נחלצים מההריסות: הביטקוין מעל ל-40 אלף דולר, האת'ר מזנק ב-12%
נחלצים מההריסות: הביטקוין מעל ל-40 אלף דולר, האת'ר מזנק ב-12%
מאז הנפילות בשבוע שעבר שהובילו למחיקת מחצית מהשווי בשוק הקריפטו - המטבעות הדיגיטליים המובילים רושמים בעיקר עליות: הביטקוין מטפס היום ב-6% עד לשווי של 40.5 אלף דולר; האת'ר מתחזק כמעט עד לשווי של 3,000 דולר למטבע; הריפל חוצה את רף הדולר; הדוג'קוין בעליות קלות
שוק הקריפטו ממשיך לפלס את דרכו החוצה מההריסות שנגרמו מהנפילות של השבוע שעבר, אך עדיין במרחק רב ממחירי השיא שנרשמו במטבעות הווירטואליים העיקריים.
מדובר ביום שלישי של עליות ברוב המטבעות הדיגיטליים המובילים, כשהביטקוין מתחזק ב-6% לשווי של 40.5 אלף דולר, אחרי שנפל עד שווי של 30 אלף דולר בשבוע שעבר – ואיבד יותר ממחצית משוויו מאז השיא שרשם על כמעט 65 אלף דולר למטבע.
האת'ר, המטבע הדיגיטלי השני בגודלו לפי שווי שוק, מזנק היום ב-12% ומתקרב למחיר של 3,000 דולר. השיא עומד על 4,382 דולר. הריפל עולה ב-5% וחוצה את רף הדולר – אך נמצא במרחק רב מהשיא על 1.76 דולר למטבע. הדוג'קוין רושם עליות קלות של 2% ל-0.35 סנט למטבע – השיא עומד על 0.73 סנט.
הדחיפה החוצה מהקריסה החלה אצל גולדמן זאקס: "הביטקוין נחשב עתה נכס להשקעה לכל דבר. יש בו רמת סיכון חריגה, אחד הגורמים לכך הוא העובדה שמדובר במשהו חדש יחסית שנמצא בשלב האימוץ", ציין לפני יומיים מאתיו מקדרמוט (Mathew McDermott), ראש המחלקה הגלובלית לנכסים דיגיטליים בגולדמן זאקס.
"הוא (המטבע) לא מתנהג כמו שהייתי יכול לצפות ביחס לנכסים אחרים. נכון להיום הוא דומה יותר לנכסים בסיכון גבוה. אבל הלקוחות וגורמים אחרים בעיקר מתייחסים אליו כאל נכס מסוג חדש, וזה בהחלט מעניין. לא לעתים קרובות אנו עדים להופעת נכסים חדשים", נאמר עוד בסקירה של בנק ההשקעות.
סין מצטיירת כאחראית העיקרית לנפילות של השבוע שעבר, בין היתר בעקבות ההודעה שלה בשישי האחרון על הגבלה אפשרית של כריית מטבעות קריפטו. סגן ראש הממשלה הסיני Liu He אף קרא להגביר את הרגולציה על שוק המטבעות הדיגיטליים: "הכרחי למשול ביד חזקה באופן כריית הביטקוין ובאופי המסחר בקריפטו בכלל, ולהיות נחושים למנוע זליגה של סיכונים שמחוללים משקיעים עצמאיים לסביבה כולה", אמר.
ברביעי שעבר הודיע הבנק המרכזי בסין (People’s Bank of China) כי השימוש במטבעות וירטואליים כחלק מהמסחר במדינה אסור, מכיוון שהם אינם מטבעות סחר חליפין אמיתיים. ההכרזה של הבנק הסיני הובילה למחיקה של טריליון דולר משווי שוק מטבעות הקריפטו.
ארצות הברית תרמה אף היא את חלקה בנפילות של שוק הקריפטו, עם הודעת משרד האוצר בחמישי שעבר כי יערב את מס הכנסה - ישית מס על כל תשלום בקריפטו של מעל 10 אלף דולר.
עוד קודם לכן היה זה אלון מאסק, מנכ"ל ומייסד טסלה, ששינה את דעתו והודיע כי יצרנית המכוניות החשמליות נסוגה מהתוכניות שלה לקבל תשלומים בביטקוין בשל העלות הסביבתית הגבוהה הנדרשת לכריית המטבע. ההחלטה התקבלה לאחר חודשים שבהם הביע היזם המיליארדר תמיכה מרובה בביטקוין.