכנולוגיה
בעל השליטה ציין, בין היתר, בנוגע לחברת הפינטק Lendbuzz, כי היה שמח אם היה מחזיק בחברה לא 8.5% אלא 85%. לנדבאז פיתחה שירות און ליין למימון רכישת רכבים לתושבים זרים בארה"ב ללא ניקוד אשראי, המתבסס על טכנולוגית ניתוח מידע ובינה מלאכותית - שמיר הוסיף כי הוא מקווה שבתקופה הקרובה ניתן יהיה לשתף במידע חדש בנוגע לחברה.
לגבי ההשקעה בחברות הטכנולוגיה באופן כללי אמר שמיר: "מה שאני לא יכול להגיד זה כנראה הרבה יותר ממה אני יכול להגיד. אני לא רוצה להכשיל את עצמי ואתכם. בעיקר אותי".